Skocz do zawartości

zmiana nart?

Sali

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, Marcos73 napisał:

17m

pozdro

a ile ważysz ?

bo taka mi się myśl nasunęła, mam takie GS od Völkla  160 cm o promieniu 16 m, cieżkie bardzo to chyba z blachą, wnusia za bardzo nie chce na nich jeździć to może by się dla mnie nadały ? 

9 minut temu, Jan napisał:

a ile ważysz ?

bo taka mi się myśl nasunęła, mam takie GS od Völkla  160 cm o promieniu 16 m, cieżkie bardzo to chyba z blachą, wnusia za bardzo nie chce na nich jeździć to może by się dla mnie nadały ? 

Cze

ok 80 dyszek. Ostatnio jeździłem na sc jakimś 160-165cm Voelkl-a nawet nie wiem dokładnie i to była w moim odczuciu gówniana i bezpłciowa narta. Może ten Twój lepszy, ale krótki. Spróbuj, może dla Ciebie będzie ok.
pozdro

Edytowane przez Marcos73

2 godziny temu, zając napisał:

Już wszystko jasne. Właśnie byłam zdziwiona że wielbiciel GS zakupił nie-GSy.

Jabym była na miejscu założyciela tematu, to bym brała w ciemn

Terenia nawet sobie nie zdajesz sprawy  ile  takich dram rozgrywa się na krześle  w Rusin.. 🙂

• Haha 2

Godzinę temu, Marcos73 napisał:

Ostatnio jeździłem na sc jakimś 160-165cm Voelkl-a nawet nie wiem dokładnie i to była w moim odczuciu gówniana i bezpłciowa narta. 

Może komuś się przydać moja opinia. Volkl RTM78 178 cm ( nie doszacowałem umiejętności po 3 latach przerwy) miękka narta. Szybka zmiana na używki Stockli AX 183 cm ( pod butem tak samo jak w Volkl 78 mm ) i to była przepaść w moim odczuciu do czasu przetestowania na wiosnę Dynastarów GS Master 180 cm, w zdecydowanie różnych warunkach od sztruksu do rozjechanego stoku po muldy i odsypy. Radość szalona jak to jedzie. Ponieważ były to używki wolałem kupić nowe narty, na których do teraz mam mnóstwo przyjemności z jazdy. Rossi Master M23. Zaznaczę, że stare Kneisle Ergo Cruise mam do dzisiaj i chyba kiedyś je zabiorę na stok (są mega miekkie i nie nadają się na lód). Szczerze żałuję, że oddałem "ołówkowe" Dynastary z takim odważnikiem czerwonym na dziobie bo to była bardzo dobra narta w swoim czasie. Nawet taki link znalazłem :

https://www.nevasport.com/diariodeunfriki/art/66716/Retrotest-analisis-de-los-Dynastar-Course/

Edytowane przez PTT
  • Like 2
  • Thanks 1