grimson Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 26 minut temu, brachol napisał: Nigdzie nie prześwietlisz wszystkich, no może poza Koreą Północną. Potrzebujemy sporo pracowników do prostych prac na produkcji, czy w usługach. Brakuje kierowców autobusów miejskich. Te luki można wypełnić migrantami. Służby powinny działać na bieżąco. Dlaczego w Niemczech jak jest ograniczenie to zwalniasz? pozdro Chcąc pracować np w USA, podlegasz prześwietleniu przez ichnie służby. Jak coś się nie spodoba, to nawet nie odbierzesz bagażu na lotnisku, tylko wracasz potulnie do domu. Polskie służby powinny działać identycznie. W końcu, mam nadzieję, działają po to, żeby w PL było bezpiecznie. Porównanie do Korei Północnej nie do końca trafne, ludzie stamtąd uciekają, a nie przyjeżdżają za przysłowiomym chlebem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 16 minut temu, grimson napisał: Chcąc pracować np w USA, podlegasz prześwietleniu przez ichnie służby. Jak coś się nie spodoba, to nawet nie odbierzesz bagażu na lotnisku, tylko wracasz potulnie do domu. Polskie służby powinny działać identycznie. W końcu, mam nadzieję, działają po to, żeby w PL było bezpiecznie. Porównanie do Korei Północnej nie do końca trafne, ludzie stamtąd uciekają, a nie przyjeżdżają za przysłowiomym chlebem. Czyli mówisz, że w USA nie ma nielegalnych migrantów pracujących na czarno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 40 minut temu, brachol napisał: Czyli mówisz, że w USA nie ma nielegalnych migrantów pracujących na czarno? Kompletnie się rozmijamy. Ja o weryfikacji chętnych do pracy w USA, Ty o braku nielegalow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 53 minuty temu, grimson napisał: Kompletnie się rozmijamy. Ja o weryfikacji chętnych do pracy w USA, Ty o braku nielegalow. Do USA jak i do każdego innego kraju wjeżdżają nielegalni migranci i tego nie zatrzymasz. Tych co chcą wjechać legalnie i do tego pracować łatwo zweryfikować i ewentualnie wycofać z granicy. Temat powinien dotyczyć tych którzy przyjeżdżają i nie chcą pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Mitek napisał: tylko nie jest to problem unijny czy europejski ale ogólnoświatowy i tak należy do niego podchodzić. Bez obrazy . To jest właśnie klasyczne lewackie pierdolenie . To są nasze wybory co robimy lub kogo do siebie zapraszamy. Ostatnie 30 lat na własne życzenie wylewaliśmy beton na polach uprawnych. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 21 minut temu, brachol napisał: Do USA jak i do każdego innego kraju wjeżdżają nielegalni migranci i tego nie zatrzymasz część wschodniej granicy PL jest bardzo dobrym przykładem, jak dobrze zabezpieczyć kraj przed napływem nieproszonych gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 21 minut temu, PaVic napisał: Bez obrazy . To jest właśnie klasyczne lewackie pierdolenie . To są nasze wybory co robimy lub kogo do siebie zapraszamy. Ostatnie 30 lat na własne życzenie wylewaliśmy beton na polach uprawnych. pozdro Hmm... mówi się trudno. Ale to jest właśnie przyczyna nierozwiązywalności takich problemów - taka postawa Pawle - bez obrazy. Ja staram się patrzyć globalnie i realnie, może ze względu na wykształcenie ten ogląd jest dla mnie naturalny i inny trąci ograniczeniem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 42 minuty temu Udostępnij Napisano 42 minuty temu Ciekawa grafika dotycząca tego wątku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 36 minut temu Udostępnij Napisano 36 minut temu 36 minut temu, Mitek napisał: Hmm... mówi się trudno. Ale to jest właśnie przyczyna nierozwiązywalności takich problemów - taka postawa Pawle - bez obrazy. Ja staram się patrzyć globalnie i realnie, może ze względu na wykształcenie ten ogląd jest dla mnie naturalny i inny trąci ograniczeniem. Pozdro W EU jest raczej dokładnie odwrotnie - gdyby np Hiszpania wiedziała, że nie ma szans na wysłanie agresorów z Ceuty dalej, to musiałaby wziąć się za obronę własnych granic. A tak, to spoko, maniana jakoś to będzie, niech idą do Włoch, Francji, i dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 25 minut temu Autor Udostępnij Napisano 25 minut temu 3 minuty temu, grimson napisał: Ciekawa grafika dotycząca tego wątku: Karol Czy jesteś idiotą, przecież kurwa tłumaczyłem Ci, że cena ropy nie ma nic wspólnego z ceną sprzedaży, to jest właśnie idiotyzm, który wprowadzasz i większość, nie mając pojęcia jak działa sektor paliwowy i dlaczego tak działa. Wiesz co się stało przed wyborami na stacjach? W właśnie kurwa to. Orlen zaniżył cenę poniżej ceny giełdowej, importerzy, zamiast paliwo importować swoimi kanałami, kupowali je w Orlenie, rzucili się wszyscy sąsiedzi na nasze paliwo, bo było w huj tańsze i awaria dystrybutorów i reglamentacja paliwa to nic innego jak tylko jego brak. Orlen i tak na tym zarabiał, bo jest jedynym w PL producentem, ale jego moce produkcyjne i logistyczne są niewystarczające aby zaspokoić nasz rynek. Mimo pomocy wojska i ruszenia zapasów strategicznych cały system dostaw poległ w miesiąc - kurwa tego chcesz? Jak się na czymś nie znasz, to nie pisz bzdur. Możesz pytać, to dostaniesz odpowiedź logiczną i rzetelną, a nie bzdety z netu. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi