nikon255 Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 Szukam boxa na narty. Problem taki, ze celuje w dlugosc zewnetrzna do ok. 200cm, a do srodka musze upchnac narty, ktore maja rowne 184cm 馃槃 ma ktos moze jakis box z deklarowana dlugoscia narty 180cm, a laduje dluzsze? @grimsonw co Ty ladujesz swoje sztachety? 馃檪 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubis Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 10 minut temu, nikon255 napisa艂: Szukam boxa na narty. Problem taki, ze celuje w dlugosc zewnetrzna do ok. 200cm, a do srodka musze upchnac narty, ktore maja rowne 184cm 馃槃 ma ktos moze jakis box z deklarowana dlugoscia narty 180cm, a laduje dluzsze? @grimsonw co Ty ladujesz swoje sztachety? 馃檪 Mo偶esz za艂adowa膰 do szerokiego na skos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzymQ Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 Ja mam taki: https://www.interpack.eu/product-pol-7729-Box-dachowy-Inter-Pack-Stella-481-grafitowy-metalik.html Wchodzi 5 par nart, buty, kaski kije i jeszcze jakie艣 drobiazgi. Bardzo podoba艂a mi si臋 cena. Nie podoba mi si臋 jedynie system mocowania boxa - trzeba si臋 skupi膰, bo istnieje ryzyko porysowania dachu. Gdybym cz臋sto zak艂ada艂 i zdejmowa艂 to kupi艂bym dro偶szy.聽 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikoski Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 (edited) W dniu 7.02.2023 o 09:39, nikon255 napisa艂: Szukam boxa na narty. Problem taki, ze celuje w dlugosc zewnetrzna do ok. 200cm, a do srodka musze upchnac narty, ktore maja rowne 184cm 馃槃 ma ktos moze jakis box z deklarowana dlugoscia narty 180cm, a laduje dluzsze? @grimsonw co Ty ladujesz swoje sztachety? 馃檪 Cz臋艣膰聽 Mam od kilku lat box firmy Taurus聽 i mieszcz臋 w nim narty 185 cm 聽 Edited December 22, 2025 by Mikoski 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikoski Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 (edited) 17 minut temu, nikon255 napisa艂: Szukam boxa na narty. Problem taki, ze celuje w dlugosc zewnetrzna do ok. 200cm, a do srodka musze upchnac narty, ktore maja rowne 184cm 馃槃 ma ktos moze jakis box z deklarowana dlugoscia narty 180cm, a laduje dluzsze? @grimsonw co Ty ladujesz swoje sztachety? 馃檪 聽 Tu maj膮 chyba aktualne ceny Xtreme 2 https://www.taurus.info.pl/bagazniki-i-uchwyty/boxy-i-kosze/boxy-dachowe?gclid=CjwKCAiAioifBhAXEiwApzCztnjprVyLZTFSis5n9vaaLy1heUfrKa-t2yn1dp1Gd7Cns6rZOFgb2BoCFyYQAvD_BwE Edited February 7, 2023 by Mikoski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted February 7, 2023 Author Share Posted February 7, 2023 13 minut temu, Mikoski napisa艂: Cz臋艣膰聽 Mam od kilku lat box firmy Taurus聽 i mieszcz臋 w nim narty 185 cm A litra偶 lub dlugosc zewnetrzna kojarzysz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikoski Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 18 minut temu, nikon255 napisa艂: A litra偶 lub dlugosc zewnetrzna kojarzysz? 195 cm i 450 litr贸w pojemno艣ci W linku podaja 偶e 195 mie艣ci narty 180 ale wchodz膮 mi 185 tylko mi臋dzy dnem聽 a nart膮 jest jakie艣 3 cm prze艣witu bo nart膮 opiera si臋 dziobami i pi臋tkami na zaobleniach boxa ale nie ma to znaczenia w u偶ytkowaniu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 33 minuty temu, nikon255 napisa艂: A litra偶 lub dlugosc zewnetrzna kojarzysz? Liczy si臋 d艂ugo艣膰 wewn膮trz boxa oraz kszta艂t, prawie wszystkie s膮 zaokr膮glone. Jutro zmierz臋 sw贸j box. Nie my艣la艂e艣 o rekawie na narty, montowane do samochodu? Szybciej, pewniej i taniej przewieziesz sprzet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacek Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 Mm kt贸rego艣 Thule Pacyfic i 181 wchodza bez problemu i jeszcze kilka cm zapasu jest. Musia艂 bym sprawdzi膰 model 偶eby nie by艂o to d艂u偶szy ni偶 2m model. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacek Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 4 minutes ago, grimson said: Liczy si臋 d艂ugo艣膰 wewn膮trz boxa oraz kszta艂t, prawie wszystkie s膮 zaokr膮glone. W kr贸tszym boxie kiedy艣 mia艂em problemy przedewszyskim z zawiasami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacek Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 (edited) Ok, jednak inny model, Thule Motion 800, ciut d艂u偶szy 205cm pewnie i 190 by tam wesz艂y. Kiedy艣 uda艂o mi si臋 za dobre pieni膮dze go kupi膰 nowego z drugiej r臋ki, jeszcze w foliach. Wtedy te偶 na wyrost go kupowa艂em 偶eby 180 kilka si臋 w聽 przysz艂o艣ci zmie艣ci艂o. Edited February 7, 2023 by Bacek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 Ja kiedy艣 kupi艂em Hapro Zenith. To holenderska firma, interpack sprzedaje go pod swoj膮 mark膮 i kiedy艣 kasowa艂 za po艣rednictwo 200 pln wi臋cej. Ja potrzebowa艂em niskiego boxa, 偶eby m贸c wje偶d偶a膰 suvem z boxem na dachu do gara偶u. Ten ma chyba 37 cm wysoko艣ci. https://stresni-boxy.heureka.cz/hapro-zenith-6_6/?gclid=EAIaIQobChMIzZ_n5J-D_QIVhO93Ch166QpTEAAYAiAAEgL9pPD_BwE https://www.strefakierowcy.pl/32695,inter-pack-zenith-6-6-czarny-metalik-360-litrow-gratisy.html 聽 Przewozi艂em nim Kastle 183 cm, wchodzi艂y na styk. Poni偶ej zdj臋cia z wn臋trza z miark膮. Po skosie w tym boxie zyskuje si臋 1-2 cm max. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted February 7, 2023 Author Share Posted February 7, 2023 (edited) bylem pomaca艂em rozne boxy i kupilem taki o ktorym nawet nie wiedzialem... Niestety wszystkie robia wrazenie hujowych. No moze thule z usztywniona podloga za 7k wydaja sie solidniejsze 馃檪聽padlo na cruz paddock 500. 192 wewnatrz. Narty 184 na lekki skos miedzy zawiasami. Weszlyby i 188 馃槃聽Takie 180 wejda elegancko poza obrys zawiasow. Jutro lece na CzG, strzepnac kurz z nart i siebie馃槒聽ponizej foty z trasy聽馃槄 Edited February 7, 2023 by nikon255 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekK Posted February 8, 2023 Share Posted February 8, 2023 Mam to: https://www.taurus.info.pl/bagazniki-i-uchwyty/boxy-i-kosze/boxy-dachowe/box-dachowy-taurus-xtreme-ii-450-czarny-matowy?gclid=CjwKCAiArY2fBhB9EiwAWqHK6rsqLfFIUDzc9Jr7aTNcTtmRXdzFMm15sOHqmuUn_Vp0ll7UIUEvWxoC-eEQAvD_BwE Na Honda Jazz .... Dziwnie wygl膮da box na takiej srajdzie ale mie艣ci si臋 du偶o nart. 181 na 艣rodku, a po bokach jeszcze dwie pary. Wtedy le偶膮 艂adnie, naprzemiennie dziobami 偶eby si臋 艂adnie na zak艂adk臋 uk艂adamy wi膮zania. Na taki zestaw mo偶na pouk艂ada膰 torby z ciuchami jak si臋 jedzie na d艂u偶szy wyjazd. But贸w tak nie wo偶臋, bo potem nie spos贸b ubra膰 jak zmarzn膮. Do takiego pud艂a poza nartami mo偶na naprawd臋 du偶o zmie艣ci膰.聽 Nie jest g艂o艣ny. G艂o艣niejsza jest baza Thule ale poradzi艂em sobie. Akustyczne s膮 ko艅c贸wki belek, te poprzeczne. Na艂o偶y艂em na to termoizolacyjne pianki, takie jak w kot艂owni s膮 na rurkach ;). Zabezpieczy艂em trytytkami. Gwizdy usta艂y. Taki set polecam. Auto te偶. Zmie艣ci si臋 zawsze w jak膮艣 dziur臋 zaraz obok stacji 馃ぃ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 8, 2023 Share Posted February 8, 2023 22 godziny temu, nikon255 napisa艂: bylem pomaca艂em rozne boxy i kupilem taki o ktorym nawet nie wiedzialem... Niestety wszystkie robia wrazenie hujowych. No moze thule z usztywniona podloga za 7k wydaja sie solidniejsze 馃檪聽padlo na cruz paddock 500. 192 wewnatrz. Narty 184 na lekki skos miedzy zawiasami. Weszlyby i 188 馃槃聽Takie 180 wejda elegancko poza obrys zawiasow. Jutro lece na CzG, strzepnac kurz z nart i siebie馃槒聽ponizej foty z trasy聽馃槄 Ten m贸j box Taurus mia艂em kiedy艣 za艂o偶ony do Touarega. Bydl臋 z tym na dachu nie mie艣ci艂o si臋 w gara偶u. Teraz 偶ona uje偶d偶a X1 i ju偶 Taurus na styk, ale wchodzi do gara偶u. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted February 8, 2023 Share Posted February 8, 2023 Cze艣膰 Mam do sprzedania narty SG... w bardzo dobrej cenie bez skaz. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 9, 2023 Share Posted February 9, 2023 7 godzin temu, Mitek napisa艂: Cze艣膰 Mam do sprzedania narty SG... w bardzo dobrej cenie bez skaz. Pozdro Stosuj si臋 regularnie do: https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jak-poprawic-pamiec-i-koncentracje W twoim wieku to ju偶 zalecane. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
master32 Posted February 9, 2023 Share Posted February 9, 2023 (edited) W dniu 7.02.2023 o 09:39, nikon255 napisa艂: Szukam boxa na narty. Problem taki, ze celuje w dlugosc zewnetrzna do ok. 200cm, a do srodka musze upchnac narty, ktore maja rowne 184cm 馃槃 ma ktos moze jakis box z deklarowana dlugoscia narty 180cm, a laduje dluzsze? @grimsonw co Ty ladujesz swoje sztachety? 馃檪 Thule spirit 780聽 Ostatnio wesz艂y Armady 188 bodaj偶e d艂ugie 馃榿 Regularnie w nim przewo偶e Rossi master 185cm i si臋 mieszcz膮 Na foto natomiast nowszy 聽Dynamic 800 i do niego ju偶 nie wchodz膮 tak d艂ugie jak do Spirit, pomimo ze z zewn膮trz jest wi臋kszy聽 Edited February 9, 2023 by master32 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
master32 Posted February 9, 2023 Share Posted February 9, 2023 I mam fot臋 ze spiritem tez 馃槈聽 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted February 10, 2023 Share Posted February 10, 2023 Ja mam Thule Touring L, d艂ugo艣膰 Boksa 195 cm, deklarowana d艂ugo艣膰 maks to 180, ale bez problemu wchodz膮 tam moje St枚ckli SX 184 w pokrowcu plus drugie 180 cm, 艂膮cznie 6 par nart i jeszcze troch臋 miejsca zostaje.聽 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted February 10, 2023 Author Share Posted February 10, 2023 14 minut temu, Chertan napisa艂: Ja mam Thule Touring L, d艂ugo艣膰 Boksa 195 cm, deklarowana d艂ugo艣膰 maks to 180, ale bez problemu wchodz膮 tam moje St枚ckli SX 184 w pokrowcu plus drugie 180 cm, 艂膮cznie 6 par nart i jeszcze troch臋 miejsca zostaje.聽 Na kupe w pokrowcach i pasami czy masz jakis system montazu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted February 10, 2023 Share Posted February 10, 2023 13 minut temu, nikon255 napisa艂: Na kupe w pokrowcach i pasami czy masz jakis system montazu? Dok艂adnie tak, na kup臋 w pokrowcach i 2 pasy zaciskowe, cz臋sto od g贸ry jeszcze co艣, typu torba z 偶arciem, albo inna z ciuchami.聽 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
starclass Posted February 10, 2023 Share Posted February 10, 2023 tylko z POLICE w GER i AT mog膮 by膰 k艂opoty,聽 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted February 10, 2023 Share Posted February 10, 2023 5 minut temu, starclass napisa艂: tylko z POLICE w GER i AT mog膮 by膰 k艂opoty,聽 Ale 偶e w boksie dachowym?聽 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted February 26, 2023 Author Share Posted February 26, 2023 Dorobilem poprzeczke do boxa i wszystko zamocowane na cybantach. Narty zapieraj膮 sie wiazaniami o profil. Kulturalnie wchodza 4 pary.聽Mozna cisnac na zakretach 馃槃 przodem raczej nie wyleca przy awaryjnym hamowaniu 馃槄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts