kaka61 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Ruszył Zieleniec w Karkonoszach, wybieram się tam za tydzień w sobotę. Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Ruszył Winterpol w Zieleńcu (+ kilka innych) i Winterpol w Karpaczu (czyli chyba w Karkonoszach). Ruszył też Czarnków - niektórzy go polubili. Sudety chyba wreszcie startują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Replies 759 Created 4 yr Last Reply 4 yr Top Posters In This Topic 68 39 46 42 Popular Days Nov 23 63 Nov 24 54 Jan 28 31 Nov 21 28 Top Posters In This Topic brachol 68 posts robertdr 39 posts star 46 posts Gabrik 42 posts Popular Days Nov 23 2020 63 posts Nov 24 2020 54 posts Jan 28 2021 31 posts Nov 21 2020 28 posts nikon255 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Ruszył też Czarnków - niektórzy go polubili. no chyba nie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 no chyba nie... jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 bywalem tam na obozach sportowych - jedna z tortur to byl bieg pod gore zeskoku z partnerem na plecach….. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Nigdy nie byłem dobry z gegry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Adam ..DUCH Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
nikon255 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Ruszył też Czarnków - niektórzy go polubili. no chyba nie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 no chyba nie... jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 bywalem tam na obozach sportowych - jedna z tortur to byl bieg pod gore zeskoku z partnerem na plecach….. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Nigdy nie byłem dobry z gegry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Adam ..DUCH Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
kaka61 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 no chyba nie... jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 bywalem tam na obozach sportowych - jedna z tortur to byl bieg pod gore zeskoku z partnerem na plecach….. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Nigdy nie byłem dobry z gegry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Adam ..DUCH Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
nikon255 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 bywalem tam na obozach sportowych - jedna z tortur to byl bieg pod gore zeskoku z partnerem na plecach….. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Nigdy nie byłem dobry z gegry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Adam ..DUCH Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
kaka61 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 bywalem tam na obozach sportowych - jedna z tortur to byl bieg pod gore zeskoku z partnerem na plecach….. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Nigdy nie byłem dobry z gegry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Adam ..DUCH Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
jan koval Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 bywalem tam na obozach sportowych - jedna z tortur to byl bieg pod gore zeskoku z partnerem na plecach….. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Nigdy nie byłem dobry z gegry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Adam ..DUCH Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
star Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Adam ..DUCH Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
Adam ..DUCH Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nikon255 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... fredowski Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
nikon255 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredowski Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
star Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RYKI Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... jan koval Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
jan koval Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
Kaem Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kaka61 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa
kaka61 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa
brachol Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing
Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndRand Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next Page 24 of 31 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0
Spiochu Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts