zając Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć Cała sytuacja wydaje się jakimś żartem. W takiej konkurencji zawodnik nie ma wpływu na przygotowanie nart? Nie ma alternatywnego sprzętu w zależności od zmian pogody w ostatniej chwili? To są k.... Igrzyska czy piaskownica? W widziałaś program dowolny młodej Włoszki, nie jakiś wybitny ale jechany do muzyki ze "Szczęk"? Pozdro Oglądam, tak ładnie jechała. Kurakova też ok, jak na swoje możliwości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, Mitek napisał: Igrzyska czy piaskownica? A tak swoją drogą to u nas w kadrze chyba piaskownica w tej dyscyplinie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, zając napisał: Oglądam, tak ładnie jechała. Kurakova też ok, jak na swoje możliwości. Trudno mi ocenić ale wydaje się, że tak. W każdym razie bardzo sympatyczna i fajna dziewczyna. Swoją drogą, najstarsza w stawce dziewczyna ma 28 lat a najmłodsza 17. Czy to jakaś zmiana warty, bo to sport dla młodych raczej ale troszkę tak to też wygląda. Sporo debiutantek... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu No teraz ta Rumunka bardzo fajnie pojechała, widziałaś jak się cieszyły!!! Super są takie sceny. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Mitek napisał: Trudno mi ocenić ale wydaje się, że tak. W każdym razie bardzo sympatyczna i fajna dziewczyna. Swoją drogą, najstarsza w stawce dziewczyna ma 28 lat a najmłodsza 17. Czy to jakaś zmiana warty, bo to sport dla młodych raczej ale troszkę tak to też wygląda. Sporo debiutantek... Pozdro Kiedyś sporo oglądałam ale teraz wypadłam z obiegu, w każdej dziedzinie jest zmiana warty, najciekawsze były konkurencje snowboardowe gdzie statrowali nastolatkowie i goście >40-tki a nawet jedna kobitka 53l. No szok! Teraz Rumunka bardzo ładnie pojechała, dobry program wizualnie i muzycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, zając napisał: A tak swoją drogą to u nas w kadrze chyba piaskownica w tej dyscyplinie... Oglądałem też kombinacje norweską i wychodzi na to samo, że są piątym kołem u wozu dla związku. Przynajmniej taki komentarz padł. W sumie to chyba poza soczkami każdy jest. Kombinatorzy tez maja problemy ze sztabem, cos tam sami kombinują przy kombinezonach w ekipie jest kilka osób, ale miejsce dla wiceprezesa związku sie znalazło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 55 minut temu Udostępnij Napisano 55 minut temu 1 godzinę temu, bubol.T napisał: Oglądałem też kombinacje norweską i wychodzi na to samo, że są piątym kołem u wozu dla związku. Przynajmniej taki komentarz padł. W sumie to chyba poza soczkami każdy jest. Kombinatorzy tez maja problemy ze sztabem, cos tam sami kombinują przy kombinezonach w ekipie jest kilka osób, ale miejsce dla wiceprezesa związku sie znalazło. Skialpiniści są członkami PZA, a nie PZN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 52 minuty temu Udostępnij Napisano 52 minuty temu W łyżwiarstwie figurowym panie pokazały klasę, czołówka walczyła pięknie, w pierwszej trójce różnice niewielkie, no i jest mistrzyni olimpijska z USA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 43 minuty temu Udostępnij Napisano 43 minuty temu Tak!!!. Znakomite zawody. Faworytka Amelki wygrała - chyba zasłużenie. Dodała jeszcze takiej fajnej świeżości osadzonej już w laurach. Ale ta Glenn jak pięknie zawalczyła w dowolnym. Mnie też zawsze porusza w łyżwach jedna rzecz - nie wiem czy tez tak to odbierasz - zawsze niezwykle spokojny a jednocześnie profesjonalny i zgodny z dynamiką sytuacji komentarz. To taka troszkę sportowa opera, współczesna, bez zadęcia ale z zasadami i odpowiednim zachowaniem. Ale przede wszystkim profesjonalizm komentatorów przy tak technicznej uzależnionej od niuansów dyscyplinie niesamowity. Nigdzie takiego nie ma! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano 22 minuty temu Udostępnij Napisano 22 minuty temu 7 godzin temu, zając napisał: Z FB: Szkoda strasznie Iwonki, bo bardzo sympatyczna i jak jeździłem dawno temu na Kaspro to często się pojawiała. Nie wiem ile prawdy jest z tym smarowaniem, ale jako zawodnik to chyba bym sam tego doglądał co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 3 minuty temu Udostępnij Napisano 3 minuty temu 14 godzin temu, Peter napisał: Jak widzę najlepszy wynik Anieli w PE wynosi 63 fis punkty, czyli mniej więcej tyle ile zdobywa w sprzyjających okolicznościach pierwszoroczny zawodnik, w zasadzie jeszcze dziecko na zawodach FIS w Druskiennikach, to dla tych mniej zorientowanych, co by mieli punkt odniesienia. W zawodach rangi PŚ czy PE może zasadniczo pojechać każdy wytypowany przez PZN, na PE to nawet chyba dosłownie każdy z licencją. To nie są ligi piłkarskie, gdzie na awans do wyższej trzeba wywalczyć, więc musi istnieć jakiś mechanizm, który powodowałby, że słabym zawodnikom nie będzie się opłaciło jeździć wśród najlepszych. Mechanizmem tym jest system rankingowy oparty na FIS punktach, który sprowadza się do tego, że startując w zawodach wyższej rangi nie będąc na to jeszcze gotowy, dostajesz straszny łomot i tym sposobem spadasz w rankingu. Jaki jest sens jeżdżenia tylko żeby mieć lepsze fis punkty? Jeśli nie konkurujesz z lepszymi to nie ma progresu o to mi chodzi. Jeszcze w tym wieku. Przed IO wypadała w poważniejszych zawodach ale 1,6 za popovic to jest całkiem ok wynik. W drugim wyleciała niestety. Nie rozumiem obijania się po słabych zawodach w tym wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi