Skocz do zawartości

slalomki 165 cm

tarpan

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Bruner79 napisał:

Piotrek napisał wyraźnie po polsku że wyraziłem tylko o nim swoją opinię

Twoja opinia na każdą nartę jest identyczna-kozak nad kozaki- zostaje ze mną 😉 czego nie rozumiesz ? 🥳 dlatego nie jesteś obiektywny bo zajmujesz się sprzedażą . To co masz to musi być zajebiste 🤷‍♂️i ja to doskonale rozumie co nie zmienia faktu że Dynastar pewnie i Rossi na której nie jeździłem są zajebiste i tyle z mojej strony. Dalsza dyskusja nie ma najmniejszego sensu. 

Godzinę temu, Lexi napisał:

A Fischer i Salomon?

Fischery sa strasznie fosztowate " sztywne wzdłużnie". Dobre narty świetnie trzymające na krawędzi dynamiczne ale żeby je opanować trzeba  mieć dobra technikę + dużo siły. Na slalomie nie koniecznie jest to dobre rozwiązanie. ciezej na nich zainicjować prawdziwy slalomowy skręt. Podobie do nich problem był z starszymi Hedami Fis 165 i do dziś jest z komórkami Stockli 165.
Salomon to jest Atomic z inna płytą... w testach w ciemno na prawde wiecej zalerzało od tego jaki miałeś charakter  sztywnościowy miałęś niz od firmy.
Co do Wiadocej roli Rossi i Heda w sporcie... to nie porównujmy nart dla zawodników... w klubach w PL dużo dzieciaków jeździ na Rossi bo maja rewelacyjny race program i sa tanie na tym zalety się kończą.
Różnice w nartach FIS są na prawdę duże i to nie są niuanse " no chyba ze mowimy o jezdzie... narta SL a jade skret gigantowy..."
Co do prodoktow Fis Dynastara czy Rossi... w starszych rocznikach takich hmm 10lat wstecz to były rewelacyjne narty teraz wygląda to tak ze np. zawodnik testował narty 157 "damski Fis" różnych firm i ogólnie to na nie nastawiał sie na tyczki bo dlugoci 165 nie był w stanie dobrze opanować i dostaje cene na rossi czy Dyna tez bieżne 157. Nowa ze sklepu i jest dramat...  narty nie maja dynamiki  sa nijakie  czasowo człowiek się cofa.  Ubiera Atomica od kolegi i od razu wie ze to jest przepaść. 

• Like 2

15 minut temu, PaVic napisał:

Twoja opinia na każdą nartę jest identyczna-kozak nad kozaki- zostaje ze mną 😉 

Oczywiście. Każdą, która jest kozak zostawiam. Na chwilę. Ci którzy mnie znają wiedzą że jestem kochliwy i zmienny. W czym problem? Jeździłeś ze mną twierdząc, że jestem nieobiektywny? Spytaj ludzi, którym poleciłem jakieś dechy, czy źle im doradziłem 🙂 Wywołujesz mnie do tablicy, przypierdalasz się i piszesz że dalsza dyskusja nie ma sensu 🙂 i oczywiście powtórzę  się - bez odbioru 🖐🏻

Edytowane przez Bruner79

11 minut temu, Godryk napisał:

Fischery sa strasznie fosztowate " sztywne wzdłużnie". Dobre narty świetnie trzymające na krawędzi dynamiczne ale żeby je opanować trzeba  mieć dobra technikę + dużo siły. Na slalomie nie koniecznie jest to dobre rozwiązanie. ciezej na nich zainicjować prawdziwy slalomowy skręt. Podobie do nich problem był z starszymi Hedami Fis 165 i do dziś jest z komórkami Stockli 165.
Salomon to jest Atomic z inna płytą... w testach w ciemno na prawde wiecej zalerzało od tego jaki miałeś charakter  sztywnościowy miałęś niz od firmy.
Co do Wiadocej roli Rossi i Heda w sporcie... to nie porównujmy nart dla zawodników... w klubach w PL dużo dzieciaków jeździ na Rossi bo maja rewelacyjny race program i sa tanie na tym zalety się kończą.
Różnice w nartach FIS są na prawdę duże i to nie są niuanse " no chyba ze mowimy o jezdzie... narta SL a jade skret gigantowy..."
Co do prodoktow Fis Dynastara czy Rossi... w starszych rocznikach takich hmm 10lat wstecz to były rewelacyjne narty teraz wygląda to tak ze np. zawodnik testował narty 157 "damski Fis" różnych firm i ogólnie to na nie nastawiał sie na tyczki bo dlugoci 165 nie był w stanie dobrze opanować i dostaje cene na rossi czy Dyna tez bieżne 157. Nowa ze sklepu i jest dramat...  narty nie maja dynamiki  sa nijakie  czasowo człowiek się cofa.  Ubiera Atomica od kolegi i od razu wie ze to jest przepaść. 

A to fakt. Że fisze to sztywne dechy i trzeba je gonić. Co do Rossi - mam znajomego trenera dzieciaków - częstym przypadkiem są rozklejające się rosoły. Ale serwis gwarancyjny działa dobrze 🙂 W Rossi master i dynastar - w niektórych modelach zaobserwowałem też efekt rozklejającej się piętki - tej końcówki z tworzywa. Ale podobno tak ma być 😉

Edytowane przez Bruner79

Godzinę temu, PaVic napisał:

Każdy pośrednik w sprzedaży czy handlarz zwal jak zawał będzie zachwalał jako zajebisty produkt który sprzedaje to jego DNA albo nic nie sprzeda . 

@Bruner79 jak widzisz i czytasz napisane po polsku -personalnie Twojej osoby do tablicy nie wywołałem tylko stwierdziłem fakt oczywisty. 
Dopiero w odpowiedzi Piotra na ten  post w którym stwierdził prywatną rozmową znajomych-odp jemu co możesz przeczytać wyżej. 

bez odbioru 

1 godzinę temu, PaVic napisał:

Personalnie ja nie mam nic do @Bruner79 bo go nie znam osobiście ale to nie zmienia faktu co napisałem wyżej. Taka jego/ich rola żeby sprzedać trzeba zachwalić jako ponadprzeciętna, zajebista, wyjątkowa i niepowtarzalna bo każdy pośrednik/ handlowiec tak ma. 😉🤷‍♂️

Jak nie wywołałeś do tablicy? Ty nie wiesz co piszesz? 🤦🏻🤦🏻 przypierdalasz się i odwracasz kota ogonem 👏🏻 kończąc te zbędną dyskusję - bardzo cię proszę - nie wycieraj sobie mną twarzy swoimi wypocinami forumowymi. 

Edytowane przez Bruner79

1 godzinę temu, Bruner79 napisał:

Jak nie wywołałeś do tablicy? Ty nie wiesz co piszesz? 🤦🏻🤦🏻 przypierdalasz się i odwracasz kota ogonem 👏🏻 kończąc te zbędną dyskusję - bardzo cię proszę - nie wycieraj sobie mną ryja swoimi wypocinami forumowymi. 

….- ryj to ma świnia wiec sobie wypraszam !!
 A jak chcesz to mogę zrzuty ekranu twoich wypocin bombardujacych mnie przez ponad rok wstawić na forum tylko pójdzie Ci w pięty .
Więc opanuj się ! 

Edytowane przez PaVic

9 minut temu, PaVic napisał:

Słucha kurwa  - ryj to ma świnia wiec sobie wypraszam !!
 A jak chcesz to mogę zrzuty ekranu twoich wypocin bombardujacych mnie przez ponad rok wstawić na forum tylko pójdzie Ci w pięty .
Więc opanuj się ! 

Przepraszam za ryj 🙂 to takie powiedzenie jest - tak się mówi. Może nie znałeś. Jak cię uraziłem to wybacz. 🙂

p.s. wyedytowałem 🙂 

Edytowane przez Bruner79

19 minut temu, Bruner79 napisał:

Przepraszam za ryj 🙂 to takie powiedzenie jest - tak się mówi. Może nie znałeś. Jak cię uraziłem to wybacz. 🙂

p.s. wyedytowałem 🙂 

Uniosłeś się w pewnym temacie -Twoja wola 🤷‍♂️ale ja nie pozwolę sobie na bezpodstawne oskarżenia mojej osoby. 

Przeczytaj uważnie co zostało dziś w tym wątku czyli zaczynając od posta Piotra w którym wymienia Twoją osobę . A ja następnie stwierdzam -Każdy ..

Bez sensu totalnie bez sensu @Bruner79 ale to takie rodzime polskie łapanie się za gardło 🤷‍♂️ cóż .. 

5 godzin temu, PaVic napisał:

Piotrze, jestem bardzo zadowolony z Dynastara i tylko przypadek sprawił że kupiłem te narty ( dostałem leciwego Dynastara na szkoleniu od Tadeo) a kupiłem chwilę po przyjeździe do domu w sklepie a link zamieściłem wyżej . 

Personalnie ja nie mam nic do @Bruner79 bo go nie znam osobiście ale to nie zmienia faktu co napisałem wyżej. Taka jego/ich rola żeby sprzedać trzeba zachwalić jako ponadprzeciętna, zajebista, wyjątkowa i niepowtarzalna bo każdy pośrednik/ handlowiec tak ma. 😉🤷‍♂️

U Grześka to działa inaczej z mojego doświadczenia. On po prostu lubi skakać z kwiatka na kwiatek, bierze sobie jakąś nartkę i jeździ, a bierze raczej dobre twory. Potem nam ją opisuje i ew. ktoś ją przejmuje, z forum lub poza. Zdarzały się również narty opisywane słabiej i pewnie Grzegorz może o nich wspomnieć. Dodatkowo wielokrotnie są to narty, które nie były oceniane przez niego. Inna zupełnie sprawa, że jakoś tak akceptujemy jego opinie i zwykle się sprawdzają. Choć inni się mogą z nimi nie zgadzać, i też to jest OK.

Godzinę temu, Mikoski napisał:

No i nareszcie się coś dzieje 🤣 komu przypierdolić? 😜

Damian, skoro pierwszego dnia we Francji nikomu nie przypierdoliłeś, to i tu chyba nikomu to nie grozi. Złagodniałeś z wiekiem chopie. 

• Like 1
  • Haha 3

6 minut temu, Chertan napisał:

Damian, skoro pierwszego dnia we Francji nikomu nie przypierdoliłeś, to i tu chyba nikomu to nie grozi. Złagodniałeś z wiekiem chopie

No i po co to gadasz pyblicznie ja tu stroszę piórka żeby fason trzymać a ty mi skrzydła podcinasz 😭

Edytowane przez Mikoski
  • Haha 2

7 minut temu, Chertan napisał:

U Grześka to działa inaczej z mojego doświadczenia. On po prostu lubi skakać z kwiatka na kwiatek, bierze sobie jakąś nartkę i jeździ, a bierze raczej dobre twory. Potem nam ją opisuje i ew. ktoś ją przejmuje, z forum lub poza. Zdarzały się również narty opisywane słabiej i pewnie Grzegorz może o nich wspomnieć. Dodatkowo wielokrotnie są to narty, które nie były oceniane przez niego. Inna zupełnie sprawa, że jakoś tak akceptujemy jego opinie i zwykle się sprawdzają. Choć inni się mogą z nimi nie zgadzać, i też to jest OK.

Damian, skoro pierwszego dnia we Francji nikomu nie przypierdoliłeś, to i tu chyba nikomu to nie grozi. Złagodniałeś z wiekiem chopie. 

A kto potargał boksa? Połamał wszystkie klucze i wyrwał zamki?  Ksiądz Proboszcz?

pozdrawiam

• Haha 2

Godzinę temu, Marcos73 napisał:

A kto potargał boksa? Połamał wszystkie klucze i wyrwał zamki?  Ksiądz Proboszcz?

pozdrawiam

Pierwszy klucz ja złamałem, zjebka od Damiana była sroga, ale drugi se sam złamał i powyrywał zamki, ale przynajmniej nikt w dziób nie dostał. 

• Haha 3

9 hours ago, tomkly said:

To bardzo ciekawy wątek - mógłbyś go zapytać co było głównym problemem po przesiadce na Heada?
Drugie kluczowe pytanie - ile syn waży? Moim zdaniem to w dużej mierze determinuje różnice. 

Sztywność, nie byl w stanie docisnąć jej w takim stopniu jak trzeba. Bardzo wyraźne różnice w czasie na tyczkach. Wazy 65kg / 14 lat

• Like 1

8 hours ago, Godryk said:

Jeśli chodzi o warszawskie kluby w szczególności to dystrybutor Rossi/Dynastar też jest w Warszawie i dba od lat o współpracę. Race programy nie są aż tak dobre, ale są. Zdecydowanie lepsze są dla kadry trenerskiej i klubów jako takich (duże rabaty, kick-backi). Traktują ogólnie współpracę z klubami jako coś istotnego, chociaż jest to pewnie ułamek ich sprzedaży.