jurek_h Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Marku. No i fajnie. Ale. Jakiś czas temu zapragnąłem mieszkać w domu za miastem. Raptem 12 km od Rynku w linii prostej. Całe moje i żony zawodowe życie ulokowane jest w Krakowie. Dzieci pracują i uczą się w Krakowie. Jeden syn mieszka przy Tomasza nad "Dymem" Drugi na Rękawka, córka przy Rynku Podgórskim. Zameldowani są w domu u mnie. Dlaczego jesteśmy "gorszym sortem" Wyjaśnij proszę dlaczego jesteś "lepszy" niż ja. Oczywiście jest tu sporo przenośni i wyolbrzymień ale to nie jest sytuacja w której miasto jest Twoje a ja mogę tylko płacić 😉 Takie tam przekomarzania i popierdółki 🙂 Edytowane 2 godziny temu przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Wszystkie chińskie technologie oparte na elektronice są trochę w tyle przez embargo na to kluczową maszynę ...ale już niedługo,litografia EUV https://businessinsider.com.pl/technologie/nowe-technologie/asml-to-gigant-technologiczny-o-ktorym-prawdopodobnie-nie-slyszales/r65f64b Edytowane 3 godziny temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 13 minut temu, Mikoski napisał: Wszystkie chińskie technologie oparte na elektronice są trochę w tyle przez embargo na to kluczową maszynę ...ale już niedługo, No widzisz . Tu także Europa ma kłopocik. Zaawansowane technologie oni ogarną szybciutko. Jednak na poziomie elementarnym kładą nas na łopatki. Otóż w EU musimy używać cyny bezołowiowej na co oni mają............duży luz. Cyna bezołowiowa już po roku utlenia się niemiłosiernie i połączenia są z każdym dniem słabsze aż wreszcie .....do śmietnika. Więc po ha? nam zajebiaszczy procesor który jest połączony z innymi elementami inaczej. Ciekawe jakie spustoszenie w środowisku powoduje cyna? Czy więcej spustoszenia powodują psujące się 3-4 letnie urządzenia? Edytowane 3 godziny temu przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, MarioJ napisał: Nie do końca wszyscy to akceptują. Jest grupa ludzi którzy wjeżdżają do lasu różnymi motocross. Żeby to ukrócić potrzebne jest działanie siłowe i karne. Jestem ZA a Ty ? To są zupełnie dwie różne sytuacje, pomiędzy którymi nie można stawiać znaku równości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Mikoski napisał: Nowe zasady trzeba nazywać tym czym są lichwa. Za kwh płacę im cztery razy więcej niż oni płacą mi 😕 Ustaw panele tak, żeby pracowały rano i po południu, kiedy możesz sprzedać prąd za lepszą cenę. Pewnie masz ustawione na południe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 33 minuty temu Udostępnij Napisano 33 minuty temu 2 godziny temu, jurek_h napisał: Dzieci pracują i uczą się w Krakowie. Jeden syn mieszka przy Tomasza nad "Dymem" Drugi na Rękawka, córka przy Rynku Podgórskim. Zameldowani są w domu u mnie. Dlaczego jesteśmy "gorszym sortem" Wyjaśnij proszę dlaczego jesteś "lepszy" niż ja. To oznacza że Twoje dzieci nie chcą płacić podatków w Krakowie bo poza miastem są podatki niższe? Czy o co im chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi