grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 26 minut temu, brachol napisał: Nigdzie nie prześwietlisz wszystkich, no może poza Koreą Północną. Potrzebujemy sporo pracowników do prostych prac na produkcji, czy w usługach. Brakuje kierowców autobusów miejskich. Te luki można wypełnić migrantami. Służby powinny działać na bieżąco. Dlaczego w Niemczech jak jest ograniczenie to zwalniasz? pozdro Chcąc pracować np w USA, podlegasz prześwietleniu przez ichnie służby. Jak coś się nie spodoba, to nawet nie odbierzesz bagażu na lotnisku, tylko wracasz potulnie do domu. Polskie służby powinny działać identycznie. W końcu, mam nadzieję, działają po to, żeby w PL było bezpiecznie. Porównanie do Korei Północnej nie do końca trafne, ludzie stamtąd uciekają, a nie przyjeżdżają za przysłowiomym chlebem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 16 minut temu, grimson napisał: Chcąc pracować np w USA, podlegasz prześwietleniu przez ichnie służby. Jak coś się nie spodoba, to nawet nie odbierzesz bagażu na lotnisku, tylko wracasz potulnie do domu. Polskie służby powinny działać identycznie. W końcu, mam nadzieję, działają po to, żeby w PL było bezpiecznie. Porównanie do Korei Północnej nie do końca trafne, ludzie stamtąd uciekają, a nie przyjeżdżają za przysłowiomym chlebem. Czyli mówisz, że w USA nie ma nielegalnych migrantów pracujących na czarno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 54 minuty temu Udostępnij Napisano 54 minuty temu 40 minut temu, brachol napisał: Czyli mówisz, że w USA nie ma nielegalnych migrantów pracujących na czarno? Kompletnie się rozmijamy. Ja o weryfikacji chętnych do pracy w USA, Ty o braku nielegalow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi