Skocz do zawartości

Ku przestrodze

Chrońmy Rysie

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 4.12.2025 o 19:27, Bacek napisał:

E no nie popadajmy w skrajności i słodko pierdzenie. Co to znaczy szanować czyjeś zdanie? Jak się z kimś nie zgadzam to z definicji uważam że bredzi. Gdzie tu pole do szanowania czyichś poglądów?

Osobę mogę dalej szanować albo chociaż tolerować.

Dla mnie to brzmi bardzo arogancko i po "prezydencku" 🙂 

Z definicji zakładasz, że Ty masz rację.

Może jednak nie zawsze?

Co wtedy?

Kto bredzi?

To oczywiście nie dotyczy Twojego przypadku ale,  głupiec nigdy nie wie, że jest głupi.

Edytowane przez jurek_h

5 godzin temu, Marcos73 napisał:

Tadziu, a czy Ty oceniasz książkę po okładce? Z takim podejściem to nie poznałbym ani Lexiego ani Mitka. Z Marasem darłem koty na początku, a z Mitkiem chyba wszyscy darli koty. A to fantastyczni ludzie. Jak wszyscy, których z forum poznałem.

pozdro

W pewnym sensie tak. Książek dużo. Jakoś tam wybieramy. Ja poznałem np. Ciebie i Wujota i to nie na nartach, właśnie wybierając po okładce, czyli aktywności forumowej, nie zawiodłem się. A jak już przy książkach jesteśmy może o tym warto rozmawiać to wczora niekoniecznie z wieczora w naszym Monopolis odkryto graffiti Reymonta, drugie po Szymborskiej. Więc polecę książkę Barbary Kocówny, Reymont: opowieść biograficzna. Pisała także o Josephie Konradzie, czyli naszym towarze eksportowym. Obie książki świetne. Czyta się jak thriller. A jeśli o górach mowa to męczę Oppenheima, choć zawodowo Oppenheimera, także w postaci życiorysu znaczy biografii. Pępek świata Malczewskiego o Zakopanem też świetna pozycja. Na deser szusss....

https://www.skionline.pl/forum/topic/12203-śladami-opcia/

IMG_7716.jpeg.5e547abf5c801809e40e42c312

IMG_7719.jpeg.88639c9581030abb0ef05d1ec4

IMG_8213.jpeg.3bcd3146891f71fcb6f63ca741

• Like 1