Jump to content

Narty dla 30 letniej kobiety

Majka1515
 Share

Recommended Posts

W dniu 16.03.2023 o 13:57, tomkly napisał:

Narty muszą być koniecznie czerwone. Takie najlepiej jeżdżą. 😀

No widzisz - żart Ci się nie udał. Po weekendzie już chyba nieaktualny, coś się w sobotę tych czerwonych nachwalił 😉, do dzisiaj to słyszę z tyłu głowy.

pozdrawiam

• Haha 3

3 godziny temu, Marcos73 napisał:

No widzisz - żart Ci się nie udał. Po weekendzie już chyba nieaktualny, coś się w sobotę tych czerwonych nachwalił 😉, do dzisiaj to słyszę z tyłu głowy.

pozdrawiam

Po weekendzie zdecydowanie zmieniłem zdanie. Dla kobiet (a może i nie tylko) najlepsze białe z szyną D2. 🙃

• Haha 1

W dniu 10.03.2023 o 22:28, Edytka8955 napisał:

Zazdroszczę że ktoś sobie może tak pozwolić 🙂 ja już kombinuje jak za rok 2 razy się wyrwać ale mąż krzyczy że tyle wydaliśmy w tym roku. Ale zamierzam kupić karnety w październiku ponoć za połowę kasy bywają.

Majka super ze udało Ci się kupić nartki patrzę właśnie ze 158 to i na mnie byłby odpowiednie. I 1100 to nie 2000 bo ja też szukam ale nie kupiłam jeszcze bo mimo tego że uświadomiono mnie w wielu kwestiach to mam wątpliwość czy taki zakup na kilka sezonów a potem Sprzedaz i dopiero kupno docelowej narty nie było by lepszym pomysłem. I mam podobne odczucia fajnie mieć swój sprzet Raz inwestujesz i później omijasz wypożyczalnie.  Dopiero jak kupiłam sobie buty odkryłam dlaczego w tych z wypożyczalni wszystko mnie uwierało i odgniatalo więc buty to obowiązkowy zakup pomijając walory higieniczne 

Szukajcie promocji i okazji. Są ośrodki narciarskie drogie i tanie. Można jeździć, tu i tu. Czytając forum zawsze ktoś coś wrzuci. Mnie w tym sezonie dzień na nartach kosztował 46 zł (z termami w cenie), bez tłumu ludzi. 

• Like 1

10 godzin temu, moruniek napisał:

Szukajcie promocji i okazji. Są ośrodki narciarskie drogie i tanie. Można jeździć, tu i tu. Czytając forum zawsze ktoś coś wrzuci. Mnie w tym sezonie dzień na nartach kosztował 46 zł (z termami w cenie), bez tłumu ludzi. 

Jak zwykle zakup hurtowy jest tańszy.... potem pozostaje jeszcze tak zorganizować życie by ilością dni doprowadzić do tej ceny.... ;-))

Mój dzień to ok 65 zł Wisła i 80 Szczyrk... ( ceny karnetow)- jeść w domu też trzeba a mieszkać mam tam gdzie.

Oczywiście kwoty nie obejmują dziesiątków kosztów, które nie są bezpośrednio i wyłącznie związane z konkretnym dniem na nartach lub należałoby by je rozłożyć na na kilka/kilkadziesiąt wyjazdów. Myślę że podnioslyby koszt powyższy min kilkukrotnie. Wtedy już bliżej do 6 dni we Włoszech  po 500 zł dziennie...... 

Edited by mig
  • Like 1

14 godzin temu, Jan napisał:

z noclegami i dojazdem ?

Bez noclegów i dojazdu, za to z córką w cenie. Tam gdzie jeździłem, dzieci do lat 10 gratis. Nie jeździła jednak całych 20 dni, a jedynie 12 (14 była na basenach). Apartament w Chochołowie (wysoki standard) na 14 noclegów, 80 m/2, dwie łazienki, narciarnia, 2 sypialnie, kuchnia, salon to koszt 3000 zł (oczywiście można drożej). Dojazd rzecz indywidualna, jedni płacą więcej, inni mnie, jeszcze inni mają służbowe auta. 

13 godzin temu, Lexi napisał:

...taaa..i jeszcze na kwaterze "lala" tańczyła na rurce - jak mawiał mój znajomy "oll exkluzif"

Wiesz gdzie jeździłem, tylko jak Ty przyjeżdżasz na stok, to się tłumy zwiadują i jadą Ciebie podziwiać 😉

13 godzin temu, mig napisał:

Jak zwykle zakup hurtowy jest tańszy.... potem pozostaje jeszcze tak zorganizować życie by ilością dni doprowadzić do tej ceny.... ;-))

Mój dzień to ok 65 zł Wisła i 80 Szczyrk... ( ceny karnetow)- jeść w domu też trzeba a mieszkać mam tam gdzie.

Oczywiście kwoty nie obejmują dziesiątków kosztów, które nie są bezpośrednio i wyłącznie związane z konkretnym dniem na nartach lub należałoby by je rozłożyć na na kilka/kilkadziesiąt wyjazdów. Myślę że podnioslyby koszt powyższy min kilkukrotnie. Wtedy już bliżej do 6 dni we Włoszech  po 500 zł dziennie...... 

Tu pełna zgoda, w Polsce nie jeździłem w tym sezonie ani jednego dnia, no dobra kłamię 😉 (1 był koło mego domu, za to zupełnie bezpłatnie). 

• Like 1
  • Haha 1

16 godzin temu, Jan napisał:

z noclegami i dojazdem ?

Choroba, myślałem, ze na skiturach jest tanio. Cena noclegu zerowa niby, ale dojazd to jednak circa 15x7 znaczy będzie stówka. Tanio nie jest.

W dniu 21.03.2023 o 09:02, mig napisał:

Wtedy już bliżej do 6 dni we Włoszech  po 500 zł dziennie...

wszystko zależy też od tego ile kilometrów zjazdu zrobisz dziennie

Godzinę temu, Jan napisał:

wszystko zależy też od tego ile kilometrów zjazdu zrobisz dziennie

Od tego zależy wyłącznie stan nóg na drugi dzień. Na cenę karnetu dziennego nie ma to żadnego wplywu.