Mitek Napisano Środa o 11:54 Udostępnij Napisano Środa o 11:54 Cześć No tak coś mi właśnie się wydawało bo ta jazda była wysoce nienaturalna. Tak to jest jak się kombinuje z nartami zamiast jeździć na jednych dobrych - na forum tu paru kolegów radzi np. Volkla bo im się najlepiej jeździ. 😉 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Środa o 11:59 Udostępnij Napisano Środa o 11:59 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć No tak coś mi właśnie się wydawało bo ta jazda była wysoce nienaturalna. Tak to jest jak się kombinuje z nartami zamiast jeździć na jednych dobrych - na forum tu paru kolegów radzi np. Volkla bo im się najlepiej jeździ. 😉 Pozdro pamiętaj: narciarz jeździ a nie narta 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano Środa o 17:16 Autor Udostępnij Napisano Środa o 17:16 4) Środa, powrót do Belpiano. Pogoda wytrzymała lepiej niż prognozowano. Trochę chmur i zasłoniętego słońca, ale ogólnie grzech narzekać. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano Czwartek o 19:42 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 19:42 5) Czwartek, Belpiano trzecie wejście. W nocy leciutko popadało, rano pochmurnie, ale z biegiem czasu wrócił obraz ostatnich dni. P.S. Paliwo on 1.959 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Czwartek o 20:36 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:36 a jeziora nie sfotografowałeś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Czwartek o 20:52 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:52 W dniu 10.03.2026 o 22:07, zając napisał: Ale puchy... pięknie! Co to są ,, puchy,, wg Ciebie? Pytam bo w moim domowym słowniku też mamy to słowo … sorki za ot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano Czwartek o 20:57 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:57 3 minuty temu, KrzysiekK napisał: Co to są ,, puchy,, wg Ciebie? Pytam bo w moim domowym słowniku też mamy to słowo … sorki za ot No jak to co? Pustki My z Teresą z jednej dzielnicy pochodzimy, to chyba dobrze odczytałem 😁 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Czwartek o 21:00 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:00 6 minut temu, KrzysiekK napisał: puchy,, to może być puch gęsi i puch kaczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano Czwartek o 21:11 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:11 13 minut temu, bubol.T napisał: No jak to co? Pustki My z Teresą z jednej dzielnicy pochodzimy, to chyba dobrze odczytałem 😁 No raczej że pustki a nie puch gęsi 😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano wczoraj o 17:40 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:40 za dwa tygodnie kończę tam sezon;) W dniu 9.03.2026 o 23:50, tomkly napisał: A teraz film z Kaunertalu. Dziadersi górą... 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano wczoraj o 18:43 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:43 (edytowane) Godzinę temu, mlesik napisał: za dwa tygodnie kończę tam sezon;) Sądzę, że tam świetne warunki śniegowe będą się utrzymywać do maja, więc możesz spokojnie przedłużyć sezon przynajmniej o miesiąc. Na górze pokrywa śniegu ma ze 3 metry. Edytowane wczoraj o 18:44 przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 22 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 22 godziny temu 6) Piątek i Solda. Pogoda już od rana mówiła będę dzisiaj boska jak Afrodyta @AdrianW mieszkaliśmy w Pfunds, za uczciwą stawkę i do Nauders i Belpiano blisko. Do Soldy, to 70 km i około 1.5 godziny jazdy. 8:20 dotarlismy na miejsce. Każdy ma inne cele, oczekiwania itd., ale mówiąc krótko można się tam zarypać. Trasy na głównym terenie bardzo urozmaicone, z przełamaniami, szerokie, długie. Nie ma szans, aby się tam nie wyjeździć. W części po lewej stronie (patrząc na mapkę), gdzie chodzą dwie gondole. Czerwona i czarna bardzo solidne, niebieskie, to właściwie łączniki/dojazdowki. Byliśmy tu tuż po otwarciu i trasy bardzo twarde. Na trzęcią część ośrodka nie dotarłem. Czy warto tu się wybrać? Według mnie tak. Jako zakończenie mojego wyjazdu, super dzień. 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 10 godzin temu, Gabrik napisał: 6) Piątek i Solda. Pogoda już od rana mówiła będę dzisiaj boska jak Afrodyta @AdrianW mieszkaliśmy w Pfunds, za uczciwą stawkę i do Nauders i Belpiano blisko. Do Soldy, to 70 km i około 1.5 godziny jazdy. 8:20 dotarlismy na miejsce. Każdy ma inne cele, oczekiwania itd., ale mówiąc krótko można się tam zarypać. Trasy na głównym terenie bardzo urozmaicone, z przełamaniami, szerokie, długie. Nie ma szans, aby się tam nie wyjeździć. W części po lewej stronie (patrząc na mapkę), gdzie chodzą dwie gondole. Czerwona i czarna bardzo solidne, niebieskie, to właściwie łączniki/dojazdowki. Byliśmy tu tuż po otwarciu i trasy bardzo twarde. Na trzęcią część ośrodka nie dotarłem. Czy warto tu się wybrać? Według mnie tak. Jako zakończenie mojego wyjazdu, super dzień. Dzięki za relację, mamy też plan tam uderzyć ale kamperowo - miejscówki już namierzone, w planach: Nauders, Belpiano, Solda i może jeszcze Maso Corto, pytanie tylko kiedy, bo tych planów to mam ot groma a czasu na realizację mniej niestety 😁 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 11 godzin temu, Gabrik napisał: 6) Piątek i Solda. Pogoda już od rana mówiła będę dzisiaj boska jak Afrodyta @AdrianWDo Soldy, to 70 km i około 1.5 godziny jazdy. 8:20 dotarlismy na miejsce. Czasowo tak samo jak do Sölden, z którym niektórzy mylą tytułowe Sulden Piękne safari zrobiliście- dzięki za superfoty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Dzięki @Gabrik 💪 Dobrze pamiętam, że wszystkie wymienione ON są na jednym skipassie? Który najbardziej przypadł Ci/Wam do gustu? Na którymś panowały wyraźnie lepsze warunki o tej porze? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Godzinę temu, AdrianW napisał: Dzięki @Gabrik 💪 Dobrze pamiętam, że wszystkie wymienione ON są na jednym skipassie? Który najbardziej przypadł Ci/Wam do gustu? Na którymś panowały wyraźnie lepsze warunki o tej porze? Pozdro @AdrianWObecnie są dwa rodzaje skipassów łączonych. 2 Lander czyli Belpiano+Nauders i decydujesz gdzie sobie jeździsz i skipass +, na tym masz, Belpiano i jeden dzień Soldę. Z tym co przypadło do gustu trochę trudne pytanie. Ja akurat dość specyficznie podchodzę do swojego narciarstwa i ma to wpływ, na to co mi w ON potrzebne lub może trafniejsze określenie co mnie zadawala. W każdym razie - Nauders, to w centralnej części olbrzymie, szerokie pole oznaczone na niebiesko, wcześniej nie widziałem takiej trasy. Pozostałe prócz Panoramici, to fajne poprowadzone jak lubię w lesie. Belpiano, to także szerokie te w centralnej części nad gondolą. Czerwona schodząca do dołu gondoli, to taka raczej w stronę niebieskiego koloru, fajna trasa na narciarski chillout. Skrajne czerwone i czarne, to już uczciwie nachylone. Jeśli nie całe, to na niektórych odcinkach. Solda, w centralnej części, to już ponad linią lasu, w takiej trochę niecce, kraterze. Trasy długie, szerokie i ze sporą ilością zmiany rzeźby terenu (stromiej, pod górkę, płaściej, zakręt...) Warunki wszędzie świetne, choć z uwagi na wysokość, lub ekspozycję były trasy , czy odcinki ultra twarde i takie gdzie śnieg robił się ciężko mokry (niskie partie bliżej dolnych stacji).. Z uwagi na wysokość, centralna część Soldy, ale też Nauders i Belpiano w wyższych partiach, do 16 godz. warunki super. Z uwagi na moje podejście, do mojej jazdy, każdy ośrodek super mi pasował i w każdym wolniej czy szybciej mogłem bezpiecznie wykonywać wszystko co chciałem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 12 minut temu, Gabrik napisał: @AdrianWObecnie są dwa rodzaje skipassów łączonych. 2 Lander czyli Belpiano+Nauders i decydujesz gdzie sobie jeździsz i skipass +, na tym masz, Belpiano i jeden dzień Soldę. Z tym co przypadło do gustu trochę trudne pytanie. Ja akurat dość specyficznie podchodzę do swojego narciarstwa i ma to wpływ, na to co mi w ON potrzebne lub może trafniejsze określenie co mnie zadawala. W każdym razie - Nauders, to w centralnej części olbrzymie, szerokie pole oznaczone na niebiesko, wcześniej nie widziałem takiej trasy. Pozostałe prócz Panoramici, to fajne poprowadzone jak lubię w lesie. Belpiano, to także szerokie te w centralnej części nad gondolą. Czerwona schodząca do dołu gondoli, to taka raczej w stronę niebieskiego koloru, fajna trasa na narciarski chillout. Skrajne czerwone i czarne, to już uczciwie nachylone. Jeśli nie całe, to na niektórych odcinkach. Solda, w centralnej części, to już ponad linią lasu, w takiej trochę niecce, kraterze. Trasy długie, szerokie i ze sporą ilością zmiany rzeźby terenu (stromiej, pod górkę, płaściej, zakręt...) Warunki wszędzie świetne, choć z uwagi na wysokość, lub ekspozycję były trasy , czy odcinki ultra twarde i takie gdzie śnieg robił się ciężko mokry (niskie partie bliżej dolnych stacji).. Z uwagi na wysokość, centralna część Soldy, ale też Nauders i Belpiano w wyższych partiach, do 16 godz. warunki super. Z uwagi na moje podejście, do mojej jazdy, każdy ośrodek super mi pasował i w każdym wolniej czy szybciej mogłem bezpiecznie wykonywać wszystko co chciałem. a co jest specyficznego w Twoim narciarstwie? Widzę że całkiem normalnie - wychodzisz rano i jedziesz do zamknięcia wyciągów. Tak pytam z ciekawości- jeśli prywatna sprawa to nic mi do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, Jan napisał: a co jest specyficznego w Twoim narciarstwie? Widzę że całkiem normalnie - wychodzisz rano i jedziesz do zamknięcia wyciągów. Tak pytam z ciekawości- jeśli prywatna sprawa to nic mi do tego Napisałem Janie, "moje podejście, do mojej jazdy" . W super skrócie, dążę do samozadowolenia z niej, a jestem bardzo krytyczny wobec siebie i szczery, więc to kreuje pewne podejście, odmienne chociażby od mojej grupy znajomych. I nie w kategoriach dobre, czy złe, ot inne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi