Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś znowu trochę odmiany od Chopoka - Tatrzańska Łomnica i jarná lyžovačka, gdybym nie wiedział jaki jest dziś dzień to bym powiedział, że to początek marca 😄 Siodło pewnie kolejny rok nie ruszy... 

20260212_130243.jpg

20260212_132137.jpg

20260212_132137(1).jpg

20260212_121219.jpg

20260212_114414(1).jpg

Edytowane przez arturzx
  • Like 6

37 minut temu, Marcos73 napisał:

Się zepsuło, pękła łękotka i trzeba było zacerować, ale już śmiga, a taki był spokój😉. Ciężko lekko żyć.

pozdro

Konstancji w Zwardoniu też się zepsuło 😕 tylko złamany jakiś wyrostek w barku i kręgosłupie  do dzisiaj jęczy i nie chcę jechać ze mną na narty 😕

Edytowane przez Mikoski
  • Like 1
  • Thanks 1

8 hours ago, bubol.T said:

Zjazd z samej góry, to chyba najdłuższa trasa w promieniu 400 kilometrów z południowej Polski. Taki alpejski charakter trasy z przewyższeniem okolo 1300 metrów i najwyżej położona trasa w Tatrach.

Dłużej chyba wyjdzie na Chopku robiąc 1a+11a+5+14 to OIDP coś w okolicy 7-8 km, reszta się zgadza 🙂 Obserwując to wczoraj ze Skalnatého Plesa to w tym roku to chyba jednak zabrakło chęci nie śniegu by trasę uruchomić... 

7 godzin temu, tomkly napisał:

Master SL 165 cm? Jak to jeździ?

Przede wszystkim trzyma.. nawet mnie -Kastle potrafią "ząbkować"/popuszczać na zlodzonym - dla tego z Marasem pokupiliśmy kiedyś GS Kastla.. żeby stabilnie na lodzie było bo tego brakowało trochę w SL.... ale takich poletek lodu było kilka tylko wczoraj (szukałem) - czekam na mróz - pojadę  na Mosorny pewnie  po niedzieli - powinno być mega twardo po tych roztopach..

Sztywne są - płyta robi  robotę, inicjacja -bajka, stosunkowo wąski dziób - nie haczy i nie próbują jechać same .. 

Odczucia  - kręcą jak slalomki a dają oparcie jak GS ..i  tą pewność oparcia czuć.ale  ja tylko na SL Kastlach jeździłem ostatnio) więc tylko do nich mogę porównać.

Na miękkim i rozkopanym gorzej bo narta ciężka i śmig w takim błocie na muldach wymagają sporo siły

(pod tym względem Kastle są superkomfortowe)

natomiast odsypy po prostu tnie ..

Edytowane przez Lexi
  • Thanks 1

13 godzin temu, grimson napisał:

Lodowiec Góra Kamieńsk start, ciepło i pusto 

IMG_7810.jpeg

IMG_7809.jpeg

wczoraj na lodowcu jeździł młody chłopak, z 12 lat? z tatą.

chłopak po amputacji jednej nogi.

śmigał na jednej narcie.

jak miał ostatni zjazd, to poszedł w dół pełnym piecem, aż miałem problem go dogonić.

chapeu bas!