Skocz do zawartości

Sezon 2026/2027

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

To taka szybka akcja była, mocno spontaniczna. Wjazd gondolą a później kanapą na Kopę. Ogólnie sporo ludzi. W wypożyczalniach nie było już rowerów żeby zjechać jakąś trasą. Na rower na pewno tam wrócę w przyszłości z ochraniaczami i swoim kaskiem. 

Teren robi wrażenie. Trasy narciarskie wzdłuż tych dwóch wyciągów - czerwona i niebieska - piękne. Najbardziej mnie odrzucają te stragany na dole wzdłuż głównej drogi. Bardzo długo jedzie się kanapą na Kopę. 

Cóż więcej mogę dodać? - trza się umówić Witoldzie i jeśli pogoda i warunki by były sprzyjające to ruszyć w niskim sezonie. Bo w wysokim zakładam że nie ma co nerw sobie psuć.

Pozdro 

3 godziny temu, AdrianW napisał:

Cóż więcej mogę dodać? - trza się umówić Witoldzie i jeśli pogoda i warunki by były sprzyjające to ruszyć w niskim sezonie. Bo w wysokim zakładam że nie ma co nerw sobie psuć.

Pozdro 

Jestem tam 4-5 razy po kilka dni w sezonie i jeżeli jest śnieg to da się pojeździć zawsze. Zaczynasz o 8:00 na COS i o 10:00 gdy śpiochy docierają na stok jesteś już wyjeżdżony. A jak jeszcze naturalne warunki śniegowe pozwalają na zjazd do Mety, to można tu jeździć cały dzień. Gorzej jak wieje i chodzi tylko jedna kanapa na COS i jedna na SMR, albo żadna i tylko BSA chodzi. A wieje często.

Ja od lat kupuje sezonówke, więc nawet po godzinie mogę się zwijać do domu, nie szkoda mi kasy. Gorzej gdy ktoś kupuje karnet jednodniowy lub kilkugodzinny, a większość czasu spędza w kolejce do kanapy, to rozumiem jego frustrację.

Godzinę temu, kordiankw napisał:

Jestem tam 4-5 razy po kilka dni w sezonie i jeżeli jest śnieg to da się pojeździć zawsze. Zaczynasz o 8:00 na COS i o 10:00 gdy śpiochy docierają na stok jesteś już wyjeżdżony. A jak jeszcze naturalne warunki śniegowe pozwalają na zjazd do Mety, to można tu jeździć cały dzień. Gorzej jak wieje i chodzi tylko jedna kanapa na COS i jedna na SMR, albo żadna i tylko BSA chodzi. A wieje często.

Ja od lat kupuje sezonówke, więc nawet po godzinie mogę się zwijać do domu, nie szkoda mi kasy. Gorzej gdy ktoś kupuje karnet jednodniowy lub kilkugodzinny, a większość czasu spędza w kolejce do kanapy, to rozumiem jego frustrację.

Spoko, tylko jedna rzecz mi nie pasuje... Sory za wścibskość ale skoro nad Liwiec masz blisko to jakim cudem jesteś na 8 rano w Szczyrku? Wyjeżdżasz o 4 rano?🙂

I jeszcze doprecyzuj proszę, czy jeździsz tak na kilka dni w tygodniu czy w weekendy? 

Edytowane przez AdrianW

2 minuty temu, AdrianW napisał:

Spoko, tylko jedna rzecz mi nie pasuje... Sory za wścibskość ale skoro nad Liwiec masz blisko to jakim cudem jesteś na 8 rano w Szczyrku? Wyjeżdżasz o 4 rano?🙂

I jeszcze doprecyzuj proszę, czy jeździsz tak na jeden dzień w tygodniu czy w weekendy? 

Pomieszkuję trochę w Szczyrku w zimie 😉. O tutaj:

IMG_1128.jpeg

• Like 1

3 godziny temu, kordiankw napisał:

Jestem tam 4-5 razy po kilka dni w sezonie i jeżeli jest śnieg to da się pojeździć zawsze. Zaczynasz o 8:00 na COS i o 10:00 gdy śpiochy docierają na stok jesteś już wyjeżdżony.

Oczywiście co kto lubi ale mi osobiście nie chciało by się czterech ruszyć jakbym miał gdzieś jechać na dwie godziny żeby pojeździć no chyba że inwestycja i przeprowadzka na lokalsa to zmienia postać rzeczy .
A tak to 8/8.30-10 rozgrzewka coś w ten klimat 

10-12 jazda bez trzymanki 12-13.30 można luzować gacie 13.30-14.15 jedzonko i dalej do końca już lajtowo ot takie kilka wyjazdów 4/5 w sezonie to ja rozumie 😉😜