yoss Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, jurek_h napisał: Zawsze patrzyłem tylko na FIS i jest standard 87/0,5 Oni chyba dobrze wiedzą kto kupuje np. WRT PRO 😉 bo sadzą tam 88/1 !!! Po co kupować tak agresywną nartę aby ją potem tuningiem kastrować? Nie rozumiem. To znaczy rozumiem 😉 Volkl Gs sklep: Base edge angle: 1.4° Side edge angle: 87.6° 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, yoss napisał: Volkl Gs sklep: Base edge angle: 1.4° Side edge angle: 87.6° 🤣 Cze 1,4 podwieszenia w narcie semi sportowej to już chyba przesada. Ale czasami, to tak te informacje są ukryte o fabrycznych kątach, że trudno się dogrzebać. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, Marcos73 napisał: Cze 1,4 podwieszenia w narcie semi sportowej to już chyba przesada. Ale czasami, to tak te informacje są ukryte o fabrycznych kątach, że trudno się dogrzebać. pozdro Też tak myślę, ale jakaś zmiana w tym zakresie następuje (mnie wciąż większe podwieszenie nie leży): 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, yoss napisał: Volkl Gs sklep: Base edge angle: 1.4° Side edge angle: 87.6° 🤣 Nawet nie o to chodzi, że to przesada. W zasadzie także. Oni chyba nie lubią swoich klientów. Te kąty mają absurdalne ( wręcz złośliwe) wartości jakich nie ma na chyba wszystkich ostrzałkach ręcznych. Jaki był zamysł Volkl.....................nie kumam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Dla S/Max 10 mi odpisali: - base side - 1,3° +-0,3° - lateral side - 2,5° +-0,5° Na nowych nartach czułem lepsze trzymanie, po serwisie (nie mówiłem co ma być), już czułem że jest gorzej. Po tym co odpisał mi salomon i pokazałem to w serwisie, uzgodniliśmy 87° i 0,7° i teraz jest dla mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 35 minut temu, yoss napisał: Volkl Gs sklep: Base edge angle: 1.4° Side edge angle: 87.6° 🤣 miałem taki fabryczny (podobno) w SRC i super się zjeżdźało, przeostrzyłem na 88/05 i nie ma różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 19 minut temu, Jan napisał: miałem taki fabryczny (podobno) w SRC i super się zjeżdźało, przeostrzyłem na 88/05 i *nie ma różnicy * nie ma różnicy * powinno być: Nie czuję różnicy Mała różnica w zdaniu a wielka w przekazie 🙂 Edytowane 1 godzinę temu przez jurek_h 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 10 minut temu, jurek_h napisał: * nie ma różnicy * powinno być: Nie czuję różnicy Mała różnica w zdaniu a wielka w przekazie 🙂 wyłapałeś sęs mojej wypowiedzi - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Jan napisał: wyłapałeś sęs mojej wypowiedzi - gratulacje A co to ten „sęs”? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 42 minuty temu Autor Udostępnij Napisano 42 minuty temu 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Ja nie wiem co mam ale też nie piszę, że narta jednej marki jest lepsza w odczuciach od narty drugiej marki jak nic o niej nie wiem. Przecież ja nikomu nie bronię jeździć jak chce. Więcej, w tym konkretnym temacie nawet namawiam Pawełka żeby sobie narty kupił skoro ma taki imperatyw. Pierwszy się piszę jak Paweł da się karnąć, bo na jakiejkolwiek Carpani chyba nigdy nie miałem okazji się przejechać. Chodzi tylko i wyłącznie o niebudowanie mitów na podstawie jednorazowych doswiadczeń. Pozdro Mitku, ale tu nikt mitów nie buduje co oczywiście jest nieporozumieniem samym w sobie tego stwierdzenia 🤷♂️ nikt nie pisze,że coś jest lepsze bo to są przecież subiektywne nasze odczucia w całej tej dyskusji piszemy obiektywnie przynajmniej ja się staram ale w rozpoznaniu szczegółów na moim poziomie w czasie rzeczywistej jazdy jest raczej niedostrzegalne . Mógłbym wrzucić granat i stwierdzić - to włoski koń z motoryzacji ? 😜 cena powala i jeździ kapitalnie 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 35 minut temu Udostępnij Napisano 35 minut temu (edytowane) Dodam jeszcze że permanentne dojeżdżanie nowych którzy czasami tu piszą dzieląc się wrażeniami z swoich testów szczerze w swoim odczuciu dostają zjebę na na maksa. Za każdym razem jest to samo gówno widziałeś w dupie byłeś trzymaj pysk. Wielkie brawa dla "ekspertów"potwierdzających stereotyp żeby omijać to forum szerokim łukiem 👍 Edytowane 33 minuty temu przez Mikoski 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 26 minut temu Udostępnij Napisano 26 minut temu 3 godziny temu, PaVic napisał: Zdecydowanie ten typ( Ja ) tak ma podobnie jak już coś dotknie zasmakuje co pasi to tematu nie odpuszcza i idzie po trupach aż osiągnie zamierzony swój cel 🤷♂️ Nieskromnie napiszę że jestem po serii negocjacji cenowej, ale jeszcze ciut brakuje do pewnej satysfakcji i akceptacji końcowej kwoty. Także czas pokaże 🥳 . Nie chciałbym podpowiadać, ale jak weźmiesz dwie pary, to będziesz miał lepszą pozycję negocjacyjną... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 minut temu Udostępnij Napisano 25 minut temu 59 minut temu, kordiankw napisał: A co to ten „sęs”? taka podpucha aby sprawdzić czy ORMO czuwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 minuty temu Udostępnij Napisano 23 minuty temu 1 minutę temu, brachol napisał: Nie chciałbym podpowiadać, ale jak weźmiesz dwie pary, to będziesz miał lepszą pozycję negocjacyjną... to jest dobry pomysł - @PaVic jak by coś to biorę SL 165 za 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 23 minuty temu Udostępnij Napisano 23 minuty temu 2 minuty temu, brachol napisał: Nie chciałbym podpowiadać, ale jak weźmiesz dwie pary, to będziesz miał lepszą pozycję negocjacyjną... Druga dla Ciebie? pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 22 minuty temu Udostępnij Napisano 22 minuty temu 1 minutę temu, Jan napisał: taka podpucha aby sprawdzić czy ORMO czuwa Ja to za młody na ormowca, ale z tobą to kto wie jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 18 minut temu Udostępnij Napisano 18 minut temu Teraz, Marcos73 napisał: Druga dla Ciebie? pozdro Mnie akurat ta na której jeździłem (SC) jakoś specjalnie nie ujęła (pomijam cenę, która dla mnie nie jest do zaakceptowania) , ostatniego dnia jak założyłem z powrotem X9 to jeździło mi się podobnie, albo nawet była bardziej stabilna. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 12 minut temu Udostępnij Napisano 12 minut temu 3 minuty temu, brachol napisał: Mnie akurat ta na której jeździłem (SC) jakoś specjalnie nie ujęła (pomijam cenę, która dla mnie nie jest do zaakceptowania) , ostatniego dnia jak założyłem z powrotem X9 to jeździło mi się podobnie, albo nawet była bardziej stabilna. pozdro Paweł płaci, co Ci zależy, ja bym brał w ciemno, na ścianę powiesić, podziwiać. pozdro ps. Jak Brachol nie chce, to ja tą drugą parę chętnie wezmę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 minuty temu Udostępnij Napisano 4 minuty temu 7 minut temu, Marcos73 napisał: Paweł płaci, co Ci zależy, ja bym brał w ciemno, na ścianę powiesić, podziwiać. pozdro ps. Jak Brachol nie chce, to ja tą drugą parę chętnie wezmę. W sumie masz rację, tym bardziej, że na złotych nie jeździłem więc mógłbym popróbować. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi