Marcos73 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 26 minut temu, Bruner79 napisał: A o czym ja tu na forum od 2-3 lat pisałem 😁 Nie wiem, ja mam elektryka, ale sporadycznie korzystam. Bo nie mam trenażera i nie jeżdżę na szosie, więc muszę jakoś podjazdy robić. Ale faktycznie jak mnie najdzie czasami pozjeżdżać to do głowy by mi nie przyszło żeby analogowo pojechać. Jak na nartach, po chuj podchodzić choinką, jak jest wyciąg. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 46 minut temu, Bruner79 napisał: A o czym ja tu na forum od 2-3 lat pisałem 😁 Jakiś konkretny model...?🙂 Np dla amatora na trasy flow 😉 Edytowane 4 godziny temu przez AdrianW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu @Mitek A dlaczego właściwie naped 2x? Chodzi o większą trwałość, bo będzie użytkowny na mniejszych skosach łańcucha? Przy 1x11 masz kasetę 10-42. Jak dasz z przodu koronkę 34 to masz użyteczny zkares prędkości od 6,6km/h (34x42, kadencja 60) do 41,6km/h (34x10, kadencja 90) Czy to nie wystarczy? Założyłem koła 29 z oponami 2.0 cala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 53 minuty temu Udostępnij Napisano 53 minuty temu 3 godziny temu, Marcos73 napisał: Idziesz za modą😉? Gravel??? To do Ciebie nie podobne. Na 42 z przodu w gravelu to zapedałował byś się na śmierć. Cyniczny ma sporą wiedzę praktyczną, warto posłuchać niezależnie od speców sklepowych. Oglądałem scota dla żony, fajny ino cena pojebana. pozdro Cześć A czy ja gdzieś pisałem o gravelu? Pisałem o ewentualnej zmianie i wymaganiach co do nowego napędu. Wiesz ja nie mam ciśnienia na gravela a już zwłaszcza teraz gdy gravela kupuje każdy leszczyk. Przeciętnych objadę na wszystkim a dobrych i tak szans nie mam. Jeździłem ostatnio z przypadkowo spotkanym gościem - też na MTB - starszy facet, starszy ode mnie. Przyznam, że mnie lekko dojechał bo rzadko się zdarza gość którego pod górkę wyprzedzę i później mnie dogoni i pogoni. Gość jeździ stale w lidze i ma zwykłego HT na solidnej oponie, i napęd 2x10 - startuje z pierwszego sektora. Cynicznego bardzo cenię i strasznie żałuję, że się dotychczas nie spotkaliśmy jeżdżąc po tych samych ścieżkach ale On ma szosę i gravela a ja mam MTB więc mamy zupełnie inne oczekiwania co do napędu. Swoją drogą Marku, jaką Ty kadencją pedałujesz. bo chyba solidnie teoretyzujesz - bo coś czuję, że bym się nie zapedałował bo aby przy 42 i koronce 12 pedałować z odpowiednią kadencją to musiałbym jechać ponad 40km/h - nie mam takiej pary niestety. Jak Ty masz - bez silniczka - to szacun. Na delikatniejszej oponie i lżejszym rowerze opory będą mniejsze ale to będzie powiedzmy 10-20 % max i wtedy 42 będzie może lekko za mała ale osobiście nie sądzę aby doszedł do poziomu aby móc jechać tak 30-40 km bez przerwy - a o to chodzi, a nie o wycieczkę aby sobie zrobić zdjęcia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi