Mitek Napisano Piątek o 20:07 Udostępnij Napisano Piątek o 20:07 (edytowane) Cześć Jak osiągnąć wymagane równoległości? Zaznaczam że nie są one absolutnie nam niezbędne bo znam - większość znacie - narciarza/y którzy nie sa sterylni stylowo ale znakomici i skuteczni. Ale jak dążyć do sterylności w jeździe? Umówić się z Markosem i jeździć za nim dokładnie jego śladami - celowo pisze o onu nartach a nie torze. Powtórzenie tych śladów beż oszustw zapewni sukces. Nie trzeba nic więcej. Pozdro Edytowane Sobota o 04:51 przez Mitek 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano Sobota o 01:36 Udostępnij Napisano Sobota o 01:36 (edytowane) Jeżeli już ktoś wstawił poniższe to sorki ale mi wpadły a materiał miód-malina palce lizać 👌 narta GS 188 r30 czyli można i nie dyskutuje więcej 😂 czas się poprawić 🥴 Plus krótki w wąskim korytarzu bo uwielbiam takie skręty i sam próbuje I coś dla seniorów też znalazłem 😏 Edytowane Sobota o 01:49 przez PaVic 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Sobota o 19:18 Udostępnij Napisano Sobota o 19:18 Czesc Nie ma co Pawełku wstawiać filmów z sieci. Masz tu Marka i jeździj. Nie sądzę abyś w kwestii czystości jazdy, czystości zamierzonego stylu, kiedykolwiek się do takiego ideału zbliżył. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano wczoraj o 06:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:28 11 godzin temu, Mitek napisał: Czesc Nie ma co Pawełku wstawiać filmów z sieci. Masz tu Marka i jeździj. Nie sądzę abyś w kwestii czystości jazdy, czystości zamierzonego stylu, kiedykolwiek się do takiego ideału zbliżył. Pozdro Mitku, dążyć zawsze można a nawet trzeba a styl ma każdy swój indywidualny. Dlatego ludzie tworzą „zabawki” typu CARV czy filmy żebyśmy mogli zblizyc się do swojego ideału ( czyli sufitu własnych umiejętności) 😏 Wiesz, jazda za dobrym narciarzem jest zajebista tak samo jak częste szkolenia ale niestety nie każdy ma taką możliwość, dlatego wspieranie się filmami ma sens . pozdro 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano wczoraj o 09:05 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:05 W dniu 19.09.2026 o 03:36, PaVic napisał: I coś dla seniorów też znalazłem 😏 Jeszcze lepsze IMHO jest to co poniżej. Znalazłem oglądając Twój filmik. Golden Age od Skiing, czyli lata 60 i 70. Tytuł dyskusyjny, bo ktoś w komentarzu napisał, że Golden Age jest właśnie teraz. 🙂 Anyway, przeżyłem na własnej skórze ten Golden z lat 60-70. Od butów skórzanych do plastikowych, od nart ściśle drewnianych do "sandwichy", od Kandacharów do współczesnych wiązań ze skalą DIN, itd. O technice jazdy nie wspomnę. Oba filmiki są amerykańskie a więc nic nie mówią o naszych specyficznych, peerelowskich, polskich realiach. A te były... złożone delikatnie mówiąc. 🙂 Dla mnie te 60-70 narciarskie lata były najbardziej intesywne narciarsko w moim życiu i najbardziej Golden. Może i dlatego, że było się młodym, a prawdziwe życie dopiero czekało. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 09:06 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:06 (edytowane) Cześć Wiesz, ja po prostu szczerze podziwiam styl jazdy Marka I jego zgodność z kanonem technicznym. Znam wielu bardzo dobrych narciarzy, zawodników czy instruktorów ale nawet na tle tych najlepszych doskonałość uporządkowania jazdy naszego kolegi poraża. Osobą która jeździ najpiękniej w moim rozumieniu piękna narciarskiego jest Mietek Berezik ale u niego dochodzi niezwykle harmonijna budowa. Kolejna Osoba to Jurek Harpia, który zawsze jadąc prezentuje niesamowita dynamikę i taki widoczny ciąg do przodu. Jurek zawsze walczy o szybkość nawet jak jedzie na zupełnym luzie. Przynajmniej takie to sprawia wrażenie. Pozdro Edytowane wczoraj o 14:57 przez Mitek 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 9 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Wiesz, ja po prostu szczerze podziwiam styl jazdy Marka I jego zgodność z kanonem technicznym. Znam wielu bardzo dobrych narciarzy, zawodników czy instruktorów ale nawet na tle tych najlepszych doskonałość uporządkowania jazdy naszego kolegi poraża. Osobą która jeździ najpiękniej w moim rozumieniu piękna narciarskiego jest Mietek Berezik ale u niego dochodzi niezwykle harmonijna budowa. Kolejna Osoba to Jurek Harpia, który zawsze jadąc prezentuje niesamowita dynamikę i taki widoczny ciąg do przodu. Jurek zawsze walczy o szybkość nawet jak jedzie na zupełnym luzie. Przynajmniej takie to sprawia wrażenie. Pozdro Z naciskiem na " sprawia wrażenie". 🙂 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, jurek_h napisał: Z naciskiem na " sprawia wrażenie". 🙂 Wrażenie to połowa sukcesu... dopóki nie zmierzy się czasu;-) To nie balet, ani skoki, nawet nie jazda figurowa choć bywa, że na lodzie:-) Edytowane 15 godzin temu przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu W dniu 20.09.2026 o 11:06, Mitek napisał: Cześć Wiesz, ja po prostu szczerze podziwiam styl jazdy Marka I jego zgodność z kanonem technicznym. Znam wielu bardzo dobrych narciarzy, zawodników czy instruktorów ale nawet na tle tych najlepszych doskonałość uporządkowania jazdy naszego kolegi poraża. Osobą która jeździ najpiękniej w moim rozumieniu piękna narciarskiego jest Mietek Berezik ale u niego dochodzi niezwykle harmonijna budowa. Kolejna Osoba to Jurek Harpia, który zawsze jadąc prezentuje niesamowita dynamikę i taki widoczny ciąg do przodu. Jurek zawsze walczy o szybkość nawet jak jedzie na zupełnym luzie. Przynajmniej takie to sprawia wrażenie. Pozdro Mitek, chyba jakieś i to nie jedno piwo Ci musze kupić w Zwardoniu 😉 pozdro. ps. Zaczynam wierzyć że potrafię jeździć na nartach, co nie nie jest bezpieczne dla mnie i otoczenia 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrpoos_ski Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Hej, Podsyłam Wam 3 nowe filmy 🙂 Pozdrawiam, Bartek 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Marcos73 napisał: ps. Zaczynam wierzyć że potrafię jeździć na nartach, Potrafisz, potrafisz, jechałem parę razy za Tobą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, labas napisał: Potrafisz, potrafisz, jechałem parę razy za Tobą. A gdzie?? Bo już mi demencja chyba dokucza 🙂 pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 55 minut temu, Marcos73 napisał: A gdzie?? Bo już mi demencja chyba dokucza 🙂 pozdro Młody człowieku. Co Ty wiesz o demencji? Zapytaj Hansa . 😉 Jeśli pamięta to Ci opowie 🙂 Edytowane 40 minut temu przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi