AdrianW Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowane) 4 godziny temu, SzymQ napisał: Może jeszcze to rano jakoś zaczeszą na pożyczki, ale wieczorem szału już nie było. Oficjalnie zamknąłem sezon narciarski i zacieram ręce na rolkarski 🙂 Cześć. Czy możesz w pełni obiektywnie i świadomie przyznać, że jazda na rolkach przekłada się w pozytywny sposób na jazdę na nartach? Czytałem temat "Skate to ski" założony przez @KrzysiekK ale chodzi mi o konkretnie Twoją opinię. Pozdro Edytowane 20 godzin temu przez AdrianW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu (edytowane) 38 minutes ago, AdrianW said: Cześć. Czy możesz w pełni obiektywnie i świadomie przyznać, że jazda na rolkach przekłada się w pozytywny sposób na jazdę na nartach? Czytałem temat "Skate to ski" założony przez @KrzysiekK ale chodzi mi o konkretnie Twoją opinię. Pozdro Ideowo nie jestem entuzjastą Skate to ski (ale możesz pisać do @PSmok), ani Inline Alpine (tu warto pisać do @Marxx74x). Dla mnie rolki to świetna dyscyplina bez kijów. Poztywne przełożenie wydaje się nie uniknione, bo jedno i drugie ma wiele wspólnego z wyważaniem. Bezpośrednie przełożenie jest raczej znikome. Rolki na płasko trzymają, a narty puszczają. Rolki podtrzymują kondycję i wzmacniają wyczucie równowagi i świadomość własnego ciała. Lubię proste tricki, podoba mi się wizard, z rzadka ale jednak bywam w parku - z takiej perspektywy patrzę. Nie wiem czy szuranie na rolkach przekłada się na jazdę na nartach. Rzecz, która zdecydowanie różni narty i rolki to upadki. Z mojej perspektywy: asfalt jest bezkompromisowy, upadasz z wysokości około 10 cm większej i z wyraźnie mniejszą składową prędkości. (Więc któryś upadek może mieć negatywne przełożenie na narciarstwo 😉 ) Edytowane 19 godzin temu przez SzymQ 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu @SzymQ dzięki, nie mam pytań 🙂 Tak się zaciekawiłem tematem bo przydałaby się jakaś aktywność po sezonie. Rower mnie jakoś nie kręci, biegać nie mogę. Może tych rolek spróbuję 😉 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 7 minutes ago, AdrianW said: @SzymQ dzięki, nie mam pytań 🙂 Tak się zaciekawiłem tematem bo przydałaby się jakaś aktywność po sezonie. Rower mnie jakoś nie kręci, biegać nie mogę. Może tych rolek spróbuję 😉 Pozdro Skoro zamierzasz spróbować rolek to pytania się dopiero zaczną. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowane) 18 minut temu, SzymQ napisał: Skoro zamierzasz spróbować rolek to pytania się dopiero zaczną. 🙂 Tego się właśnie obawiam, że będę na nich jeździł głównie w telefonie...😆 Edytowane 18 godzin temu przez AdrianW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Logo na karnecie z lodowca zobowiązuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Góra, to brzmi dumnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 46 minut temu, kordiankw napisał: Góra, to brzmi dumnie. Jak Wielicki robił pierwsze zimowe wejście bez tlenu na GK w 1982r, to zniknął Szerpom, którzy podejście obserwowali przez lunetę gdzieś około 8200m n.p.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Ja bym raczej skupił się na tym, że jest to góra usypana przez ludzi i to jest fajny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Teraz, Mitek napisał: Ja bym raczej skupił się na tym, że jest to góra usypana przez ludzi i to jest fajny temat. Podobnie jak Szczęśliwicka na gruzach powojennej Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Kamieńsk to kawał góry jest i niedaleko spory wykop, a Szczęśliwicka w jaki sposób powstała? Malta w Poznaniu to jest ziemia z wykopu pod jezioro Maltańskie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, brachol napisał: Kamieńsk to kawał góry jest i niedaleko spory wykop, a Szczęśliwicka w jaki sposób powstała? Malta w Poznaniu to jest ziemia z wykopu pod jezioro Maltańskie. pozdro Z gruzu po wojnie, który przykryto ziemią z wykopu, a w miejscu wykopu powstało jeziorko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 48 minut temu Udostępnij Napisano 48 minut temu 53 minuty temu, brachol napisał: Kamieńsk to kawał góry jest i niedaleko spory wykop, a Szczęśliwicka w jaki sposób powstała? Malta w Poznaniu to jest ziemia z wykopu pod jezioro Maltańskie. pozdro Cześć Miałem okazje na praktykach objeździć całą kopalnię i to jaki to jest ogrom robi niesamowite wrażenie. Zresztą miejsce widokowe w Kleszczowie ma znakomitą lokalizację - warto podjechać na wymianę załogi wieczorem. A w 1982 roku to góry praktycznie jeszcze nie było bo kopalnia zaczęła funkcjonować w praktyce kolo 1980 roku - Wielicki musiał tam wchodzić duużo później, żeby mieć po czym. 🙂 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi