Marcos73 Posted November 21 Share Posted November 21 2 godziny temu, Mikoski napisał: Skoro zostałem wywołany do tablicy to odpowiem nordi 185/100 narta: bardzo miękkie przody i tyły Długaśneeeee rokery z przodu i tyłu Zaskakująco skrętne Można pojechać na krawędzi, mogę zaprezentować 😜 Jak dla mnie nie zamulają co widać po promieniu Delikatne w obsłudze, dać im jechać nic na siłę Warunki stokowe prawie im nie straszne , 😁 poranny zmrożony sztruks odpada Czym gorzej na trasie tym lepiej,w terenie wiadomo do tego są Nie są to paździerze co widać po dwóch blachach Szkoda że Szymek nie spróbował a miałem je w bagażniku mogłyby przypasować I z dedykacją dla Marcosa same jadą 🤪😉😁 Damiamiano, ale to chyba nie titanium, bo rudy wychodzi spod farby 😉 pozdro ps. Dawno nie jeżdżone chyba, serwis musisz i z góry i z dołu zrobić 🙂 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted November 21 Share Posted November 21 (edited) 17 godzin temu, SzymQ napisał: Miałem na myśli zwłaszcza kanał na YT i filmy jak (np dla autora tematu) ten: Oczywiście mają też porównania Twin Tipów 🙂 Nie wiem czy mają sponsorów, ale prowadzą poważny sklep internetowy, więc ich źródeł finansowania raczej upatrywałbym gdzie indziej. Podobają mi się ich porównania jak i testy bo są bardziej nastawione na znalezienie "najlepszego przeznaczenia" każdej narty AM/TT niż znalezienie najlepszej narty w ogóle. Warto obejrzeć i wyrobić sobie zdanie. Kategoria AM to zbiór różnych kompromisów, który nie ma wzorców tak oczywistych jak narta do puchu, albo do SL, więc pytanie o AM na forum jest wg mnie po prostu bez sensu... Cześć Myślę, nieco rozszerzając Twoje spostrzeżenie, że pytanie o najlepszą nartę w obrębie każdej grupy jest bez sensu. Wynika to nawet nie ze znajomości tematu ale z czystej logiki. Na odczucia z jazdy wpływa tyle zmiennych obiektywnych i subiektywnych, że nie można takiej narty wybrać nawet jeżeli testuje nią w danej próbie jakaś większa ilość testerów. Oczywistą jest sytuacja (ograniczmy się na przykład do nart SL), że dana slalomka wygrywa w teście ale gdyby temperatura spadła powiedzmy o 3-4 stopnie, czy byłby akurat inny rodzaj śniegu, to wynik mógłby być zupełnie inny. Przecież bezsensem z punktu widzenia oceny przydatności danej narty do użytku przez amatora - czyli zakup na parę lat i jazda - jest twierdzenie, że: Narta SL firmy X model Y jest obiektywnie najlepsza jak jest przygotowana tak i tak (ostrzenie smarowanie) na śniegu takim i takim, przy temperaturze od -3 do -5 stopni, w krótkim skręcie ciętym. Natomiast to co robią koledzy ze sklepu to klasyfikowanie nart w grupy czy podgrupy co - mając trochę wiedzy i objeżdżonych nart - jest po prostu oczywiste, nawet bez jeżdżenia z parametrów i krótkiego opisu konstrukcji (wystarczy waga) a jak już można obejrzeć, zważyć w rękach, pogiąć trochę... Pozdro Edited November 22 by Mitek 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertw Posted November 22 Author Share Posted November 22 (edited) Koledzy przepraszam że się nie odzywałem. Muszę na spokojnie usiąść i przejrzeć wiadomości. W weekend będzie więcej czasu 😁 Dziękuję 👍 Edited November 22 by robertw Literowka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertw Posted December 2 Author Share Posted December 2 Narty wybrane. 😁 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted December 2 Share Posted December 2 7 minut temu, robertw napisał: Narty wybrane. 😁 To się pochwal jakie 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted December 2 Share Posted December 2 3 godziny temu, kordiankw napisał: To się pochwal jakie 😄 No chyba napisał jakie. Te wybrane. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertw Posted December 2 Author Share Posted December 2 Kastle MX 84. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts