Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, zając napisał:

Nasz, tylko w tej sytuacji się opłaca taki wyjazd. Najem kosztuje ok 500zł/dzień więc razem z kosztami podróży niespecjalnie się kalkuluje.

Sprawdzę ile nas kosztowało nocowanie i podam w podsumowaniu wyjazdu.

Fajna sprawa ten camper 😀 poznałem osoby , które całą zimę tak koczowali jeżdżąc na nartach.

Może mnie adoptujecie 😁😁

• Haha 2

Dobry kamper to jest 250tys. zł + . Jak ktoś ma dużo czasu w ciągu roku na wyjazdy to jest plus. Garażowanie takiego auta jest problemem bo pod chmurką szybko wychodzą minusy tak samo jak przyczep kampingowych ( ten temat odpuściłem już 30 lat temu). Mam busa i jak przeliczamy trasę na 6 osób to wychodzą za transport małe pieniądze ok. 400-500zł /osobę zależnie kiedy i dokąd się jedzie.

• Like 1

21 minut temu, Edwin napisał:

Fajna sprawa ten camper 😀 poznałem osoby , które całą zimę tak koczowali jeżdżąc na nartach.

Może mnie adoptujecie 😁😁

Za rzadko jeździmy, nie opłaca Ci się - uderzaj do @Jana, on się co chwilę buja na Magic Passie😉 my może kiedyś, na mglistej emeryturze...

• Haha 1

11 godzin temu, PTT napisał:

Dobry kamper to jest 250tys. zł + . Jak ktoś ma dużo czasu w ciągu roku na wyjazdy to jest plus. Garażowanie takiego auta jest problemem bo pod chmurką szybko wychodzą minusy tak samo jak przyczep kampingowych ( ten temat odpuściłem już 30 lat temu). Mam busa i jak przeliczamy trasę na 6 osób to wychodzą za transport małe pieniądze ok. 400-500zł /osobę zależnie kiedy i dokąd się jedzie.

Nie trzeba kupować nowego kampera, jest duży rynek pojazdów używanych w różnym wieku. Dla potrzeb narciarskich interesujące są kampery ze Skandynawii ponieważ są najczęściej wyposażone w "pakiet zimowy" czyli ogrzewane zbiorniki, często lepsza izolacja ścian, wydajne ogrzewanie. 

Bus to inna bajka czyli wyjazdy z kumplami, kampery / kampervany to raczej impreza rodzinna albo dla par.

• Like 3

11 godzin temu, PTT napisał:

Dobry kamper to jest 250tys. zł

To sporo - można też sklecić coś samemu - minusem jest to że wymaga to sporo trudu.... plusem że jest taniej, układ masz taki  jaki sobie zamarzysz no i budę masz jaką chcesz - czyli jak zostawiasz Vana to często możesz się zatrzymać w  miejscach z jakich "gonią" oryginalne kampery a ciebie nie bo zakaz jest  dla kamperów  a ty masz dostawczaka.. 😉

IMG_7893.thumb.jpg.61b5f8ab03909fda7a5d9aa5b69c9ea7.thumb.jpg.2ac9898e421bae711e9251eb218c7142.jpg

• Like 5

Wczoraj w końcu słońce i -10 na budziku. W końcu również fajny twardy zmrożony śnieg, a nie jak ostatnimi czasy - coś czego nie widziałem od lat - betono- mąko-cukier 😉 i jeszcze puszczający. W każdym razie wiosna się zbliża - więc w marcu będzie to, co misie lubią najbardziej - a więc wiosenne jeżdżenie 😉 

IMG_9111.jpeg

• Like 8

38 minut temu, Bruner79 napisał:

Wczoraj w końcu słońce i -10 na budziku. W końcu również fajny twardy zmrożony śnieg, a nie jak ostatnimi czasy - coś czego nie widziałem od lat - betono- mąko-cukier 😉 i jeszcze puszczający. W każdym razie wiosna się zbliża - więc w marcu będzie to, co misie lubią najbardziej - a więc wiosenne jeżdżenie 😉 

IMG_9111.jpeg

A dlaczego nie na molitor 🤔?

23 minuty temu, grimson napisał:

Miejscówka sprawdzona od 2018r, ani razu nie było sensacji. No chyba że ty masz problem?

Problem ,to mam ,z czytaniem takich bezsensownych postów. Kogo interesuje ,co jadłeś.

PS Bezpiecznej podróży i udanego wyjazdu.

Edytowane przez Edwin
  • Like 1

Poznań-3 Zinnnen wyjechaliśmy o 5:30, za Norynberga zaczął się dramat, sznur aut, wypadki, zwężenia i deszcz a przez to ograniczenia. Dojechaliśmy o 20:30 czyli po 15h. Przewidujac korek na brenerze pojechaliśmy na Kufstein i potem tunel Felbertauern, ciekawa droga, zwłaszcza że w najwyższych partiach waliło białym, ale służby ogarniały, także na tym odcinku nic nie straciliśmy.

• Thanks 1