Skocz do zawartości

Drugie narty na trudniejsze warunki

AdrianW

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, grimson napisał:

Jak warun jest jak na filmie, to cisnę pod kontrolą pod 85 km/godz:

Jak jest warun to ski tracker podjeżdża za mną pod wyciąg ,gada żebym trochę przystopował i nie robił mu siary 🤪🤣😜

Edytowane przez Mikoski
  • Like 1
  • Haha 1

16 godzin temu, jurek_h napisał:

Wydawało mi się, że rocker w narcie trasowej jest wystarczająco rozpoznany i zdyskredytowany.

Co kiedykolwiek robił w SL tego już nie zrozumiem.

Zresztą nigdy nie dałem się na to nabrać.

Zastanówmy się dla kogo to jest.

Przecież to utrudnia jazdę. Paradoksalnie wymusza od narciarza,  większych kątów zakrawędziowania  aby decha trzymała, co jest sprzeczne z umiejętnościami początkujących jeźdźców. Jeżdżącemu dobrze rocker także w niczym nie pomaga a wręcz przeszkadza. Przy niższych kątach krawędziowania narty obracają się pod stopą ze względu na mały lub żaden nacisk na krawędź. Zachowują się jak ekstremalnie krótkie. Są więc koszmarnie niestabilne.

Rocker w puchu.........proszę bardzo.

Cześć

Ale rozpatrujesz błędnie temat Jurek. Rocker ma ułatwić obrócenie narty a nie jej postawienie na krawędź. Jest wymyślony do technik z cyklu: "zamach dupą a może później lekki łuk". Tu niestabilność to zaleta.

Pozdro

• Like 1
  • Haha 2

7 godzin temu, Mitek napisał:

Cześć

Ale rozpatrujesz błędnie temat Jurek. Rocker ma ułatwić obrócenie narty a nie jej postawienie na krawędź. Jest wymyślony do technik z cyklu: "zamach dupą a może później lekki łuk". Tu niestabilność to zaleta.

Pozdro

To czuję się oszukany 🙂 Wszyscy producenci obiecują mi  karwingową perfekcję.

Ja jednak jestem ........beton jak taksówkarze na lotniskach 🙂

Kamber, Kamber, Kamber 🙂

• Like 1