zakup butów
Napisano 23 luty 2021 - 15:21
Napisano 23 luty 2021 - 16:02
Jak w temacie butów, to co sądzicie o regulacji flexa w bucie? Raptory Heada mają możliwość zmiany 80 na 90 lub odwrotnie. To bajer? Jest to realne?
Akurat ten system działa.
- .Beata. podziękował za tę wiadomość
Pozdrawiam
Początek sezonu 01.02.2021 11 dni na nartach.
Nie ma to jak w Gardenie! https://youtu.be/0rRTc2geWOI
Napisano wczoraj, 13:35
A on jest jakoś inny od innych marek? W większości butów działa na zasadzie usunięcie jednej lub dwóch śrub trzymających cholewę do dolnej części buta, z tyłu. Poza tym zmieniać z 90 na 80, to czemuś służy?
Przy mojej wadze może jestem spaczony ale dla mnie i jeden i drugi to miękkie buty.
Napisano wczoraj, 14:31
A on jest jakoś inny od innych marek? W większości butów działa na zasadzie usunięcie jednej lub dwóch śrub trzymających cholewę do dolnej części buta, z tyłu. Poza tym zmieniać z 90 na 80, to czemuś służy?
Przy mojej wadze może jestem spaczony ale dla mnie i jeden i drugi to miękkie buty.
Cześć
Kiedyś zgubiłem jedną z tych śrub. Zauważyłem to po jeździe. Następnego dnia celowo nie zwracałem uwagi, który to but aby się nie sugerować - żadnej różnicy, choć wiedziałem, ze jeden but jest bez śruby.
Pozdrowienia
Napisano wczoraj, 14:51
Cześć
Kiedyś zgubiłem jedną z tych śrub. Zauważyłem to po jeździe. Następnego dnia celowo nie zwracałem uwagi, który to but aby się nie sugerować - żadnej różnicy, choć wiedziałem, ze jeden but jest bez śruby.
Pozdrowienia
Widocznie to była zapasowa sruba
ps
rossi 110 kupowane po przymiarce
dynafit tlt7 bez przymiarki
obydwa git
choc lepiej przymierzyc
Napisano wczoraj, 15:10
Zdaje się, że sam sobie odpowiedziałeś na pytanie:)
Napisano wczoraj, 15:25
A ma ktoś doświadczenia jak wypadają buty skiturowe? Normalne buty noszę 29 narciarskie kupiłem 28 czy skiturowych szukać takich jak narciarskie?
Napisano wczoraj, 16:42
Ale kombinujecie
Było już napisane ale powtórzę, każde buty z miękkim butem wewnętrznym(skiturowe, rolki,ł yżwy etc.) dobiera się zostawiając po pół centymetra na owy but z przodu i z tyłu.
Tak, że zostaje 1cm luzu za stopą włożoną do samej skorupy zewnętrznej to cała filozofia, jeżeli pije w paluchy to próbujemy przetrzymać a jak się nie da wytrzymać robimy miejsce na paluchy
obniżając dno buta lub robimy miejsce od góry/boku.
Napisano wczoraj, 18:45
Brachol: jezeli tej samej firmy co zjazdowe, to dlugosc powinna byc ta sama - inne firmy - trzeba sprawdzic….
pozdrawiam JK "...w słownictwie Kovala każda narta poniżej 180cm to łyżwa ..." ( Jabol)
Plecak z ABS Mammut ProProtection 35l na sprzedaz - contact priv
Napisano wczoraj, 18:59
A sportowy?Ale kombinujecie
Było już napisane ale powtórzę, każde buty z miękkim butem wewnętrznym(skiturowe, rolki,ł yżwy etc.) dobiera się zostawiając po pół centymetra na owy but z przodu i z tyłu.
Tak, że zostaje 1cm luzu za stopą włożoną do samej skorupy zewnętrznej to cała filozofia, jeżeli pije w paluchy to próbujemy przetrzymać a jak się nie da wytrzymać robimy miejsce na paluchy
obniżając dno buta lub robimy miejsce od góry/boku.