kordiankw Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia 1 godzinę temu, a_senior napisał: To czemu nie odbarczyć w kostkach. Wszystkie swoje buty musiałem odbarczać w prawej wewnętrznej kostce. Już trochę odbarczylem, dodatkowo zeszlifowałem nakrętki od śruby do regulacji cantingu, bo trochę wystawały. Ucisk na kostki mniejszy, ale będę musiał je jeszcze raz minimalnie odbarczyc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave Napisano 21 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 22 godziny temu, Jan napisał: jaki jest cel takiego eksperymentu ? Z kolei z mojego punktu widzenia chodziło o potwierdzenie, czy rzeczywiście są wyjątkowe. Nie tylko dlatego, że wtedy u A. Małysy prawie 15 lat temu, buty tej marki kosztowały między 2700-3200 zł. Kupując wydawało mi się, że jest to seryjny produkt premium dla narciarza poziomu zaawansowany/ekspert z czymś co nazywam zacięciem zawodniczym. Dawały mi wielką frajdę, tak jak Witek napisał - trzymają jak imadło. Ale już w poprzednim sezonie słabo dawałem rady cisnąć na języki, a "one te moje umiłowane buty" nie poddawały się "z wzajemnością" jak zwykle. No i teraz spełniło się moje marzenie, ktoś "kumaty" sprawdzi, opisze i zobaczymy, może ktoś jeszcze. Generalnie jest to jakiś temat do rozmowy dla Forumowiczów. Na dowód że jeździły a nie stały w szafie - ostatni sezon zdjęcia z Wańkowej. Witek liczę na Ciebie pozdrawiam SF 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) 16 minut temu, Suave napisał: może ktoś jeszcze. Chyba jednak nie 😀, dziś pobawiłem się w punktowe odbarczanie i prawy but jest prawie OK, lewy jeszcze trochę uwiera, ale do wytrzymania. Jednak je sobie zostawię 😁. Edytowane 21 Stycznia przez kordiankw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Polak potrafi 😄. Odbarczanie domowym sposobem, niektórzy się uśmiechną 🤣. Ważne, że skuteczne 😎. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Godzinę temu, kordiankw napisał: Polak potrafi 😄. Odbarczanie domowym sposobem, niektórzy się uśmiechną 🤣. Ważne, że skuteczne 😎. Witek, nie ważne jak, ważne że działa. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave Napisano 22 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia Podłuż trochę więcej drewienek, bo temperatura odbarczania musi być co najmniej 80 stopni C. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia (edytowane) 12 minut temu, Suave napisał: Podłuż trochę więcej drewienek, bo temperatura odbarczania musi być co najmniej 80 stopni C. 🙂 Już jest OK. W pozycji narciarskiej nic nie uwiera w kostki. Ps. Dopiero załapałem. To kominek z płaszczem wodnym, pompa wody włącza się przy 50°. Trzeba uważać z podkładaniem drewna, żeby woda się nie zagotowała 😀. Edytowane 22 Stycznia przez kordiankw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi