Jump to content

Słotwiny

SkiForum
 Share

Recommended Posts

2 godziny temu, netmare napisał:

Czy to znaczy Pawle, że się widzimy na Słotwinach?

Gdzieś muszę pojechać, ale monitoruję pogodę...Słotwiny Arena, to mój pierwszy ośrodek gdzie spędziłem swój pierwszy 6 dniowy wyjazd. Lubię tam być raz na sezon, bo to taki mój punkt odniesienia. Jutro chyba zdecyduję...prognozowo dobrze Zieleniec wygląda (mróz prawie bez deszczu). Dziś też Mosornym zostałem kuszony, ale muszę o żonie myśleć.

6 minutes ago, Gabrik said:

Gdzieś muszę pojechać, ale monitoruję pogodę...Słotwiny Arena, to mój pierwszy ośrodek gdzie spędziłem swój pierwszy 6 dniowy wyjazd. Lubię tam być raz na sezon, bo to taki mój punkt odniesienia. Jutro chyba zdecyduję...prognozowo dobrze Zieleniec wygląda (mróz prawie bez deszczu). Dziś też Mosornym zostałem kuszony, ale muszę o żonie myśleć.

Jakbyś jechał na Słotwiny to daj znać 🙂 O ile dobrze kojarzę podejście Twojej żony, to im trudniej tym lepiej... Sugerujesz, że Mosorny zbyt łatwy?! 😉

4 minuty temu, netmare napisał:

Jakbyś jechał na Słotwiny to daj znać 🙂 O ile dobrze kojarzę podejście Twojej żony, to im trudniej tym lepiej... Sugerujesz, że Mosorny zbyt łatwy?! 😉

Tak, nastąpiło w niej przełamanie. Właśnie rozmawialiśmy i generalnie strach bym wspomagany przez "przestrzeń gór", sam widok ją paraliżował. Myślę, że Mosornego mogłaby jednak nie pokonać 🙂

16 minut temu, moruniek napisał:

Jak będziecie, to się odzywajcie. My od soboty (ja z synem). Jaworzyna też kusi, chodzi cała, a to zdarza się raz na kilka lat. Warto podjechać, zobaczyć, ocenić. 

Na Jaworzynie byłem tylko widokowo chyba 2 lata w tył. Wówczas ta trasa pod gondolą wydawała się być czarną...dziurą, śmiercionośnie stromą. Może dziś już jest czerwona?

1 minutę temu, netmare napisał:

Jeśli azoty i arena to to samo, to ja od jutra tam jeżdżę.

Nie, to nie jest to samo. Arena to ten kolorowy ośrodek. Stok główny i Slotwinka polaczone w jeden kompleks. Nie chciałem tam dziś bo były testy nart i imprezy, chyba na miednicach... Ujeżdżałem te drugą stacje z krzesłem baaardzo wolnym i podwójnym orczykiem na głównej trasie. Byłem tylko dziś. Mam z 2.5h tam. Szkoda brac więcej niż 3h. Potem było już miękko i wychodziła baza. Ja jutro pass. Szkoda 😞

• 1 month later...

Słotwiny Arena zaprasza w Święta na narty.

Godziny pracy w Święta Wielkanocne

W Święta Wielkanocne Słotwiny Arena i Wieża widokowa są czynne.

Zapraszamy w godzinach:

Niedziela, 17.04.2022 od 10.00 do 18.00

Poniedziałek, 18.04.2022 od 9.00 do 18.00.

Spędź Święta aktywnie w sercu Beskidu Sądeckiego! #złapoddech

A dziś wygląda to tak.

obraz-2022-04-14-110240667.png