KrzysiekK Posted February 19 Share Posted February 19 Hejka … gdzieś widziałem o takim mydełku czy jakimś innym cudownym środku do lokalnego czyszczenia zabrudzeń membrany. Wczoraj przy zakładaniu łańcuchów uwaliłem rękawy, niedawno o oparcie na krześle to samo .. widać trochę na czerwonym. Jak sobie radzicie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
labas Posted February 19 Share Posted February 19 16 minut temu, KrzysiekK napisał: Hejka … gdzieś widziałem o takim mydełku czy jakimś innym cudownym środku do lokalnego czyszczenia zabrudzeń membrany. Wczoraj przy zakładaniu łańcuchów uwaliłem rękawy, niedawno o oparcie na krześle to samo .. widać trochę na czerwonym. Jak sobie radzicie ? Ja używam szarego mydła, scieram je na tarce, rozpuszczam w ciepłej wodzie i ładuję do pralki, oczywiście kurtkę też. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted February 19 Share Posted February 19 Ja byłam zadowolona ze środka do prania odzieży motocyklowej S100: https://allegro.pl/oferta/s100-srodek-do-prania-odzezy-motocyklowej-technical-fabric-leather-300-ml-15074867673 Sprawdził się lepiej niż Nikwax, jest przeznaczony do prania odzieży tekstylnej i skórzanej, mamy ubrania motocyklowe z jasnymi wstawkami i tam bardzo widać zabrudzenia- byłam zaskoczona że się sprały. Nie zaszkodzi potem zaimpregnować dodatkowo kurtkę membranową. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekK Posted February 19 Author Share Posted February 19 O dzięki za ten s100. Dotychczas prałem w NIkwax ale efekt jest raczej psychologiczny 😂 … odświeżenie. Gdzieś chyba na fb ludzie pisali o jakimś mydełku. Że się pociera i że działa. @labas - tak wąchając nikwax dochodzę do wniosku że to właśnie jest szare mydło rozpuszczone. Tyle że w ch droższe 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnwick Posted February 20 Share Posted February 20 22 godziny temu, KrzysiekK napisał: O dzięki za ten s100. Dotychczas prałem w NIkwax ale efekt jest raczej psychologiczny 😂 … odświeżenie. Gdzieś chyba na fb ludzie pisali o jakimś mydełku. Że się pociera i że działa. @labas - tak wąchając nikwax dochodzę do wniosku że to właśnie jest szare mydło rozpuszczone. Tyle że w ch droższe Mam takie same przemyślenia o nikiwax- gówno warte... Teraz używam płynów od toko i jest trochę lepiej, ale też bez szału. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estka Posted February 21 Share Posted February 21 Dr Beckmann: 1. Mydełko uniwersalne do plam 2. Odplamiacz precyzyjny + wg potrzeb: smar, rdza, olej, wino, farba, itd. Tam jest kilkanaście małych buteleczek do wyboru (ok 10 zł/sztuka). 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estka Posted February 21 Share Posted February 21 11 minut temu, Estka napisał: Dr Beckmann: 1. Mydełko uniwersalne do plam 2. Odplamiacz precyzyjny + wg potrzeb: smar, rdza, olej, wino, farba, itd. Tam jest kilkanaście małych buteleczek do wyboru (ok 10 zł/sztuka). Dodam, że to są zwyczajne środki do usuwania plam, a nie środki do czyszczenia membrany 🙂. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts