Jan Napisano Piątek o 20:46 Udostępnij Napisano Piątek o 20:46 17 minut temu, grimson napisał: Jak warun jest jak na filmie, to cisnę pod kontrolą pod 85 km/godz: no to szacun i w dodatku bez kijków i z telefonem w dłoni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Piątek o 21:19 Udostępnij Napisano Piątek o 21:19 32 minuty temu, Jan napisał: no to szacun i w dodatku bez kijków i z telefonem w dłoni spoko, na nagraniu było pod 70. Kolejny przejazd, już z kijkami i bez kręcenia video, wyszedł do 85km/godz. Następny w wersji "uczę się jechać na wprost" już 93km/godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano Piątek o 21:35 Udostępnij Napisano Piątek o 21:35 7 godzin temu, Victor napisał: Powiem niesmacznie ,że masz zryty … 😉 To może przekona Cię taki kawałek łączący tradycję z nowoczesnością... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Piątek o 22:04 Udostępnij Napisano Piątek o 22:04 (edytowane) 6 godzin temu, grimson napisał: Jak warun jest jak na filmie, to cisnę pod kontrolą pod 85 km/godz: Jak jest warun to ski tracker podjeżdża za mną pod wyciąg ,gada żebym trochę przystopował i nie robił mu siary 🤪🤣😜 Edytowane wczoraj o 03:10 przez Mikoski 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 05:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 05:41 8 godzin temu, Wujot2 napisał: To może przekona Cię taki kawałek łączący tradycję z nowoczesnością... Zajebiste do tańca.. 😉 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 05:52 Udostępnij Napisano wczoraj o 05:52 16 godzin temu, jurek_h napisał: Wydawało mi się, że rocker w narcie trasowej jest wystarczająco rozpoznany i zdyskredytowany. Co kiedykolwiek robił w SL tego już nie zrozumiem. Zresztą nigdy nie dałem się na to nabrać. Zastanówmy się dla kogo to jest. Przecież to utrudnia jazdę. Paradoksalnie wymusza od narciarza, większych kątów zakrawędziowania aby decha trzymała, co jest sprzeczne z umiejętnościami początkujących jeźdźców. Jeżdżącemu dobrze rocker także w niczym nie pomaga a wręcz przeszkadza. Przy niższych kątach krawędziowania narty obracają się pod stopą ze względu na mały lub żaden nacisk na krawędź. Zachowują się jak ekstremalnie krótkie. Są więc koszmarnie niestabilne. Rocker w puchu.........proszę bardzo. Cześć Ale rozpatrujesz błędnie temat Jurek. Rocker ma ułatwić obrócenie narty a nie jej postawienie na krawędź. Jest wymyślony do technik z cyklu: "zamach dupą a może później lekki łuk". Tu niestabilność to zaleta. Pozdro 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano wczoraj o 13:43 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:43 7 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Ale rozpatrujesz błędnie temat Jurek. Rocker ma ułatwić obrócenie narty a nie jej postawienie na krawędź. Jest wymyślony do technik z cyklu: "zamach dupą a może później lekki łuk". Tu niestabilność to zaleta. Pozdro To czuję się oszukany 🙂 Wszyscy producenci obiecują mi karwingową perfekcję. Ja jednak jestem ........beton jak taksówkarze na lotniskach 🙂 Kamber, Kamber, Kamber 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 13:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:55 https://www.kamber.com.pl/ Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu W dniu 18.07.2025 o 22:46, Jan napisał: no to szacun i w dodatku bez kijków i z telefonem w dłoni Cześć. Czyli jednak kijki wskazane? Ja jeżdżę z kijkami, ale moja Druga Połowa bez. Bo jej nie potrzebne itp... A skąd ona może wiedzieć że jej niepotrzebne???😂 Jak przeglądam forum to dochodzę do wniosku że kijki obowiązkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Hm... Nie istnieje coś takiego jak jazda bez kijków w narciarstwie alpejskim, chyba, że mamy do czynienia z jakimś zamierzonym ćwiczeniem albo inna próbą. Powiedz drogiej koleżance, że na nartach nie jeździ po prostu. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu Mitku, przekazane👍 przypomniał mi się jeden szczegół tylko nie wiem czy będę umiał fachowo wytłumaczyć- jak wykonuję dłuższy skręt to wtedy końcówką wewnętrznego kijka lekko szoruję po śniegu. Czy to dobrze, źle, bez znaczenia? Nie wiem dlaczego ale wtedy mi się najlepiej jedzie i czuję że mam kontrolę 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Cześć To częste. Zerknij sobie na funkcje kijków - było o tym pisane nie raz. Jeżeli nie jest to podpieranie się w skręcie bo jedziesz na wewnętrznej to wtedy bez znaczenia a jeżeli musisz się podpierać to jesteś źle wyważony po prostu. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 22 minuty temu, Mitek napisał: Cześć To częste. Zerknij sobie na funkcje kijków - było o tym pisane nie raz. Jeżeli nie jest to podpieranie się w skręcie bo jedziesz na wewnętrznej to wtedy bez znaczenia a jeżeli musisz się podpierać to jesteś źle wyważony po prostu. Pozdro Rozumiem, dzięki. Raczej się nie podpieram jednak nie mi to oceniać. Ale lubię ten dźwięk szczególnie jak jest zmrożone(właściwie tylko wtedy tak robię) - ot takie zboczenie 😄 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi