Jan Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 10 minut temu, tomkly napisał: Janek, co obejmuje ta oferta - iludniowy nocleg i skipass? 6 dni skipas 3V i 7 noclegów w 5 osobowym apartamencie, mogło być trochę taniej w 4 osobowym studio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 6 minut temu, Mikoski napisał: Czyli Les Du Alps? 3318 to Pic Blanc w Alpe d’Huez 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 16 minut temu, Mikoski napisał: Czyli Les Du Alps? Jest plan żeby na dzionek odwiedzić 🤷♂️ wyjdzie w praniu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 15 minut temu, Jan napisał: 6 dni skipas 3V i 7 noclegów w 5 osobowym apartamencie, mogło być trochę taniej w 4 osobowym studio Żaden kierunek obecnie nie przebije ofert cenowych Francji. My wzięliśmy również większą opcję mieszkalną choć jedziemy we dwóch i tańsze studio wystarczyło by w zupełności ale przy tych cenach na osobę ten apartament wyjdzie 90€ za tydzień bo sam skipass kosztuje 330 € SuperD mieliśmy za 170€ tydzień gdzie sam skipass 220€ 🤷♂️ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Jan napisał: 6 dni skipas 3V i 7 noclegów w 5 osobowym apartamencie, mogło być trochę taniej w 4 osobowym studio A ile o tej porze roku kosztowałby 6-dniowy skipass? W Austrii to jest około 420 Euro. Czyli tak licząc noclegi wyszłyby 60 Euro za 7 dni. Edytowane 16 godzin temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowane) 58 minut temu, PaVic napisał: Żaden kierunek obecnie nie przebije ofert cenowych Francji. My wzięliśmy również większą opcję mieszkalną choć jedziemy we dwóch i tańsze studio wystarczyło by w zupełności ale przy tych cenach na osobę ten apartament wyjdzie 90€ za tydzień bo sam skipass kosztuje 330 € SuperD mieliśmy za 170€ tydzień gdzie sam skipass 220€ 🤷♂️ Czyli płacisz 420 Euro na osobę jak rozumiem za 6 dni jazdy i 7 noclegów? Jeśli tak, to rzeczywiście cena zabija zarówno Austrię jak i Włochy. W Austrii musiałbyś realnie liczyć minimum 150% tej kwoty - liczę 420 Euro + 7 x 30 Euro nocleg (standard podobnie niski jak we Francji) = 630 Euro. Trudno jest tu znaleźć tego typu promocje jak we Francji, ośrodki nie są tak zintegrowane z kwatermistrzami. P.S. Kwestii jakości oferty co do zasady nie poruszam, plusy Francji są oczywiste - lokalizacja na stoku, minusy takoż - ciasnota i niski standard. Austria dokładnie odwrotnie - tanie kwatery o dobrym standardzie znajdują się 20-30 km od stoków. Edytowane 16 godzin temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowane) 27 minut temu, tomkly napisał: Czyli płacisz 420 Euro na osobę jak rozumiem za 6 dni jazdy i 7 noclegów? Jeśli tak, to rzeczywiście cena zabija zarówno Austrię jak i Włochy. Kwestii jakości oferty nie poruszam. Dokładnie tak apartament jest na 6 osób czyli dwie oddzielne sypialnie i salon z kuchnią a w budynku basen,sauna i jakaś siłownia a była opcja za 340€ za studio po drugiej stronie w Auris os cośtam w budynku również basen podgrzewany.. w AT ITA czy Swiss można zapomnieć o takiej ofercie cenowej nawet w PL ciężko znaleźć tydzień w podobnej monecie 🤷♂️ Ze wszystkich ofert francuskich ośrodków które sprawdzałem ostatnio tylko Tignes było droższe od reszty ( ale tu na cały ON 6 dniowy skipass jest w cenie 450€ czyli chyba najdroższy dziś na rynku europejskim- nie wiem jak Zermatt tu może być podobnie ) Tomek , warto sobie odpowiedzieć czy jedziemy na narty czy jedziemy na kwaterę bo ja jadę na narty a kwatera jest mi bez różnicy (wielkość ) oby było sucho,ciepło i dało się coś ugotować a jak nie to są knajpy oczywiście bez jakiegoś syfu ogólnego. Z tych kilku sezonów nie widzę dużej różnicy między FR a Austrią np , dlatego, że jeżdżę sam lub max we dwóch lub z rodziną a standard jest wszędzie podobny. Oczywiście Ty jedziesz w grupie i masz dużo osób wiec oczekujesz dużej przestrzeni która już na starcie jest dużo droższa a która mi jest zbędna bo m2 mam w domu . Choć teraz ma być to 50/60m2 czyli jak na FR metry mieszkalne naprawdę duży apartament i w tej cenie nie oczekuje, że dostanę złoty tron 😅 Edytowane 15 godzin temu przez PaVic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 9 minut temu, tomkly napisał: A ile o tej porze roku kosztowałby 6-dniowy skipass? W Austrii to jest około 420 Euro. Czyli tak licząc noclegi wyszłyby 60 Euro za 7 dni. W kasie 6 dniowy skipass w okresie od 6 do 19 grudnia na cale 3 Doliny kosztuje 368 euro a od 20 grudnia 409 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Chodzi za mną ta Francja, ale 2 dni jazdy w jedną stronę studzą zapał... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu 6 minut temu, zając napisał: Chodzi za mną ta Francja, ale 2 dni jazdy w jedną stronę studzą zapał... Jak dobrze usiądziesz za kierownicą to w 1 dzień zrobisz trasę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Godzinę temu, zając napisał: Chodzi za mną ta Francja, ale 2 dni jazdy w jedną stronę studzą zapał... Z jakiego miasta? Tak jak pisze Karol, da się w jeden dzień to przejechać bez większego problemu. U nas mamy w grupie jednego speca, który jest w stanie sam dojechać z 3 City do Solden czy Ischgl. Jak masz zmiennika za kółkiem to dacie radę bez żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, zając napisał: Chodzi za mną ta Francja, ale 2 dni jazdy w jedną stronę studzą zapał... Co roku robimy to w około 16 godzin,czterech kierowców na zmianę bez zbędnych przerw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowane) 14 minut temu, Mikoski napisał: Co roku robimy to w około 16 godzin,czterech kierowców na zmianę bez zbędnych przerw. U nas jest jeden spec, który jest w stanie sam przejechać z 3 City do Ischgl czy Solden (nie jest to nasz kierownik). Też na oko 16 godzin: 15.00 do 7.00 następnego dnia. Nie polecam takich przejazdów, ale to, że gość cały czas żyje dowodzi faktu, że się da. Edytowane 14 godzin temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu Mój personal best, jako kierowca to 1800 km prawie na raz, z Rzymu do mojej chałupy w krainie ziemniaka. Da się, tempomat plus koncentracja plus wygodne fotele i po dojechaniu do domu, nie wyglądałem jak z krzyża zdjęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, grimson napisał: Mój personal best, jako kierowca to 1800 km prawie na raz, z Rzymu do mojej chałupy w krainie ziemniaka. no to do Meribel z Pyrlandii masz tylko 1500 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Jesteście Panowie trochę śmieszni z tymi rekordami - macie tego świadomość? Pozdro 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 9 godzin temu, Mikoski napisał: Co roku robimy to w około 16 godzin,czterech kierowców na zmianę bez zbędnych przerw. 16 godzin wychodzi mi droga bez przystanków - wiadomo że chociaż na tankowanie i toaletę trzeba się zatrzymać + jakieś nieprzewidziane zdarzenia na drodze, to do 18 godzin dojdzie bez problemu. Nie sądzę żeby mój kręgosłup, który zaliczył już jedną przygodę medyczną i teraz po paru latach mi o niej przypomina, był chętny na taką eskapadę... zresztą zobaczę już w sobotę ile nam zajmie podróż do VdS i co on na to 😁 Mamy też kłopot z jazdą po zmroku, bo osoby z mojej ekipy nie lubią podróżować w nocy (kwestie okulistyczne) zatem robi się kłopocik przy takiej długiej podróży. Coś tak czuję, że i tak będę kombinować z wyjazdem do 3V - jak nie w tym sezonie, to w przyszłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu Godzinę temu, Jan napisał: no to do Meribel z Pyrlandii masz tylko 1500 km to jak w kij piernął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu @zając sprawdziłem z ciekawości połączenia lotnicze 😂 katastrofa 🤦♂️ Polska to jednak koniec świata 🤣 Lot do Grenoble na najbliższą sobotę 😉 cena jeszcze do przyjęcia ale lot przz Irlandię to już qwa kpina , Kraków ma podobnie przez Irlandię a Katowice leci przez Luton 😂😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu ciepło od rana 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 29 minut temu, zając napisał: Nie sądzę żeby mój kręgosłup, który zaliczył już jedną przygodę medyczną i teraz po paru latach mi o niej przypomina, był chętny na taką eskapadę... zresztą zobaczę już w sobotę ile nam zajmie podróż do VdS i co on na to 😁 Podobnie u żony, choć przygody medyczniej nie było. Ale na dłuższą jazdę się nie godzi. Ćwicz codziennie jak ja. 🙂 Co do samej jazdy. Należę do typu kierowców, który może jechać samochodem w nieskończoność. Oczywiście z drobnymi przerwami. Jazda mnie nie męczy, powiedziałbym nawet że wtedy wypoczywam. Nie jadę spięty. Ale wiele znanych mi osób już tak. I nie mówię o stresującej jeździe w korkach, ale spokojnej jeździe autostradowej. Podobnie jest z jazdą w nocy. Mnie to ne vadi, ale mojej żonie już bardzo. Śpicie gdzieś po drodze? Niezmiennie polecam hotel Austis w Znojmo. Edytowane 4 godziny temu przez a_senior 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu WizzAir lata bezpośrednio z Wawy do Grenbole, ceny znośne, tylko pierwszy lot jest dopiero 17 stycznia. Ja jechałem autokarem do 3V, ale to było jakieś 9 lat temu, trafiło mi się jeszcze wolne miejsce obok mnie, więc było całkiem znośnie, dziś nie wiem czy dałbym radę. Już na miejscu ktoś właśnie znalazł że można wrócić samolotem za jakieś 20 euro (cały bagaż wracał autokarem), 15-20 osób się na to zdecydowało, głównie z Warszawy bo autokar z bagażem jest w niedzielę rano, a samolot dzień wcześniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, a_senior napisał: Podobnie u żony, choć przygody medyczniej nie było. Ale na dłuższą jazdę się nie godzi. Ćwicz codziennie jak ja. 🙂 Co do samej jazdy. Należę do typu kierowców, który może jechać samochodem w nieskończoność. Oczywiście z drobnymi przerwami. Jazda mnie nie męczy, powiedziałbym nawet że wtedy wypoczywam. Nie jadę spięty. Ale wiele znanych mi osób już tak. I nie mówię o stresującej jeździe w korkach, ale spokojnej jeździe autostradowej. Podobnie jest z jazdą w nocy. Mnie to ne vadi, ale mojej żonie już bardzo. Śpicie gdzieś po drodze? Niezmiennie polecam hotel Austis w Znojmo. Staram się ćwiczyć bo wtedy jest lepiej przy codziennym funkcjonowaniu z dużą ilością siedzenia, choć póki co najgorsze jest dal mnie stanie dłuższą chwilę. Co do jazdy - to mnie też jakoś bardzo nie męczy, ale za to nudzi. Jak jedziemy autostradami, to po pewnym czasie pojawia się znużenie prowadzące do uśpienia. Pamiętam ze 2 lata temu ledwo dociągnęłam za kółkiem 20 minut do Insbrucka do stacji paliw, która była wytypowana jako punkt zmiany kierowcy - normalnie te 20 minut ciągnęło mi się jak 2 godz. 😁 (reszta towarzystwa akurat pochrapywała w aucie) a ja walczyłam żeby mi się powieki nie zamknęły. P.S. Do tej pory nie spaliśmy jadąc do Austrii czy Włoch, ale do Francji rozważam każdą wersję, przy czym Znojmo od nas (z Katowic) to ok. 3,5godz więc za blisko na miejscówkę do spania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Dobre rano …. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, Lexi napisał: Dobre rano …. w Courchevel 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi