Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Jan napisał:

@grimson jak zakładałeś temat to miałeś na myśli sezon narciarski czy ogródkowo - spacerowy też ?

Mea culpa. 🙂 Zaczął Witek, ale od wiosennego zdjęcia Skrzycznego. A ja z rozpędu dołożyłem swoje wiosenne, już zupełnie nienarciarskie, zdjęcia. Choć coś tam wcześniej w tym wątku było mimo wszystko o wnukach. 🙂

Edytowane przez a_senior
  • Haha 1

• 4 tygodnie później...
W dniu 5.05.2025 o 22:42, a_senior napisał:

Mea culpa. 🙂 Zaczął Witek, ale od wiosennego zdjęcia Skrzycznego. A ja z rozpędu dołożyłem swoje wiosenne, już zupełnie nienarciarskie, zdjęcia. Choć coś tam wcześniej w tym wątku było mimo wszystko o wnukach. 🙂

pozwól @a_senior Andrzeju że po raz ostatni zoftopuję ten ogródkowy sezon, który wczoraj definitywnie zakończyliśmy  oczywiście w towarzystwie wnusi

IMG_2446.jpeg

IMG_2424.jpeg

• Like 7

• 2 tygodnie później...
23 godziny temu, Victor napisał:

Miałeś obfity sezon, do pozazdroszczenia. I wybacz, ale szurałam, i to z przyjemnością z Viktorem, a nie z Tobą…;) trochę sporo mi jeszcze brakuje do Twojego levela. A jak Ciebie dogonię, to wtedy Ci powiem czy miło się z Tobą nartuje… Nie zmienia to faktu, że fajnie jest Ciebie Pawcio znać osobiście, smak bomby nabiera innego znaczenia a i wspólna kolacja z pogaduchami i video analiza mają inny wymiar. Za chwilę następny sezon, może uda się razem spiknąć u Tadeusza, tudzież na zlocie. Pozdrów rodzinkę!

• Like 1
  • Thanks 1

W dniu 24.01.2025 o 08:34, Marcos73 napisał:

Cze

Szkoda że pogodowo Wam się nie do końca udało, bo Cię ja osobiście namawiałem na ten wyjazd. Generalnie to mało zobaczyłeś w tym ośrodku, słabszą część i najbardziej obleganą część - czyli Groste. Na Groste jest zawsze najlepszy śnieg - bo jest najwyżej. Jest tam gdzie jeździć. Widzę, że problematyczne są Twoje Panie co mocno ogranicza. Niestety w miejscu, w którym spałeś ekipa musi być zorganizowana i sprawna. Trzeba rano wstać, aby się przedrzeć i pojeździć. Jeśli jesteście zadowoleni, to ok. Ale może następnym razem aby to miało jakikolwiek sens dla Ciebie, zaatakuj hotel Ambiez - jest przy gondolce na Pradalago/Groste - tuz obok mostka. Wypasiony hotel, nie tani ale w bardzo dobrym miejscu usytuowany. Warto na stronę hotelu zaglądać juz od czerwca - jak tylko się pojawia oferty, to przez ich stronę rezerwować pokój. Bo zasada jest taka - co miesiąc + 100-150EUR drożej. Wówczas możesz zostawić dziewczyny i samemu iść na stok. Ich zadaniem będzie wyjść z hotelu i wsiąść do gondolki Pradalago/Groste. Jakby nie jechały - to do hotelu trafią. Ja jutro Bormio.

pozdro

Na razie booking.com pokazuje w opcji 2+1 marne 12k PLN za tydzień w 02.2026.

• Haha 2
  • Sad 1

48 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

Włochy w tym terminie, bez sensu bo są Igrzyska Zimowe. Odpuść. Będzie tłoczno i drożej niż zwykle.

pozdro

w II połowie 02.2026 wielkopolska ma ferie, więc terminu nie zmienię. 

czy ceny poszły do góry z powodu IO? W poprzednim sezonie wyrwanie hotelu w Madonnie, poniżej 10k PLN za tydzień dla naszej ekipy graniczyło z cudem, gdzie zacząłem się rozglądać też w połowie roku.

34 minuty temu, grimson napisał:

w II połowie 02.2026 wielkopolska ma ferie, więc terminu nie zmienię. 

czy ceny poszły do góry z powodu IO? W poprzednim sezonie wyrwanie hotelu w Madonnie, poniżej 10k PLN za tydzień dla naszej ekipy graniczyło z cudem, gdzie zacząłem się rozglądać też w połowie roku.

Żona nauczycielka? Podajesz ceny bez karnetu?

10 godzin temu, grimson napisał:

Na razie booking.com pokazuje w opcji 2+1 marne 12k PLN za tydzień w 02.2026.

12k za hotel plus reszta to jakieś 20k za tydzień 🤯 chłopie nie wiem co jest w tej Madonnie takiego żeby tyle talara płacić ale po drodze masz Austrie gdzie znajdziesz coś za połowę tej ceny i równie dobrze spędzicie czas ! Nigdy w Madonnie nie byłem ale za taką kasę to wybrałbym dwa wyjazdy gdziekolwiek .. To dwa tygodnie szkolenia w Sappadzie u Tadeo dla wszystkich w cenie 20k ! 

Tu masz coś za 11.5k w drugiej połowie lutego w pakiecie nocleg+skipass+wyżywienie( śniadanie +obiadokolacje ) 

https://www.sunweb.nl/wintersport/zoeken?Country[0]=20&DepartureDate[0]=2026-02-20&DepartureDate[1]=2026-02-20&Duration[0]=8-10&Participants[0][0]=1995-06-27&Participants[0][1]=1995-06-27&Participants[0][2]=2011-06-26&ParticipantsDistribution=1|2|3&Region[0]=149881&TransportType=SelfDrive&offset=0&autoLoad=false

• Like 3

7 minut temu, Victor napisał:

12k za hotel plus reszta to jakieś 20k za tydzień 🤯 chłopie nie wiem co jest w tej Madonnie takiego żeby tyle talara płacić ale po drodze masz Austrie gdzie znajdziesz coś za połowę tej ceny i równie dobrze spędzicie czas ! Nigdy w Madonnie nie byłem ale za taką kasę to wybrałbym dwa wyjazdy gdziekolwiek .. To dwa tygodnie szkolenia w Sappadzie u Tadeo dla wszystkich w cenie 20k ! 

Tu masz coś za 11.5k w drugiej połowie lutego w pakiecie nocleg+skipass+wyżywienie( śniadanie +obiadokolacje ) 

https://www.sunweb.nl/wintersport/zoeken?Country[0]=20&DepartureDate[0]=2026-02-20&DepartureDate[1]=2026-02-20&Duration[0]=8-10&Participants[0][0]=1995-06-27&Participants[0][1]=1995-06-27&Participants[0][2]=2011-06-26&ParticipantsDistribution=1|2|3&Region[0]=149881&TransportType=SelfDrive&offset=0&autoLoad=false

dlatego w takiej cenie nie uderzę do Madonny, prędzęj będę spał w Folaridzie; tam zostawię mniej cebulionów.

5 godzin temu, grimson napisał:

żona nie pracuje w edukacji, natomiast mamy córkę w szkole.

ceny bez karnetu oczywiście.

Jak moje dzieci były w szkole to nie zwracałem uwagi kiedy są ferie, tylko jeździłem w styczniu chcąc ominąć największy tłok. Tydzień bez szkoły nikomu nie zaszkodzi. Oczywiście każdy robi jak mu najbardziej pasuje. 

pozdro

Godzinę temu, Marcos73 napisał:

To pojebana cena - inaczej nie mogę stwierdzić. Te wszystkie fajne ośrodki można odwiedzać albo przed albo po sezonie. W sezonie to się szuka niszowych stacji, chyba że masz sezonowe jak Janek i Cię wszystko ....

pozdro

Maras tutaj, z tego co pamiętam, to chodzi tez o zadowolenie żeńskiej części rodziny i w tym przypadku "kasa nie gra roli" 

pozdro