Jan Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 13 minut temu, MarioJ napisał: Nie widzę potrzeby o tym dyskutować. OK rozumiem chętniej pogadam o górach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Panowie, a co to te "drony"? Jakieś nowe narty czy skarpetki co przepocone nie śmierdzą? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 3 minuty temu, Mitek napisał: Panowie, a co to te "drony"? Jakieś nowe narty czy skarpetki co przepocone nie śmierdzą? Pozdro Drony, to takie coś co spada z nieba,ale niekoniecznie białe. Ale z braku śniegu pozwala podtrzymać wojenki na forum przed sezonem.. Oby szybko śnieg spadł,bo do sezonu wszyscy będą skłóceni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 5 minut temu, Edwin napisał: Drony, to takie coś co spada z nieba,ale niekoniecznie białe. Ale z braku śniegu pozwala podtrzymać wojenki na forum przed sezonem.. Oby szybko śnieg spadł,bo do sezonu wszyscy będą skłóceni. może ktoś poleci dobrego a niedrogiego drona coby za mną poleciał i sfilmował jak fajnie zjeżdżam z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 9 minut temu, Edwin napisał: Oby szybko śnieg spadł, kiedy jedziesz na śnieg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 6 minut temu, Jan napisał: może ktoś poleci dobrego a niedrogiego drona coby za mną poleciał i sfilmował jak fajnie zjeżdżam z górki Nie rób siary😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 10 minut temu, Jan napisał: może ktoś poleci dobrego a niedrogiego drona coby za mną poleciał i sfilmował jak fajnie zjeżdżam z górki Polecam shahed 136. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 42 minuty temu, Edwin napisał: Drony, to takie coś co spada z nieba,ale niekoniecznie białe. Ale z braku śniegu pozwala podtrzymać wojenki na forum przed sezonem.. Oby szybko śnieg spadł,bo do sezonu wszyscy będą skłóceni. Ski Forum bez dramy, to nie Ski Forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 1 godzinę temu, Jan napisał: kiedy jedziesz na śnieg ? Na razie przyswajam i rozkminiam te wszystkie wątki dotyczące jazdy pługiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowane) O kurde, przegapiłem taką napierdzielankę 😉 Edytowane 15 godzin temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu 8 godzin temu, MarioJ napisał: Już przestań robić te wrzutki z tym covidem. Rzygać się od tego chce. Nikogo tym nie przekonasz. Mnie szczepionka uratowała i co mi zrobisz. Jak bym miał ponownie decydować, też bym się zaszczepił w tamtych okolicznościach. @PaVicBetonu nie przekonasz. Już w kwietniu 2020 przewidziałem na ile groźny jest covid ale i tak większość biegała w panice w maseczkach, poganiana przez "ekspertów". @MarioJ A mnie uratowała małpeczka z żabki, to równie prawdopodobne. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu W dniu 8.10.2025 o 00:37, Mitek napisał: Cześć Zatrzymajmy się na chwilę nad tym postem, bo dla mnie jest nieakceptowalny. Oczywiste treści są tu autoryzowane marszałkiem rzeszy (może z dużej grimson?), będącym w stanie agonii mentalnej i realnej. Treści są oczywiste dla każdego, więc przywoływanie tej postaci jest czysto intencjonalne. Czy nie sądzicie, że pewna granica prezentacji poglądów przez cywilizowanych ludzi (obecnych czasów) została przekroczona. OK. Sieć wszystko przeniesie ale są pewne granice głupoty, których przekraczać nie powinniśmy. Co sądzicie koledzy i koleżanki? Ze swojej strony - jeżeli taka będzie wola większości - jestem w stanie złożyć doniesienie do prokuratury z prośbą o zbadanie sprawy POzdro serdeczne Grimsson zacytował bardzo mądre słowa, jakie to ma znaczenie kto je powiedział? Niby oczywiste a jednak większość nie zdaje sobie z tego sprawy. Mądrość jest obiektywna i nie musi mieć związku z moralnością. A co jeśli mądrze mówi zbrodniarz? Warto go wysłuchać i wyciagnąć wnioski a strzelić mu w tył głowy, dopiero gdy skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu 10 godzin temu, Wujot2 napisał: ja sądzę tak: W ten sposób domyka się własną bańkę. Oczywiście można stworzyć grupę Np. "Lewaki z forum" gdzie wszyscy będą chwalić rząd tuska, robić zrzutki na ukrainę i emocjonowac sie nowym buspasem we Wrocku. Jak czujecie taką potrzebę to nikt wam nie zabrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowane) 42 minuty temu, Spiochu napisał: W ten sposób domyka się własną bańkę. Oczywiście można stworzyć grupę Np. "Lewaki z forum" gdzie wszyscy będą chwalić rząd tuska, robić zrzutki na ukrainę i emocjonowac sie nowym buspasem we Wrocku. Jak czujecie taką potrzebę to nikt wam nie zabrania. masz rację Edytowane 14 godzin temu przez Wujot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 14 godzin temu 4 minuty temu, Wujot2 napisał: Jak mówił forumowicz, którego tutaj już nie ma, "są granice brawury". Mogę rozmawiać z Tobą mimo, że często czytając przecieram oczy ze zdumienia, ale z ruską onucą co się odzywa synchronicznie i innymi onucami nie widzę sensu. Ważne jest, że po prostu odpowiedziałem na pytanie Mitka. Więc zupełnie nie rozumiem dlaczego się wpierdalasz. Szczególnie, że Grimsona wyłączyłem już wcześniej. W kwestii zaś drugiej części wypowiedzi to widać, że masz bardzo duże problemy ze zrozumieniem i interpretacją innych osób. Nie kumasz bazy. No widzisz, Ty uważasz że to ruski agent a ja nie. Wątpie by ruskie inwestowały w opinie na tak niszowym forum. Moze jest zmanipulowany wschodnią propagandą, ale dla mnie rzadnych granic nie przekracza. Już prędzej regularne używanie wulgarnych i obraźliwych określeń nie powinno tu mieć miejsca, ale to jest stosowane przez różne osoby To wyjaśniej czego nie zrozumiałem. W testach na rozumienie tekstu pisanego miałem bardzo dobre wyniki, więc jest to sprzeczne z Twoją teorią. Pytanie dlaczego? Ja natomiast odnoszę wrażenie, że wielu użytkowników nie czyta właśiwej treści tylko doszukuje się jej pomiędzy wierszami, często tworząc własne teorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 4 minuty temu, Spiochu napisał: No widzisz, Ty uważasz że to ruski agent a ja nie. Wątpie by ruskie inwestowały w opinie na tak niszowym forum. Moze jest zmanipulowany wschodnią propagandą, ale dla mnie rzadnych granic nie przekracza. Już prędzej regularne używanie wulgarnych i obraźliwych określeń nie powinno tu mieć miejsca, ale to jest stosowane przez różne osoby To wyjaśniej czego nie zrozumiałem. W testach na rozumienie tekstu pisanego miałem bardzo dobre wyniki, więc jest to sprzeczne z Twoją teorią. Pytanie dlaczego? Ja natomiast odnoszę wrażenie, że wielu użytkowników nie czyta właśiwej treści tylko doszukuje się jej pomiędzy wierszami, często tworząc własne teorie. Masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 14 godzin temu 3 minuty temu, Wujot2 napisał: Masz rację A można było ciekawie podyskutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 24 minuty temu, Spiochu napisał: A można było ciekawie podyskutować. Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 5 godzin temu, Spiochu napisał: Grimsson zacytował bardzo mądre słowa, jakie to ma znaczenie kto je powiedział? Niby oczywiste a jednak większość nie zdaje sobie z tego sprawy. Mądrość jest obiektywna i nie musi mieć związku z moralnością. A co jeśli mądrze mówi zbrodniarz? Warto go wysłuchać i wyciagnąć wnioski a strzelić mu w tył głowy, dopiero gdy skończy. Przeczytaj co napisałem. Sprzeciw mój budzi legitymizowanie oczywistych prawd poprzez zbrodniarza, wariata i narkomana. Przytoczone stwierdzenia są oczywiste - nic wyjątkowo mądrego ani odkrywczego w nich nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 18 godzin temu, Chertan napisał: Gabrik, jak już cytujesz, to zacytuj samą Merkel, a nie komentarz do jej wywiadu, bo jeżeli czytałem dobre tłumaczenie to tam mowy w kategoriach winy nie ma, są opisywane fakty, czyli polskie działania w tym temacie. @Chertan proszę bardzo cytuję. "Miałam wrażenie, że Putin przestał traktować porozumienia mińskie poważnie, dlatego chciałam stworzyć nowy format rozmów, wtedy jeszcze wspólnie z prezydentem Macronem, abyśmy jako UE, bezpośrednio rozmawiali z Putinem. Nie wszyscy, to poparli. Przede wszystkim państwa bałtyckie, ale także Polska była przeciwna, ponieważ obawiała się, iż nie mamy wspólnej polityki wobec Rosji. [Tu rodzi się u mnie pytanie, czy słowo wspólnej, nie było w znaczeniu - zbieżnych poglądów, bo mogło być tak, że ktoś z polskich przedstawicieli zasugerował coś w stylu "macie odmienne podejście do interesów z Rosją, Nord Stream itp] Moim zdaniem, właśnie nad tym powinniśmy pracować, aby taką wspólną politykę stworzyć. Ostatecznie do tego nie doszło, potem zakończyłam urzędowanie i rozpoczęła się agresja Putina". Następnie Bild publikuje tytuł "Merkel obwinia Polskę za wojnę Putina" Co jest dość symptomatyczne? Używany jest zwrot "wojna Putina", "agresja Putina", czyli unikają negatywnych zwrotów z użyciem słowa Rosja. I teraz zacytuję siebie "kwestia co komu na tą i przyszłą chwilę w grze potrzebne. Pojedynczo jak ja, możesz znać super Ruska, Niemca, czy Japońca, ale wykreowany społeczny nastrój zawsze weźmie górę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 57 minut temu, Gabrik napisał: @Chertan proszę bardzo cytuję. "Miałam wrażenie, że Putin przestał traktować porozumienia mińskie poważnie, dlatego chciałam stworzyć nowy format rozmów, wtedy jeszcze wspólnie z prezydentem Macronem, abyśmy jako UE, bezpośrednio rozmawiali z Putinem. Nie wszyscy, to poparli. Przede wszystkim państwa bałtyckie, ale także Polska była przeciwna, ponieważ obawiała się, iż nie mamy wspólnej polityki wobec Rosji. [Tu rodzi się u mnie pytanie, czy słowo wspólnej, nie było w znaczeniu - zbieżnych poglądów, bo mogło być tak, że ktoś z polskich przedstawicieli zasugerował coś w stylu "macie odmienne podejście do interesów z Rosją, Nord Stream itp] Moim zdaniem, właśnie nad tym powinniśmy pracować, aby taką wspólną politykę stworzyć. Ostatecznie do tego nie doszło, potem zakończyłam urzędowanie i rozpoczęła się agresja Putina". Następnie Bild publikuje tytuł "Merkel obwinia Polskę za wojnę Putina" Co jest dość symptomatyczne? Używany jest zwrot "wojna Putina", "agresja Putina", czyli unikają negatywnych zwrotów z użyciem słowa Rosja. I teraz zacytuję siebie "kwestia co komu na tą i przyszłą chwilę w grze potrzebne. Pojedynczo jak ja, możesz znać super Ruska, Niemca, czy Japońca, ale wykreowany społeczny nastrój zawsze weźmie górę. Czyli wypowiedź Pani została zmanipulowana po prostu. Nie było żadnej mowy o "winie" raczej o wątpliwościach i chęci porozumienia. Piszą "wojna Putina" bo W Rosji są ci super Ruscy, o których piszesz a wojna jest wynikiem kreacji - wszystko dokładnie się zgadza. Podobnie to czytam. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Et voila! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, Mitek napisał: Czyli wypowiedź Pani została zmanipulowana po prostu. Nie było żadnej mowy o "winie" raczej o wątpliwościach i chęci porozumienia. Piszą "wojna Putina" bo W Rosji są ci super Ruscy, o których piszesz a wojna jest wynikiem kreacji - wszystko dokładnie się zgadza. Podobnie to czytam. Pozdro Zmanipulowana to fakt. Ale trzeba dodać że chęć porozumienia Pani Merkel polegała na tym że Polska miałaby zaakceptować Nord Stream. A Nord Stream jest projektem opartym na politycznym porozumieniu Niemcy-Rosja z pominięciem innych krajów UE. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 20 godzin temu, grimson napisał: - czyli rozsądne zbrojenie się (jakie to zostawiam wojskowym) -> zgadzam się - przygotowanie obrony cywilnej (a ta leży i kwiczy) -> zgadzam się - podtrzymywanie sojuszu ->zgadzam się dodałbym z mojej strony: - prowadzenie polityki wielowektorowej, jak Węgry lub Turcja Węgry to w tym temacie żadnej polityki widocznej nie prowadzą poza lizaniem dupy putinowi i sprzeciwianiem się wszystkiemu udając, że to ich własny interes, a Turcja nie miała problemu z zestrzeleniem ruskiego samolotu, w sumie to dość wielowątkowy temat, nie wiem na ile wiernie opisany w artykule https://oko.press/czy-powinnismy-zestrzelic-rosyjski-samolot-jak-turcja ale to jakiś start zawsze. Co do interesu ruskich w robieniu tego wszystkiego w Europie, to kwestia dzielenia państw i organizacji, rozbijania NATO czy UE, im bardziej tym lepiej, a robią to już od dawna na wielu polach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 34 minuty temu, Chertan napisał: Węgry to w tym temacie żadnej polityki widocznej nie prowadzą poza lizaniem dupy putinowi i sprzeciwianiem się wszystkiemu udając, że to ich własny interes czy to liżą, czy tylko się przymilają, węgierska gospodarka dalej rozwija. Popatrz na ostatnie inwestycje motoryzacji na Węgrzech, w ciągu ostatnich lat, piszę tylko o grubasach. Nowe: - chińskie: BYD montownia + centrum R&D - niemieckie: BMW montownia iX3 - chińskie: baterie do elektryków: CATL, Eve Energy Istniejące: - niemieckie Audi, Mercedes - japońskie Suzuki Porównaj sobie do Polski. Czy Polska przyciąga kapitał z Chin/Japonii? Nic się nie dzieje bez przyczyny. Do tego dodaj zamknięcie przez Polskę granicy z Białorusią, na czas ćwiczeń Zapad -> hitem jest obecność amerykańskich oficerów podczas ćwiczeń, więc przed kim naprawdę Tusqu zamknął granicę? Przypomnę, że przez Białoruś idzie Jedwabny Szlak, który ostatnią decyzją Chin ominie Polskę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi