Jump to content

Sezon 2026/2027

grimson
 Share

Recommended Posts

5 hours ago, .Beata. said:

Skąd wziąłeś te procenty, jak tego się szuka?

Zmierzyłem na miejscu 😀 Ale można by też poszukać na topograficznej mapie i sobie wtedy policzyć. Ciekawostka - nachylenie stoku na można zmierzyć na miejscu za pomocą kijków. 

• Haha 1

Godzinę temu, arturzx napisał:

Zmierzyłem na miejscu 😀 Ale można by też poszukać na topograficznej mapie i sobie wtedy policzyć. Ciekawostka - nachylenie stoku na można zmierzyć na miejscu za pomocą kijków. 

A z mapy Witka wychodzi tak. Można precyzyjnie jeździć kursorem po całej trasie i pokazywać nachylenie prawie co do metra. Amazing.

Zrzut ekranu 2026-04-09 233301.jpg

Edited by a_senior

49 minut temu, arturzx napisał:

Haha, wcześniej dotrę ponownie na Rifugio , niż zliczę z mapy, bo generalnie % nie liczę bo po co, i tak szybko polegnę . A z tymi kijkami to po tych procentach 😉 wyjdzie mi różowe oznaczenie trasy 

• Like 1
  • Haha 3

17 godzin temu, kordiankw napisał:

Witku, jak to znalazłeś? Próbowałem przez AI, ale ta nie widzi. Działa na wszystkie możliwe ośrodki, nawet taki Mały Lubomierz pokazuje, nie mówiąc o Szczyrku czy Kasprowym. Ba, takie małe coś jak podkrakowski Siepraw też jest. Od teraz można będzie jeździć na nartach po mapie. 🙂 

56 minut temu, a_senior napisał:

Witku, jak to znalazłeś? Próbowałem przez AI, ale ta nie widzi. Działa na wszystkie możliwe ośrodki, nawet taki Mały Lubomierz pokazuje, nie mówiąc o Szczyrku czy Kasprowym. Ba, takie małe coś jak podkrakowski Siepraw też jest. Od teraz można będzie jeździć na nartach po mapie. 🙂 

Kiedyś link zapodala @zając, ja tylko rozwinąłem dane dla danej trasy.

• Like 1

7 minut temu, a_senior napisał:

Umkło mi. A skąd Teresa wiedziała? Przypadek czy może profesja? Niezła zabawka nawet dla niejarających się kolorami tras.

a nie lepiej po śniegu ?

IMG_1550.jpeg

• Like 2

Godzinę temu, a_senior napisał:

Umkło mi. A skąd Teresa wiedziała? Przypadek czy może profesja? Niezła zabawka nawet dla niejarających się kolorami tras.

Nie pamiętam gdzie to wygrzebałam, ale raczej przypadek, a nie profesja 😉

• Like 2

Tak informacyjnie : wybieram się z @brachol12 grudnia na tydzień do Madonny , znaleźliśmy już apartament na 4 osoby ( chata plus rozszerzony skipass na cały ON to 560€ od osoby mogą być jakieś koszta sprzątania końcowe ale to do podziału więc jakieś centy 😂🤪) jak jest dwóch śmiałków to można  rezerwować. Ten sam apartament przy nas dwóch jest +200€ od osoby extra wiec póki co czekamy może znajdzie się dwóch rycerzy -mamy czas a oferty pewnie jeszcze się jakies pojawiają tak więc nie ma ciśnienia- jak jest ktoś chętny i ma swoje wejścia,miejscówki w ludzkiej kasie to my też chętni niech daje znać  . Jak coś pisać ! My jedziemy w tym terminie . 

Edited by PaVic
  • Like 4

26 minut temu, PaVic napisał:

Tak informacyjnie : wybieram się z @brachol12 grudnia na tydzień do Madonny , znaleźliśmy już apartament na 4 osoby ( chata plus rozszerzony skipass na cały ON to 560€ od osoby mogą być jakieś koszta sprzątania końcowe ale to do podziału więc jakieś centy 😂🤪) jak jest dwóch śmiałków to można  rezerwować. Ten sam apartament przy nas dwóch jest +200€ od osoby extra wiec póki co czekamy może znajdzie się dwóch rycerzy -mamy czas a oferty pewnie jeszcze się jakies pojawiają tak więc nie ma ciśnienia- jak jest ktoś chętny i ma swoje wejścia,miejscówki w ludzkiej kasie to my też chętni niech daje znać  . Jak coś pisać ! My jedziemy w tym terminie . 

Gdzie planujecie stacjonować?
Nie wiem czy pojedziemy w tym roku - chcieliśmy zerwać z tradycją, ale kto wie, bo termin dobry tylko jeszcze dużo czasu więc wszystko się może zdarzyć 😁