Mitek Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowane) Cześć Panowie, nie przesadzajcie, nie jestem godzien abyście pisali o mnie takie miłe rzeczy ale powiedzcie tylko słowo a będę się dzielił moimi wypocinami z przyjemnością. Staram się pisać w sposób prosty i zrozumiały i - wierzcie mi - to wcale nie jest takie łatwe bo prosty przekaz przez każdego jest rozumiany przez jego własną perspektywę. Bardzo dużo wagę przywiązuję więc do tego aby to co pisze miało pewną obiektywną wartość. Dlatego też przekaz często brzmi: bo tak się robi, bo tak być powinno - co jest oczywiście dla wszystkich od razu wkurwiające bo przecież wiedzą lepiej a nawet jak nie wiedzą to co ich tu jakiś koleś będzie pouczał. W związku z powyższym niknie sedno a to sedno jest najważniejsze. Nikt nie zastanawia się czy przypadkiem to co jest napisane jest sensowne ale nad tym jak jest napisane i kto i czym poczuł się urażony. Ja nie jestem politykiem więc mam to serdecznie w dupie. A co do swojego zdania to: Swego czasu odbyłem dyskusję z żoną kolegi, która dotyczyła sposobu nauczania dzieci jazdy na nartach. Po 40 minutach okazało się, że ona nigdy żadnego dziecka jeździć nie uczyła bo po prostu nigdy w życiu nawet nie stała na nartach. I wiele postów niestety tak tu brzmi więc wybaczcie drodzy koledzy. Pozdro Edytowane 23 godziny temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Cześć I jeszcze, celowo w oddzielnym poście bo to fajny temat: Nie wiem czy taki był przekaz ale dla mnie wartość działania Bartka polega na tym, że ma własny wypracowany, całkowicie zgodny z kanonem ale absolutnie indywidualny i charakterystyczny styl. Prezentowani Włosi, którzy zasypali ostatnio sieć są po prostu tacy sami. Styl Bartka jest wyjątkowy i było to widać dawno temu gdy Bartek jeszcze nie myślał o poświęceniu się nartom w całości. Uważam, że dzięki powyższemu przerasta tą całą czeredę o głowę w sensie wartości instruktora seminaryjnego. I dziwi mnie zachłystywanie się kimś bo akurat się przypadkowo na niego trafiło i pierwszy raz porządnie jeżdżącego na oczy widziało jak obok jest gość w skali światowej zupełnie wyjątkowy. Ale właśnie na tym to polega, że niektórzy to widzą a niektórzy nie i nie jest to kwestia własnego zdania tylko ogólnej narciarskiej wiedzy. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 21 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 21 godzin temu Sorry @Mitek bez obrazy i jakiejkolwiek szydery z mojej strony , ale przekaz który odczytuje jest bardzo prosty - chcesz zjeść idź do restauracji z gwiazdą Michelin bo restauracje u Tadeo,Adama,Kristiano,Stefano itd są chuja warte. Ogólnie gotują smacznie ale szkoda czasu a…. i jeszcze jest kucharz Bartek ten to Włochów uczy gotowania 🤷♂️cóż ma chłopak talent bez dwóch zdań . Wiesz, można zrobić jajecznicę czy posmarować kromkę chleba masłem nawet tańcząc przy tym ba wyrecytować smaczny przepis na obiad lub kolację ale to nie czyni nas kucharzem 😏 Także ja osobiście wybieram sprawdzone restauracje przechadzając się z jednej do drugiej bo w każdej jest coś co lubię 😜 Barca Mistrzem 🥳 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, PaVic napisał: Sorry @Mitek bez obrazy i jakiejkolwiek szydery z mojej strony , ale przekaz który odczytuje jest bardzo prosty - chcesz zjeść idź do restauracji z gwiazdą Michelin bo restauracje u Tadeo,Adama,Kristiano,Stefano itd są chuja warte. Ogólnie gotują smacznie ale szkoda czasu a…. i jeszcze jest kucharz Bartek ten to Włochów uczy gotowania 🤷♂️cóż ma chłopak talent bez dwóch zdań . Wiesz, można zrobić jajecznicę czy posmarować kromkę chleba masłem nawet tańcząc przy tym ba wyrecytować smaczny przepis na obiad lub kolację ale to nie czyni nas kucharzem 😏 Także ja osobiście wybieram sprawdzone restauracje przechadzając się z jednej do drugiej bo w każdej jest coś co lubię 😜 Barca Mistrzem 🥳 Cześć Przekaz, który odczytujesz jest niestety inny ale nie możesz go odczytać bo różnica jak widać nie widzisz ale proszę zerknij i spróbuj OBIEKTYWNIE na to spojrzeć. Postaraj się w końcu na coś spojrzeć spokojnie z narciarskiego, technicznego punktu widzenia. Stwierdziłem tylko fakt i napisałem, że mnie to dziwi. Piszę o wartości stylu Bartka a nie o wartości instruktorzenia ani czegokolwiek. I powiem Ci więcej. Mam wrażenie, że Bartek jeżdżąc teraz dużo z różnymi innymi porównywalnymi narciarzami może tę cechę stracić albo może się ona zatrzeć Pozdro Edytowane 14 godzin temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu W dniu 9.05.2026 o 09:02, Mitek napisał: a niestety już nie pojadę tak jak jeździłem kiedyś ani tak jak dobrzy narciarze demonstratorzy no oczywiście na SKS nic nie poradzisz, też 30 lat temu zjeżdżałem lepiej niż teraz. Trzeba się przyzwyczaić do tego że po 60 tce już wyżej nie podskoczysz i dlatego uważam że podjąłeś słuszną decyzję przestając czynnie jeździć na nartach i zająłeś się doradztwem narciarskim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 3 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Przekaz, który odczytujesz jest niestety inny ale nie możesz go odczytać bo różnica jak widać nie widzisz ale proszę zerknij i spróbuj OBIEKTYWNIE na to spojrzeć. Postaraj się w końcu na coś spojrzeć spokojnie z narciarskiego, technicznego punktu widzenia. Stwierdziłem tylko fakt i napisałem, że mnie to dziwi. Piszę o wartości stylu Bartka a nie o wartości instruktorzenia ani czegokolwiek. I powiem Ci więcej. Mam wrażenie, że Bartek jeżdżąc teraz dużo z różnymi innymi porównywalnymi narciarzami może tę cechę stracić albo może się ona zatrzeć Pozdro Co Ty tak spuszczasz się nad stylem tego Bartka? 🙂 jak jesteś fachura to weź wyklatkuj sobie jego jakikolwiek przejazd z obojętnie jakiego filmu. Z byle jakiego. Zestaw go później z byle jakim filmem np Stefano. Kupuję popcorn i czekam na recenzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 2 godziny temu, Bruner79 napisał: Co Ty tak spuszczasz się nad stylem tego Bartka? 🙂 jak jesteś fachura to weź wyklatkuj sobie jego jakikolwiek przejazd z obojętnie jakiego filmu. Z byle jakiego. Zestaw go później z byle jakim filmem np Stefano. Kupuję popcorn i czekam na recenzje. Cześć A gdzie ja napisałem, że Bartka styl jest lepszy lub gorszy? Napisałem, że jest zgodny z kanonem i ma charakterystyczne indywidualne cechy co uważam za wartość samą w sobie. Te cechy - moim zdaniem - bardzo współgrają z obrazem i MOŻŁÓŚCIAMI przeciętnego amatora dążącego do fajnej jazdy. Jest ekonomiczny, jechany z dość wysokiej pozycji, czysty pod względem prowadzenia nart śladem ciętym, znacznie bardziej ekonomiczny bo ograniczony jest tu element siłowy. Poza tym charakteryzuje się pewną elegancją ruchów. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) Panowie instruktorzy którzy naumieli się jeździć na ołówkach i nigdy nie posiedli nowych technik bo unifikacji nie macie naście lub więcej lat moim zdaniem nie piwinni oceniać osób które prezentują jazdę ciętą bo się na tym nie znacie. Możecie oceniać stary dobry uniwersalny na wszystko śmig. Nowoczesny krótki skręty też jest zupełnie inny niż za Mieszka I Edytowane 3 godziny temu przez Mikoski 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 22 godziny temu, jurek_h napisał: Jest jak piszesz ale wydaje mi się, że ta jazda jest wymuszona prawdopodobnie bardzo stromą trasą oraz nartami o sporym R. Jurek, nie wiem czy AI mi podsyła jakieś inne filmy, bo te co widziałem to tak dobrze nie wygladały. Nie przeglądam tego z jakimś zaciekawieniem i pasją - tylko czasami coś kliknę z ciekawości. Te wrzucone przez Pawła są ok, natomiast ja widziałem (pewnie jakby poszperać) zgoła inną jazdę. Mało kompensacji i walenie dupą o śnieg. Taka jazda mocno siłowa z bardzo dużą amplitudą. Oczywiście tak wysokie kąty wymuszają niejako cyrkową pozycję (głowa bardzo mocno odchylona w stronę zewnętrznej), bo jakoś ją trzeba docisnąć. Chłopak jest sprawny i doskonale to ogarnia. Na tych filmach jedzie akuratnie. Czyli nie ma jakiegoś przesadyzmu. A sposób jazdy adekwatny do nachylenia. Jakie narty ma? Na pierwszy rzut oka to pewnie GS Atomic sklepowy. Z reguły prezentujący wybierają albo hybrydy, albo GS sklep. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Cze Straszna awantura widzę, chyba z niepotrzebnymi przytykami, a przede wszystkim brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, także między wierszami. Filmy podlegały tylko ocenie wizualnej, ja nie oceniałem technikalii a jedynie stronę wizualną prezentującego. Oczywiście można w tych przejazdach doszukać się niuansów, ale generalnie wszyscy z nich to świetni narciarze. Jedynie co, to jakiś styl może nam się podobać, lub też nie, to zależy od preferencji widza. Doskonały przykład to p. Ted, któremu zewnętrzna lata jak szmata, ale nijak to nie wpływa na jego jazdę. Oczywiście to nie jest to dla niego jakieś novum, wystarczy pooglądać PŚ i takie telepanie jest na porządku dziennym, szczególnie przy szybkościowych dyscyplinach. Ted tak jedzie bo umie, dla niego ten fakt nie jest przeszkodą w jeździe. Nie spadł z linii nawet o cm jadąc mocno na wewnętrznej, mnie pewnie wewnętrzną by wyrwało razem z płucami i pojechałaby w nieznanym kierunku, na pewno nie tam gdzie bym sobie tego życzył. Dla wielu to sposób na życie i ja jakoś nie mam z tym problemu, znani aktorzy reklamują kocią karmę i żyją. Forma auto promocji. Niemniej jednak każdy z nich przeszedł narciarskie abecadło i może sobie na taką zabawę pozwolić, jest ona obarczona błędami, jednak umiejętności pozwalają je bez problemu okiełznać, chociaż zdarzają się wpadki i niektórzy się nimi ze swoimi fanami dzielą. Jedyny minus - brak świadomości widzów ile czasu i pracy trzeba w to włożyć aby się tak beztrosko bawić na nartach. pozdro ps. Mitek też czasami mnie wkurwia, a w szczególności jego ultrakonserwatyzm, ale w wielu kwestiach ma rację. Wiele wniosków moich jest zbieżnych, po krótszym lub dużym czasie. Czasami coś lepiej przyjąć za pewnik, bo dochodzenie do tego we własnym zakresie .... to strata czasu. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Mikoski napisał: Panowie instruktorzy którzy naumieli się jeździć na ołówkach i nigdy nie posiedli nowych technik bo unifikacji nie macie naście lub więcej lat moim zdaniem nie piwinni oceniać osób które prezentują jazdę ciętą bo się na tym nie znacie. Możecie oceniać stary dobry uniwersalny na wszystko śmig. Nowoczesny krótki skręty też jest zupełnie inny niż za Mieszka I Cześć No to ustalmy fakty: Wymień w punktach elementy, których nie znam i nie mam prawa oceniać. Znamy się i przecież lubimy i dlatego możesz się absolutnie nie opierdalać ale proszę o wymienienie konkretnych elementów jazdy. Wiesz ja mam, dość skrystalizowaną koncepcje narciarstwa i tego jak dobra jazda powinna wyglądać i czym się cechować - tzn. tak myślałem, ale teraz widzę, że np. omawiając zawody PŚ pisałem jakieś absolutne głupoty. Cóż jakoś będę musiał z tym żyć. 🙂 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 52 minuty temu, Mitek napisał: Cześć No to ustalmy fakty: Wymień w punktach elementy, których nie znam i nie mam prawa oceniać. Znamy się i przecież lubimy i dlatego możesz się absolutnie nie opierdalać ale proszę o wymienienie konkretnych elementów jazdy. Wiesz ja mam, dość skrystalizowaną koncepcje narciarstwa i tego jak dobra jazda powinna wyglądać i czym się cechować - tzn. tak myślałem, ale teraz widzę, że np. omawiając zawody PŚ pisałem jakieś absolutne głupoty. Cóż jakoś będę musiał z tym żyć. 🙂 Pozdro Cześć Mitek w realu Cię lubię w sieci niekiedy nie bardzo, jesteś jak Mr Jekyll and Height nie wiem po co ta poza ? Po co dwie twarze?. W realu jesteś miś panda a w sieci grizzly który musi każdemu dojebać bo moja racja jest mojsza niź twojsza !... Po co? Pozdro Edytowane 2 godziny temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 53 minuty temu, Mikoski napisał: Cześć Mitek w realu Cię lubię w sieci niekiedy nie bardzo, jesteś jak Mr Jekyll and Height nie wiem po co ta poza ? Po co dwie twarze?. W realu jesteś miś panda a w sieci grizzly który musi każdemu dojebać bo moja racja jest mojsza niź twojsza !... Po co? Pozdro Cześć No ale tak na razie to przecież ja o coś zapytałem a Ty dojebujesz. Bo ja uważam, że mam rację - inaczej bym nie pisał. POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 54 minuty temu Udostępnij Napisano 54 minuty temu @Bruner79 Grzecho, a z czego podśmiechujki😉? Przepierdoliłeś xxxx par nart i doszedłeś do wniosku że SL jest najbardziej uniwersalny. Jurek o tym pisał z 10 sezonów temu. Więc 10 sezonów straciłeś, no ale coś pojeździł to Twoje i nikt Ci tego nie zabierze, to fakt. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 52 minuty temu Udostępnij Napisano 52 minuty temu 41 minut temu, Mitek napisał: Cześć No ale tak na razie to przecież ja o coś zapytałem a Ty dojebujesz. Bo ja uważam, że mam rację - inaczej bym nie pisał. POzdro Jak zawsze to Ty masz rację ...bo twoja racja jest twojsza niż mojsza.... dalej udajesz że nie rozumiesz. Za co wyjebali Cię na Skionline? Pomyśl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 42 minuty temu Udostępnij Napisano 42 minuty temu (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć No ale tak na razie to przecież ja o coś zapytałem a Ty dojebujesz. Bo ja uważam, że mam rację - inaczej bym nie pisał. POzdro Dobrze uważasz Ty masz ZAWSZE rację👍i tyle z mojej strony w dupie byłem gówno widziałem 😕 na czym ja tam mogę się znać. Edytowane 34 minuty temu przez Mikoski 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 26 minut temu Udostępnij Napisano 26 minut temu 25 minut temu, Marcos73 napisał: @Bruner79 Grzecho, a z czego podśmiechujki😉? Przepierdoliłeś xxxx par nart i doszedłeś do wniosku że SL jest najbardziej uniwersalny. Jurek o tym pisał z 10 sezonów temu. Więc 10 sezonów straciłeś, no ale coś pojeździł to Twoje i nikt Ci tego nie zabierze, to fakt. pozdro Mareczku ale o co pijesz? 🙂 pisałeś o czytaniu ze zrozumieniem. Szkoda, że nie reagujesz jak Micio rzuca teksty w moją stronę - „pierdolisz jak potłuczony” lub „to po chuj się wypowiadasz” 🤗 rozumiem, że jesteś jakimś negocjatorem czy jego obrońca? Sorry, ale gościu ROZPIERDOLI każdy wątek i taka prawda. Jestem na forum od 2009 roku i pamiętam epitety jego w moją stronę. Mam być uprzejmy? Udawać, że tego nie widzę? Na tę chwilę wygląda to tak, że nic nie można wrzucić, nic nie można pokazać bo zostajesz zgaszony. Konstruktywnej rozmowy brak. I zgadzam się z Damianem. Bo moje podśmiechujki nie tyczyły się ile nart przerobiłem i co moje. Ale Ty tego nie zajarzyłeś i wyjebales jad w moją stronę. Mimo to - wporzo z Ciebie chłop. Piona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi