Skocz do zawartości

Włochy - Madonna di Campiglio

SkiForum

Rekomendowane odpowiedzi

Jakich koneserów. Normlane warunki jak na tę porę roku. Delikatny opad deszczu raczej będzie w teorii i nisko. Schyłek lutego to już jest w tym rejonie pełna wiosna. Na dole chodzi w koszulce i krótkich spodenkach, bywa powyżej 20 stopni   Logistyka wyjazdu w sensie planu każdego dnia wyboru stoków (wystawa, nasłonecznienie, wysokość) na kolejne godziny jest tutaj kluczowa. Znajomość rejonu pożądana.

Godzinę temu, Mitek napisał:

Jakich koneserów. Normlane warunki jak na tę porę roku. Delikatny opad deszczu raczej będzie w teorii i nisko. Schyłek lutego to już jest w tym rejonie pełna wiosna. Na dole chodzi w koszulce i krótkich spodenkach, bywa powyżej 20 stopni   Logistyka wyjazdu w sensie planu każdego dnia wyboru stoków (wystawa, nasłonecznienie, wysokość) na kolejne godziny jest tutaj kluczowa. Znajomość rejonu pożądana.

Cze

Jak że tam byłem wiele razy (na wiosnę także, a to przecież jeszcze zima), to mogę napisać, że masz rację. Ja z tego tytułu lubię ten ośrodek, bo jest "dookoła" i jest dość duży,  przemieszczanie jest łatwe i szybkie, a ze względu na kształt ośrodka, zawsze można coś w niezłym stanie wyszukać. Trudnych tras jest parę i wszystkie praktycznie można ominąć. Są oczywiście takie, na których trzeba być rano, bo 1h później już jest na nich mordor i trup się ściele gęsto. Ale to może ze 2 trasy takie są. Niektóre trasy trzymają fason praktycznie do samego końca dnia. Zależy od wystawy. 

pozdro

• Like 1

47 minut temu, Edwin napisał:

@grimson jak napada 30 cm śniegu nocą i nie będzie to wyratrakowane , też będziesz płakał, że warunki do dupy,zamiast cieszyć się wyjazdem...

Bierz przykład z @zając ona kica w każdych warunkach,bo różnie bywa i nie kwęka.

Oj kwęka,  kwęka - na Kronplatzu po opadzie śniegu we mgle sobie jakoś kolano nadwyrężyłam i teraz kwękam. Altacet na opuchliznę leci rano i wieczorem, a w czwartek ma sypać cały dzień - muszę uważać albo odpuścić jeżdżenie...

Rozumiem @grimsona - też bym nie była szczęśliwa jakby mi tydzień miał padać deszcz i śnieg, bo gdzie widoki, po które się jeździ tak daleko?

20251219_093152.thumb.jpg.39d27b561a7a44971ced7dfeaacbc1e5.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1

7 godzin temu, grimson napisał:

Klątwy ciąg dalszy, kreski Norwega pokazują dla Folgaridy warun dla koneserów w kolejnym tyg, do tego opady deszczu w ciągu dnia:

IMG_7867.png

@grimson, tak poważnie teraz - ciesz się, że masz taką możliwość żeby jechać, że masz z kim jechać (zakładam że z rodziną). Ciesz się, jak szczęśliwie dojedziecie i jak wrócicie do domu. To takie niedoceniane rzeczy a niestety zdarza się, że nie mamy ich gwarancji... Pochyl się nad tym a pogoda będzie miała znacznie marginalne. Z resztą jedziesz do dużego ośrodka a nie na GK więc będzie gdzie jeździć...

Pozdrawiam i udanego wyjazdu. 

• Like 1