Jump to content

Sezon 2024/2025

grimson
 Share

Recommended Posts

Godzinę temu, Victor napisał:

Zaliczone 😜😉 tu się przeniosłem ⛷️

IMG_4455.jpeg

fantastycznie - jak mieszkaliśmy w Mayrhofen to jechaliśmy pierwszą kolejką na Penken i przebijali się trasami aż tutaj, potem dzida do wsi pod sklep z piwem, do autobusu i do końca dnia na Hintertuxie, powrót autobusem a kerowca sprzedawał piwo po niewygórowanych kosztach

• Like 1

W dniu 15.01.2025 o 22:50, tomkly napisał:

A gdzie jest ten, który jeździ w żółto-zielonych gaciach i ma najszybsze czerwone narty na forum??

No co Ty, tu przyjechali prawdziwi narciarze, nie jakieś Grand Mastery. 

• Haha 2

6 minut temu, Marcos73 napisał:

Oj tam oj tam, pewnie było by wstyd nie nadążać za nie w pełni sprawnym Kolegą😉

pozdro

Nie chciał wprost odpowiedzieć na moje pytanie czy lubi jeździć na nartach. Czuje podstęp skubaniec. 😜

• Haha 3

Kolejny dzień uczciwie pojeździłem tym razem jak już wiadomo w Mayrhofen Zillertal 3000 Tux choć z rana miałem w planie start w Ahorn ale niestety nie widziałem żeby na górę wjeżdżała jakakolwiek gondola więc cofka na parking pod Horbergbahn i standardowo u góry rozgrzewka jak ostatnim razem kiedy tu byłem z Markiem na niebieskiej 14 a później już jak leciało do południa byłem już dobrze zmęczony. Chwileke do obiadu na spokojnie turystycznie a po jeszcze godzinka po stronie Horberg jak dobrze pamiętam . Dzionek mega udany i takich życzę wszystkim . 
 Na koniec wstąpiłem do sklepu z zerknięciem na ceny nart i jakoś tak od słowa do slowa z sprzedawcą i kupiłem używkę Volkla SC za 220€ jakieś 1.3 krawędzi z tamtego sezonu narta . Więc mam z bani na jakąś chwilę bo rozmiar 153 a młodzież ma 154 więc pewnie będzie kręcił głową że za długa ale jedzie do Tadzia więc trzeba się sprężyć i uczyć sie na tym co jest .  Wcześniej hala ze dwa razy mam nadzieję że będzie chciał jeździć bo ostatnio stwierdził że piłka a na nartach mogę sam jeździć . A ma jeszcze GS 159 którego jeszcze nie dotknął 🤦‍♂️ chyba po tatusiu krótki skręt na slalomce bo długiego po jakiego katować 😜😂 

IMG_4414.jpeg

IMG_4418.jpeg

IMG_4420.jpeg

IMG_4424.jpeg

IMG_4429.jpeg

IMG_4436.jpeg

7C57EC3D-BA85-4AB6-9708-22FDB5DCAD1C.jpeg

IMG_4448.jpeg

IMG_4445.jpeg

IMG_4450.jpeg

IMG_4452.jpeg

IMG_4446.jpeg

IMG_4455.jpeg

IMG_4459.jpeg

IMG_4461.jpeg

IMG_4463.jpeg

IMG_4472.jpeg

IMG_4473.jpeg

IMG_4481.jpeg

IMG_4482.jpeg

IMG_4484.jpeg

IMG_4487.jpeg

IMG_4491.jpeg

IMG_4498.jpeg

IMG_4496.jpeg

IMG_4499.jpeg

IMG_4505.jpeg
 Włączyłem dziś suunto ale oczywiście gdzieś w między czasie zrobiłem pauzę i dopiero podczas obiadu się zorientowałem 🤦‍♂️ Także takie wynalazki chyba nie dla mnie choć jak biegam czy rower to pamiętam a na nartach jakoś tak zawsze zapomnę czy to włączyć czy to wyłączyć .

pozdro

Edited by Victor
  • Like 9
  • Thanks 1

15 minut temu, grimson napisał:

Dobry Bóg wynagrodził męstwo @Victorspacer.pngspacer.png

Ty tam na pizzę i browar pojechałeś czy bić tą swoją granicę prędkości póki co nieosiągalną ?!

A tak na marginesie po jakiego Ty tam pojechałeś . Po drodze masz taką Dolinę w której każdy znajdzie coś dla siebie jakieś będzie pewnie  z 900 km od ciebie. Dziewczyny zalazły by tu górki i z przyjemnością by sobie pojeździły a kanjping co rusz gdzie byś się nie obejrzał. 
Fota po 15 zrobiona takich miejsc masa dla tych twoich dziewczyn . IMG_4496.thumb.jpeg.6044f32e954496097c88ec542448db64.jpeg

• Like 2
  • Thanks 1

17 minut temu, Victor napisał:

Ty tam na pizzę i browar pojechałeś czy bić tą swoją granicę prędkości póki co nieosiągalną ?!

A tak na marginesie po jakiego Ty tam pojechałeś . Po drodze masz taką Dolinę w której każdy znajdzie coś dla siebie jakieś będzie pewnie  z 900 km od ciebie. Dziewczyny zalazły by tu górki i z przyjemnością by sobie pojeździły a kanjping co rusz gdzie byś się nie obejrzał. 
Fota po 15 zrobiona takich miejsc masa dla tych twoich dziewczyn . 

Pewnie wolą słońce włoskie od austriackiego, a i w knajpach w IT lepiej karmią (chociaż w Dolinie nie byłem)

pozdro

• Haha 1

31 minut temu, Victor napisał:

A tak na marginesie po jakiego Ty tam pojechałeś . Po drodze masz taką Dolinę w której każdy znajdzie coś dla siebie jakieś będzie pewnie  .

A pomyśl jak by pojechał do Livigno z setkami sklepów na dole, buty, ciuchy, torebki, kosmetyki i kupa knajp

16 minut temu, brachol napisał:

Pewnie wolą słońce włoskie od austriackiego, a i w knajpach w IT lepiej karmią (chociaż w Dolinie nie byłem)

pozdro

Właśnie staruszek z bazy w której mieszkam przesympatyczny człowiek choć już wiekowy  brechtał ze mnie bo czerwony na buźce jestem jak z włoskiego słońca a kuchnia mi tu osobiście pasuje bo domowe klimaty mogę tu zjeść np wołowy rosołek a włoską kuchnię robię w 15/20 min bo to prosta kuchnia z kilku składników na chacie 😉 IMG_4475.thumb.jpeg.424e19d7ff245e3d64d01aa81b9d06b7.jpeg

Napisałbyś  co w Sappadzie jak tam postępy pogoda etc jakaś relacje bym z chęcią przeczytał .

pozdro

• Like 1

6 minut temu, Jan napisał:

A pomyśl jak by pojechał do Livigno z setkami sklepów na dole, buty, ciuchy, torebki, kosmetyki i kupa knajp

Nigdy nie byłem więc nie mam zielonego pojęcia ale z tego co czytałem czy widziałem na YT to jak w PL nawet after z polskim Polo Music . 

• Haha 1

3 godziny temu, Marcos73 napisał:

Oj tam oj tam, pewnie było by wstyd nie nadążać za nie w pełni sprawnym Kolegą😉

pozdro

Już się pogodziłem z tym smutnym faktem. Wolę zdrowo zejść ze stoku niż gonić Grand Mastera. 

• Haha 4

9 godzin temu, mig napisał:

20250122_091900.thumb.jpg.65b888f143e70f7696128265574f3228.jpg20250122_091844.thumb.jpg.96635808c4e036c23efecc4238562cf4.jpg

Uzupelnienie:

20250122_103347.thumb.jpg.cdcca7d05d5d68659af2b9e82ee86252.jpg20250122_103339.thumb.jpg.85fdef92f4ec54bb9ceea6eec429b344.jpg20250122_112549.thumb.jpg.78fd8bf28416190037fd82541a92cf60.jpg

rano twardo, potem juz slonce zrobilo swoje. Pojeżdżone 4 pary, 2 rodzaje slr voelkla. Arturowe 2blachowe przyjazniejsze dla mnie na miekkim podłożu niz moje czołgi, no i niezawodne course TI dynastara, dobrze pasowaly do stoku, gdy ten juz mocno zmiekł. Mastery za to niezawone i stabilne w kazdych warunkach - w poprzek odsypow, wzdłuż, w smigu czy dlugim... tylko pozwolić im jechać.... S3 szer 120 zostaly na nastepny raz. Artur-podziekowania za jazde i mozliwość wymiany nart. 

• Like 10
  • Thanks 1

19 minut temu, mig napisał:

Uzupelnienie:

20250122_103347.thumb.jpg.cdcca7d05d5d68659af2b9e82ee86252.jpg20250122_103339.thumb.jpg.85fdef92f4ec54bb9ceea6eec429b344.jpg20250122_112549.thumb.jpg.78fd8bf28416190037fd82541a92cf60.jpg

rano twardo, potem juz slonce zrobilo swoje. Pojeżdżone 4 pary, 2 rodzaje slr voelkla. Arturowe 2blachowe przyjazniejsze dla mnie na miekkim podłożu niz moje czołgi, no i niezawodne course TI dynastara, dobrze pasowaly do stoku, gdy ten juz mocno zmiekł. Mastery za to niezawone i stabilne w kazdych warunkach - w poprzek odsypow, wzdłuż, w smigu czy dlugim... tylko pozwolić im jechać.... S3 szer 120 zostaly na nastepny raz. Artur-podziekowania za jazde i mozliwość wymiany nart. 

Piękna kolekcja sprzętu godna lepszego losu aniżeli Klepki czy Nowa Osada. 🙂

• Like 3

3 godziny temu, Victor napisał:

Dziś off bo zdrowie słabe. Chyba się starzeje i czas na pampersa, fotel, kocyk na giry i telewizor.

• Haha 1

3 godziny temu, Victor napisał:

Napisałbyś  co w Sappadzie jak tam postępy pogoda etc jakaś relacje bym z chęcią przeczytał .

pozdro

W Sappadzie fajnie, pogoda trochę włoska, trochę pochmurna około -1 stopnia, postępy są nawet instruktor czasami pochwali, że coś się udało. Dobrze spędzony czas z rodziną, młodzież zadowolona, robi postępy. Na stokach praktycznie pusto mimo, że nie jest to ośrodek duży, to można się wyjeździć. Pizzeria w mieście pierwsza klasa. 

pozdro

• Like 1
  • Thanks 2

4 minuty temu, brachol napisał:

W Sappadzie fajnie, pogoda trochę włoska, trochę pochmurna około -1 stopnia, postępy są nawet instruktor czasami pochwali, że coś się udało. Dobrze spędzony czas z rodziną, młodzież zadowolona, robi postępy. Na stokach praktycznie pusto mimo, że nie jest to ośrodek duży, to można się wyjeździć. Pizzeria w mieście pierwsza klasa. 

pozdro

Nooo…prawie Polonez całkiem całkiem 😉

3 minuty temu, grimson napisał:

Uderzyłem via czerwona 10, która już o 9.30 była zmasakrowana do Madonny. Tu jeszcze więcej świeżego na trasach, na razie mleko dookoła. spacer.pngspacer.png

to ma być "zmasakrowana" ?  -widać idealne warunki

• Like 3