Skocz do zawartości

Góra Kamieńsk

SkiForum

Rekomendowane odpowiedzi

36 minut temu, SzymQ napisał:

Tak właśnie myślałem, że może bym w tym tygodniu pojechał na nocne jakoś. Jakbym finalizował to napiszę.

na razie kreski norwega dla Kamieńska wyglądają w miarę stabilnie na kolejny tydzień. za dnia na plusie, noc na minusie:

image.thumb.png.0703f7d20b94bbbd7220e34735f6c61d.png

• Like 1
  • Thanks 1

Po raz czwarty pojeżdżone uczciwie na GK w ciągu ostatnich 2 tygodni.

Za każdym razem inny warun. 

Dziś było twardo na całej długości stoku. Jedyne, co robiło różnicę, ile sypkiego, kaszowatego/piaskowego białego było na górze. Od 0cm do 20cm.

W takich warunkach GS szedł czasami lepiej, czasami gorzej, jak to w życiu bywa. Trzeba było uważać, bo były momenty kiedy chwytało miękkie krawędzie.

Frekwencja: o dziwo niska, do kanapy max 1 min czekania, poza tym szło na bieżąco. Orczyk: jechałem 2x, na bieżąco.

GK otworzyła na górnym 300m odcinku prawą część stoku, od strony kanapy.

W kolejnych 2 tygodniach zaczynają się lokalne ferie zimowe, tak więc może być ludzkie mrowisko.

Sports Tracker wypluł w totalu 2 godz 6 min, dystans total 21,36km.

• Like 1

24 minuty temu, zając napisał:

Przez to że na nadajesz to samo tu i tam (SF/SO) mam rozdwojenie jaźni i nigdy nie wiem gdzie odpisałam albo zalajkowałam 🙃 czy ktoś inny też tak ma?

Najlepiej jakby wpisywał jakieś sprzeczne opinie - np hate na SF a na SO niemy zachwyt i byłoby git. PS. Powinnaś też docenić moją powściągliwość na SF;-)

• Like 1

Dziś sprawdziłem i ja20260201_133635.thumb.jpg.e0a6f329e98e081534f25f8ae2567e83.jpg

Zła wiadomość jest taka, iż definitywnie wpadam w wiek jesienny i jednak jakość ma znaczenie, dobra zaś, iż jest jeszcze trochę szaleństwa i chciało się jechać. Finalnie więc narciarsko raczej lipnie (lodowisko z posypką cukrową i miejscami grunt prześwituje, jacyś szaleńcy z wagą 120 i niekontrolowaną linią jazdy, przeplatani watahami bezkijkowców), ale nastrojowo fajnie (zdrowa, zimowa aura, piękne słońce). Po 4 latach sobie przypomniałem GK i wystarczy raczej na dłuższy czas.

• Like 2

10 minut temu, Gabrik napisał:

Dziś sprawdziłem i ja20260201_133635.thumb.jpg.e0a6f329e98e081534f25f8ae2567e83.jpg

Zła wiadomość jest taka, iż definitywnie wpadam w wiek jesienny i jednak jakość ma znaczenie, dobra zaś, iż jest jeszcze trochę szaleństwa i chciało się jechać. Finalnie więc narciarsko raczej lipnie (lodowisko z posypką cukrową i miejscami grunt prześwituje, jacyś szaleńcy z wagą 120 i niekontrolowaną linią jazdy, przeplatani watahami bezkijkowców), ale nastrojowo fajnie (zdrowa, zimowa aura, piękne słońce). Po 4 latach sobie przypomniałem GK i wystarczy raczej na dłuższy czas.

Daleko masz?

pozdr

11 minutes ago, Gabrik said:

Weekend na GK w terminie łodzkich ferii? Z daleka czuć desperację 🙂

7 minut temu, SzymQ napisał:

Weekend na GK w terminie łodzkich ferii? Z daleka czuć desperację 🙂

Szymek, chyba Łódź ruszyła gdzie indziej, bo tłoku nie było, ale z desperacją trafiłeś 🙃

rejestracje: Bełchatów. Warszawa, Pabianice...5 minut max stania do krzesła było

Edytowane przez Gabrik

3 minutes ago, Gabrik said:

Szymek, chyba Łódź ruszyła gdzie indziej, bo tłoku nie było, ale z desperacją trafiłeś 🙃

rejestracje: Bełchatów. Warszawa, Pabianice...5 minut max stania do krzesła było

Pal licho to krzesło. Grimsonowe zdjęcia jakoś bardziej zachęcały. Może zajrzę na nocne w tym tygodniu, choć korci mnie też Śląsk...

3 minutes ago, brachol said:

Wbijaj na Dolny Śląsk do Czarnej Góry. 

Ale oni też z feriami ruszają, nie? I jak Dolny Śląsk to czy nie lepiej wtedy Grimsona wyprzedzić na Puchatku?

Edit: A Ty pomyśl o Śląsku. Jak @bubol.T foty z ZW wkleja... jeździłbym! serio!

Edytowane przez SzymQ
  • Haha 1

4 minuty temu, SzymQ napisał:

Ale oni też z feriami ruszają, nie? I jak Dolny Śląsk to czy nie lepiej wtedy Grimsona wyprzedzić na Puchatku?

Ferie już mają teraz, nie wiem, czy są tłumy. Szrenica też wchodzi w grę, chociaż na CG mam karnet kupiony w Black Friday, rozważam środę (w tym tygodniu mogę tylko na jeden dzień jechać).

Grimsona to w tygodniu pewnie łatwiej pogonisz w Kamieńsku

Edytowane przez brachol
  • Like 1

21 minut temu, SzymQ napisał:

Pal licho to krzesło. Grimsonowe zdjęcia jakoś bardziej zachęcały. Może zajrzę na nocne w tym tygodniu, choć korci mnie też Śląsk...

U nas to masz jeszcze w miarę spokojnie do 13 lutego. Wtedy zacznie sie armagedon na większości stoków głównie w Wiśle, Ustroniu i Szczyrku. Ale Zwardoń Istebna i Korbielów też będą zawalone. Brenna ze swoją jedna trasą tak samo.

• Thanks 1