KrzysiekK Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego Hejka … gdzieś widziałem o takim mydełku czy jakimś innym cudownym środku do lokalnego czyszczenia zabrudzeń membrany. Wczoraj przy zakładaniu łańcuchów uwaliłem rękawy, niedawno o oparcie na krześle to samo .. widać trochę na czerwonym. Jak sobie radzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego 16 minut temu, KrzysiekK napisał: Hejka … gdzieś widziałem o takim mydełku czy jakimś innym cudownym środku do lokalnego czyszczenia zabrudzeń membrany. Wczoraj przy zakładaniu łańcuchów uwaliłem rękawy, niedawno o oparcie na krześle to samo .. widać trochę na czerwonym. Jak sobie radzicie ? Ja używam szarego mydła, scieram je na tarce, rozpuszczam w ciepłej wodzie i ładuję do pralki, oczywiście kurtkę też. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego Ja byłam zadowolona ze środka do prania odzieży motocyklowej S100: https://allegro.pl/oferta/s100-srodek-do-prania-odzezy-motocyklowej-technical-fabric-leather-300-ml-15074867673 Sprawdził się lepiej niż Nikwax, jest przeznaczony do prania odzieży tekstylnej i skórzanej, mamy ubrania motocyklowe z jasnymi wstawkami i tam bardzo widać zabrudzenia- byłam zaskoczona że się sprały. Nie zaszkodzi potem zaimpregnować dodatkowo kurtkę membranową. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 19 Lutego Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego O dzięki za ten s100. Dotychczas prałem w NIkwax ale efekt jest raczej psychologiczny 😂 … odświeżenie. Gdzieś chyba na fb ludzie pisali o jakimś mydełku. Że się pociera i że działa. @labas - tak wąchając nikwax dochodzę do wniosku że to właśnie jest szare mydło rozpuszczone. Tyle że w ch droższe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 22 godziny temu, KrzysiekK napisał: O dzięki za ten s100. Dotychczas prałem w NIkwax ale efekt jest raczej psychologiczny 😂 … odświeżenie. Gdzieś chyba na fb ludzie pisali o jakimś mydełku. Że się pociera i że działa. @labas - tak wąchając nikwax dochodzę do wniosku że to właśnie jest szare mydło rozpuszczone. Tyle że w ch droższe Mam takie same przemyślenia o nikiwax- gówno warte... Teraz używam płynów od toko i jest trochę lepiej, ale też bez szału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego Dr Beckmann: 1. Mydełko uniwersalne do plam 2. Odplamiacz precyzyjny + wg potrzeb: smar, rdza, olej, wino, farba, itd. Tam jest kilkanaście małych buteleczek do wyboru (ok 10 zł/sztuka). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego 11 minut temu, Estka napisał: Dr Beckmann: 1. Mydełko uniwersalne do plam 2. Odplamiacz precyzyjny + wg potrzeb: smar, rdza, olej, wino, farba, itd. Tam jest kilkanaście małych buteleczek do wyboru (ok 10 zł/sztuka). Dodam, że to są zwyczajne środki do usuwania plam, a nie środki do czyszczenia membrany 🙂. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 08:54 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 08:54 W dniu 19.02.2026 o 07:53, zając napisał: Ja byłam zadowolona ze środka do prania odzieży motocyklowej S100: https://allegro.pl/oferta/s100-srodek-do-prania-odzezy-motocyklowej-technical-fabric-leather-300-ml-15074867673 Sprawdził się lepiej niż Nikwax, jest przeznaczony do prania odzieży tekstylnej i skórzanej, mamy ubrania motocyklowe z jasnymi wstawkami i tam bardzo widać zabrudzenia- byłam zaskoczona że się sprały. Nie zaszkodzi potem zaimpregnować dodatkowo kurtkę membranową. Relacja z użycia S100 - zajebisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano wczoraj o 11:47 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:47 2 godziny temu, KrzysiekK napisał: Relacja z użycia S100 - zajebisty A co prałeś? - tylko nie pisz o gaciach i skarpetach 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 16:26 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 16:26 4 godziny temu, .Beata. napisał: A co prałeś? - tylko nie pisz o gaciach i skarpetach 😉 Kurtka goretex i portki takież … spodnie po kupnie a kurtka była zawalona smarem z wyciągi. 98 procent zniknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano wczoraj o 18:03 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:03 1 godzinę temu, KrzysiekK napisał: Kurtka goretex i portki takież … spodnie po kupnie a kurtka była zawalona smarem z wyciągi. 98 procent zniknęło Fajnie że zeszło. Ciekawe czy zejdzie bród po talerzykach na …spodniach 😉 Dziękuję 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 13 godzin temu, .Beata. napisał: Fajnie że zeszło. Ciekawe czy zejdzie bród po talerzykach na …spodniach 😉 Dziękuję 😊 Cześć Niezawodny sposób na wszelkie brudy to czarny zestaw. Pracuje na 100%. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 49 minut temu, Mitek napisał: Cześć Niezawodny sposób na wszelkie brudy to czarny zestaw. Pracuje na 100%. trzeba się tylko do smrodu przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Godzinę temu, Jan napisał: trzeba się tylko do smrodu przyzwyczaić Widzę, że masz doświadczenie - jak ktoś się rzadko myje to pewnie tak. Ja nie mam tych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 8 minut temu, Mitek napisał: Widzę, że masz doświadczenie - jak ktoś się rzadko myje to pewnie tak. Ja nie mam tych problemów. oczywiście jak ktoś woli kupować czarne ciuchy zamiast je prać to od razu wiem że śmierdziel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Ciemne ciuchy są praktyczniejsze, zwłaszcza techniczne czy robocze, choć każdy bród ma swoją barwę i będzie widoczny, acz nie rzucający się w oczy. Dla mnie czerń to klasyka i elegancja. Sport to kolor, zwłaszcza zimą, kiedy jest szaro i smutno. Dlatego cierpię męczarnie z dopieraniem ciuchów narciarskich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 45 minut temu Udostępnij Napisano 45 minut temu 2 godziny temu, .Beata. napisał: Dla mnie czerń to klasyka i elegancja. Sport to kolor, pełna zgoda - kobieta w czarnej sukienca zawsz dobrze wygląda a na stoku trzeba być widocznym z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi