Lexi Posted October 16, 2025 Share Posted October 16, 2025 49 minut temu, Edwin napisał: Swoje włości objeżdżałeś😊 To taka lokalna ścieżka ornitologiczna wiodąca wałem przy Wiśle ale dalej kawałek fajne pagórki są z piaskownicami i szutrowymi ścieżkami - jeszcze ze dwa tygodnie i kolory będą obłędne.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted October 16, 2025 Share Posted October 16, 2025 2 godziny temu, Lexi napisał: A dzisiaj z rana taki "Malczewski".. fajnie tylko trochę chłodno... Trzeba było jeszcze jakiegoś bociana i wieśniaczkę wstawić w AI. pozdro 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted October 16, 2025 Share Posted October 16, 2025 45 minut temu, brachol napisał: Trzeba było jeszcze jakiegoś bociana i wieśniaczkę wstawić w AI. pozdro To by mi Chełmoński wyszedł - tematycznie ok ale nie ta kreska... może lepiej Fałat - byłoby geograficznie bliżej 😉 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_senior Posted October 23, 2025 Share Posted October 23, 2025 Kolory jesieni. 11 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted October 25, 2025 Share Posted October 25, 2025 Wokół dalszego komina, pętla na południe od Zatora, kraina tysiąca stawów, błotko i piękna jesień. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted October 25, 2025 Share Posted October 25, 2025 Przy okazji się dowiedziałem, że kombajny do kukurydzy od razu oddziału oddzielają ziarno od kolby. Ciekawe to było. Kukurydzy tam setki hektarów, jeszcze niezebranej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted October 25, 2025 Share Posted October 25, 2025 7 minut temu, Chertan napisał: Wokół dalszego komina, pętla na południe od Zatora, kraina tysiąca stawów, błotko i piękna jesień. I nie wpadłeś na piwo.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted October 25, 2025 Share Posted October 25, 2025 3 minuty temu, Lexi napisał: I nie wpadłeś na piwo.. Przez Łączany szybko autem przemknąłem, ciemno się wcześnie robi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted October 25, 2025 Share Posted October 25, 2025 21 minut temu, Chertan napisał: Wokół dalszego komina, pętla na południe od Zatora, kraina tysiąca stawów, błotko i piękna jesień. Fajna pętelka!!! Piotrek a ile Ci to zajęło, bo z Wadowic do Zatora to jest pewnie z 15 km a tu chyba się uzbiera z 80, bliżej 100 czy błądzę? Pozdro serdeczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted October 26, 2025 Share Posted October 26, 2025 16 godzin temu, Chertan napisał: Wokół dalszego komina, pętla na południe od Zatora, kraina tysiąca stawów, błotko i piękna jesień. Następnym razem popróbuj mojej nowej ścieżki..fajna równiutka jak stół - pod szosę idealna.. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted October 26, 2025 Share Posted October 26, 2025 18 godzin temu, Mitek napisał: Fajna pętelka!!! Piotrek a ile Ci to zajęło, bo z Wadowic do Zatora to jest pewnie z 15 km a tu chyba się uzbiera z 80, bliżej 100 czy błądzę? Pozdro serdeczne 70.61 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaVic Posted October 27, 2025 Share Posted October 27, 2025 Poranny spacer z 🐶 w lesie a przy drodze halucynów cała masa 😅 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted October 27, 2025 Share Posted October 27, 2025 Halucynów?? To raczej grzybki łąkowe a tu przy drodze - rzadkość raczej. Chyba, że nie wiem o co chodzi. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_senior Posted October 27, 2025 Share Posted October 27, 2025 W dniu 25.10.2025 o 23:16, Chertan napisał: Wokół dalszego komina, pętla na południe od Zatora, kraina tysiąca stawów, błotko i piękna jesień. Widzę, że gravel sie pojawił. Jak Ci się na nim jeździ? Dotychczas był MTB? Tylko? Mam bardzo mieszane uczucia odnośnie graveli. Jako wygodniejsza szosówka jak najbardziej, ale do jazdy mieszanej? Myślę, że dużo w tym mody, ale mogę się mylić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted October 27, 2025 Share Posted October 27, 2025 (edited) Godzinę temu, a_senior napisał: Widzę, że gravel sie pojawił. Jak Ci się na nim jeździ? Dotychczas był MTB? Tylko? Mam bardzo mieszane uczucia odnośnie graveli. Jako wygodniejsza szosówka jak najbardziej, ale do jazdy mieszanej? Myślę, że dużo w tym mody, ale mogę się mylić. Mylisz się. To znaczy nie mylisz się z modą ale mylisz się ze sprawnością graveli w terenie. Edited October 27, 2025 by Mitek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted October 27, 2025 Share Posted October 27, 2025 Mam MTB, szosę i gravela teraz, najbardziej lubię szosę, natomiast gravel daje zrywność szosy, szybkość niewiele mniejszą i dobrze się sprawdza do jazdy po nieasfalcie ale nie bardzo nierównym (a przynajmniej jak nierówno, to niezbyt szybko, bo bardzo trzaska po łapach). Wszelkie szutry leśne, gładkie single tracki, drogi polne gravel ogarnia, natomiast mocno wyboiste drogi, zwłaszcza zjazdy, nierówne ścieżki leśne, z korzeniami i kamieniami, to jednak trasa dla MTB nawet hardtail (nie mam fulla), tzn. na gravelu można, ale jest to męczarnia, chociaż niektórzy to lubią. Takie 75 km na MTB trwałoby znacznie dłużej niż na gravelu, ale oczywiście też do objechania. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted October 27, 2025 Share Posted October 27, 2025 W dniu 25.10.2025 o 23:41, Mitek napisał: Fajna pętelka!!! Piotrek a ile Ci to zajęło, bo z Wadowic do Zatora to jest pewnie z 15 km a tu chyba się uzbiera z 80, bliżej 100 czy błądzę? Pozdro serdeczne Jak Witold już skrobnął 70,61 km, 746 m w górę i czas jazdy 3 h 50 minut, przy czym niecała połowa to teren, często błotnisty i ziemny. Masz na Strava szczegóły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted October 27, 2025 Share Posted October 27, 2025 1 godzinę temu, Chertan napisał: Wszelkie szutry leśne, gładkie single tracki, drogi polne gravel ogarnia, natomiast mocno wyboiste drogi, zwłaszcza zjazdy, nierówne ścieżki leśne, z korzeniami i kamieniami, to jednak trasa dla MTB nawet hardtail (nie mam fulla), tzn Sztywniak moim zdaniem na takie nasze pagórki (zakładam że podobne mamy Pioter) w zupełności da rade - kwestia doboru gum..full to już na poważne zjazdy kamory i wykroty ..takie powiedzmy przykładowe"Beskidy" - przynajmniej okiem leszcza rowerowego .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted October 27, 2025 Share Posted October 27, 2025 8 godzin temu, Chertan napisał: Mam MTB, szosę i gravela teraz, najbardziej lubię szosę, natomiast gravel daje zrywność szosy, szybkość niewiele mniejszą i dobrze się sprawdza do jazdy po nieasfalcie ale nie bardzo nierównym (a przynajmniej jak nierówno, to niezbyt szybko, bo bardzo trzaska po łapach). Wszelkie szutry leśne, gładkie single tracki, drogi polne gravel ogarnia, natomiast mocno wyboiste drogi, zwłaszcza zjazdy, nierówne ścieżki leśne, z korzeniami i kamieniami, to jednak trasa dla MTB nawet hardtail (nie mam fulla), tzn. na gravelu można, ale jest to męczarnia, chociaż niektórzy to lubią. Takie 75 km na MTB trwałoby znacznie dłużej niż na gravelu, ale oczywiście też do objechania. Cześć A jakie masz w gravelu koła i gumy Piotrek bo to sporo zmienia... 😉 Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted October 28, 2025 Share Posted October 28, 2025 12 godzin temu, Mitek napisał: Cześć A jakie masz w gravelu koła i gumy Piotrek bo to sporo zmienia... 😉 Pozdro 40 mm, jakieś Bontragery, nie są przeznaczone na ciężkie błota, bieżnik raczej drobny i w błocie nieco się ślizga. Jak dasz grube koła 50 mm z grubym bieżnikiem, to tracisz zrywność i lekkość gravela, nie da się mieć ciastka i zjeść ciastka. To już lepiej jak trzeba tak cieżkie koła to jechać na MTB. Parę kilo więcej a przyzwoita amortyzacja. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_senior Posted November 1, 2025 Share Posted November 1, 2025 Dziś Wszystkich Świętych a zatem odwiedzanie naszych zmarłych na cmentarzach. Ja mam do odwiedzenia aż cztery cmentarze, na szczęście wszystkie w Krakowie. Lubię spogladać na tabliczki na grobach i pomyśleć o ludzkich losach. Dziś na Cmentarzu Rakowickim (bardzo stary cmentarz) znalazłem taki smutny grobowiec. Dzieci zmarły, rodzice żyli dalej. Dla odmiany na Cmentarzu Podgórskim (bardzo ładny, choć to słowo tu nie pasuje) znalazłem kawiarenkę o właściwie dobranej nazwie. 🙂 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted November 1, 2025 Author Share Posted November 1, 2025 W dniu 27.10.2025 o 13:57, Mitek napisał: Mylisz się. To znaczy nie mylisz się z modą ale mylisz się ze sprawnością graveli w terenie. W przyszłym roku będziesz miał od Piotrka rzetelną opinię na temat gravela. Na tyle go znam i chyba to jego zaleta (no czasami wada), że nie klepie się po plecach twierdząc jak niektórzy o słuszności swojego wyboru. Już delikatne wady wskazał, jak również zalety. Jeździ dużo i w zróżnicowanym terenie. Ma skalę porównawczą do MTB i szosy. Raczej rzetelną opinię wyda. Mnie o PX-ach z Kastle powiedział „takie se” ( to w tym przypadku wada😀, boż qurła jak tak mógł koledze o jego zajebiszczych narciochach powiedzieć) , ale po sezonie moje 2 komórki tą informację przetrawiły i się okazało, że są TAKIE SE, a ja się kurwa męczę, zamiast jeździć na sprzęcie po Bożemu skonstruowanym. pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_senior Posted November 5, 2025 Share Posted November 5, 2025 Pozdrówka z gór. 🙂 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted November 5, 2025 Share Posted November 5, 2025 2 godziny temu, a_senior napisał: Pozdrówka z gór. 🙂 Pozdrowienia z Buska Zdrój 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted November 5, 2025 Author Share Posted November 5, 2025 Pozdrawiam z roboty 😉 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts