Jump to content

Czyszczenie lokalnych zabrudzeń membrany

KrzysiekK
 Share

Recommended Posts

Hejka … gdzieś widziałem o takim mydełku czy jakimś innym cudownym środku do lokalnego czyszczenia zabrudzeń membrany. Wczoraj przy zakładaniu łańcuchów uwaliłem rękawy, niedawno o oparcie na krześle to samo .. widać trochę na czerwonym. Jak sobie radzicie ? 

16 minut temu, KrzysiekK napisał:

Hejka … gdzieś widziałem o takim mydełku czy jakimś innym cudownym środku do lokalnego czyszczenia zabrudzeń membrany. Wczoraj przy zakładaniu łańcuchów uwaliłem rękawy, niedawno o oparcie na krześle to samo .. widać trochę na czerwonym. Jak sobie radzicie ? 

Ja używam szarego mydła, scieram je na tarce, rozpuszczam w ciepłej wodzie i ładuję do pralki, oczywiście kurtkę też.

• Thanks 2

Ja byłam zadowolona ze środka do prania odzieży motocyklowej S100:

https://allegro.pl/oferta/s100-srodek-do-prania-odzezy-motocyklowej-technical-fabric-leather-300-ml-15074867673

Sprawdził się lepiej niż Nikwax, jest przeznaczony do prania odzieży tekstylnej i skórzanej, mamy ubrania motocyklowe z jasnymi wstawkami i tam bardzo widać zabrudzenia- byłam zaskoczona że się sprały. Nie zaszkodzi potem zaimpregnować dodatkowo kurtkę membranową. 

• Thanks 2

O dzięki za ten s100. Dotychczas prałem w NIkwax ale efekt jest raczej psychologiczny  😂 … odświeżenie. Gdzieś chyba na fb ludzie pisali o jakimś mydełku. Że się pociera i że działa. @labas - tak wąchając nikwax dochodzę do wniosku że to właśnie jest szare mydło rozpuszczone. Tyle że w ch droższe 

• Haha 1

22 godziny temu, KrzysiekK napisał:

O dzięki za ten s100. Dotychczas prałem w NIkwax ale efekt jest raczej psychologiczny  😂 … odświeżenie. Gdzieś chyba na fb ludzie pisali o jakimś mydełku. Że się pociera i że działa. @labas - tak wąchając nikwax dochodzę do wniosku że to właśnie jest szare mydło rozpuszczone. Tyle że w ch droższe 

Mam takie same przemyślenia o nikiwax- gówno warte... Teraz używam płynów od toko i jest trochę lepiej, ale też bez szału.

• Like 1

11 minut temu, Estka napisał:

Dr Beckmann:

1. Mydełko uniwersalne do plam

2. Odplamiacz precyzyjny + wg potrzeb: smar, rdza, olej, wino, farba, itd. Tam jest kilkanaście małych buteleczek do wyboru (ok 10 zł/sztuka). 

Dodam, że to są zwyczajne środki do usuwania plam, a nie środki do czyszczenia membrany 🙂.

• Like 1