PaVic Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, cyniczny napisał: Nie odpowiadasz, a rzucasz bluzgami jak menel spod budki z piwem. Kwestie Twojego zamieszkania sam użyłeś jako argumentu w jakiej to niebezpiecznej strefie Europy mieszkasz, ja go tylko wykorzystałem przeciwko Tobie. Czyli norma skaczemy z kwiatka na kwiat czy inaczej tematu w temat jak nam pasuje . Można i tak. Ale powtórzę żebyś miał jasność - twór dzisiejszy jakim jest UE do likwidacji natychmiast !!!!. Jestem i będę głosował za jego rozwiązaniem gdyby była taka możliwość ! Znając życie nie będzie nam to dane ale kto wie trzeba wierzyć 💪 I żebyś w portki nie robił w tym swoim gdybaniu to czerwony może śmiało ze swoich 🚀 kierować prosto w burdel parlamentu 👌 oby nikogo w nim nie było, jak widzisz ominie Polskę i nie będzie pierwsza jak sugerujesz,że będę miał więcej czasu z racji miejsca zamieszkania .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 8 minut temu, Chertan napisał: Tyran mówi z sensem przesłuchiwany za zbrodnie, za które grozi kara śmierci? No tak z dobrego serca wkładał se takie słowa, ikona dobroci międzyludzkiej? Oni tak z miłości i humanitaryzmu posyłali te miliony na śmierć, więc teraz ich cytujmy, wyszukując miłosierne zwroty, jprdl. Duduś też będzie pierdzielił różne rzeczy, skoro go Żełeński wystawił jako wcześniej umiłowanego przyjaciela, biedne obrażone stworzenie. A co mnie obchodzi gdybanie kto skorzysta, wszystkie te akty agresji są faktem i ich autorem są ruscy, bo tylko tyle mogą. Gabrik, jak już cytujesz, to zacytuj samą Merkel, a nie komentarz do jej wywiadu, bo jeżeli czytałem dobre tłumaczenie to tam mowy w kategoriach winy nie ma, są opisywane fakty, czyli polskie działania w tym temacie. Spoko. Twoim zdaniem- co teraz PL powinna zrobić, skoro wróg został rozpoznany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu sporo w Tobie nienawiści, zaślepienia i zacietrzewienia. Może ta emigracja tak źle na Ciebie wpływa, wracaj do Polski:-) No i jeśli sądzisz, że Putin w pierwszej kolejności wymierzy rakiety w budynek parlamentu europejskiego to hmm... mało rozsądne. Putin doskonale wie, że skoro ma duże problemy w pokonaniu słabej Ukrainy to w starciu z NATO jest bez szans. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, cyniczny napisał: sporo w Tobie nienawiści, zaślepienia i zacietrzewienia. Może ta emigracja tak źle na Ciebie wpływa, wracaj do Polski:-) No i jeśli sądzisz, że Putin w pierwszej kolejności wymierzy rakiety w budynek parlamentu europejskiego to hmm... mało rozsądne. Putin doskonale wie, że skoro ma duże problemy w pokonaniu słabej Ukrainy to w starciu z NATO jest bez szans. To po co Putin wznieca pożary i wysyła drony do Polski? Jaki chłop ma w tym interes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 7 minut temu, grimson napisał: Spoko. Twoim zdaniem- co teraz PL powinna zrobić, skoro wróg został rozpoznany? a mi mniej więcej pasuje to co się dzieje (a zapewne po cichu dzieje się więcej), czyli rozsądne zbrojenie się (jakie to zostawiam wojskowym), przygotowanie obrony cywilnej (a ta leży i kwiczy), zwalczanie ruskich w ich prowokacjach (co się niestety słabo dzieje), podtrzymywanie sojuszu i porządne reakcje na ewidentne akty agresji z innymi członkami NATO. Generalnie wszystko to, co sprawi, że się ruskie zastanowią, czy warto. Gdyby jeszcze UA mogła wreszcie użyć swoich rakiet dalekiego zasięgu, aby rozwalić np. fabrykę produkującą Shahedy i resztę dużych rafinerii (a w tym im po cichu można pomóc), to nie obraziłbym się. To teraz Ty się wyzewnętrznij ze swoim planem na bezpieczeństwo Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) Po to, aby destabilizować Polskę, jątrzyć, prowokować, sprawdzać reakcje. I doskonale wie, że raczej pierwsi nie zaatakujemy, bo również nie mamy po co. I powtórzę naszym (Polski) głównym celem powinno być utrzymanie wojny za naszymi granicami. I coś czuję, że wielu oponentów się z tym zgodzi. Różni nas sposób w jaki należy to robić, ja uważam, że wspieranie Ukrainy to jest ten kierunek, bo mamy bufor w postaci tego dużego kraju. Oponenci, że polityka nie mieszania się i tylko albo aż tyle. Edytowane 5 godzin temu przez cyniczny dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 8 minut temu, grimson napisał: To po co Putin wznieca pożary i wysyła drony do Polski? Jaki chłop ma w tym interes? Po to, aby destabilizować Polskę, jątrzyć, prowokować, sprawdzać reakcje. I doskonale wie, że raczej pierwsi nie zaatakujemy, bo również nie mamy po co. I powtórzę naszym (Polski) głównym celem powinno być utrzymanie wojny za naszymi granicami. I coś czuję, że wielu oponentów się z tym zgodzi. Różni nas sposób w jaki należy to robić, ja uważam, że wspieranie Ukrainy to jest ten kierunek, bo mamy bufor w postaci tego dużego kraju. Oponenci, że polityka nie mieszania się i tylko albo aż tyle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 13 godzin temu, Mitek napisał: OK. Sieć wszystko przeniesie ale są pewne granice głupoty, których przekraczać nie powinniśmy. Co sądzicie koledzy i koleżanki? Ze swojej strony - jeżeli taka będzie wola większości - jestem w stanie złożyć doniesienie do prokuratury z prośbą o zbadanie sprawy POzdro serdeczne ja sądzę tak: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 11 minut temu, cyniczny napisał: sporo w Tobie nienawiści, zaślepienia i zacietrzewienia. Może ta emigracja tak źle na Ciebie wpływa, wracaj do Polski:-) No i jeśli sądzisz, że Putin w pierwszej kolejności wymierzy rakiety w budynek parlamentu europejskiego to hmm... mało rozsądne. Putin doskonale wie, że skoro ma duże problemy w pokonaniu słabej Ukrainy to w starciu z NATO jest bez szans. Twoje prawo myśleć co chcesz myśleć pisać co chcesz pisać nawet coś tam sugerując . Na całe szczęście mam również jeszcze to samo prawo. COVID dogłębnie pokazał mi, że jednak moja spostrzegawczość i zdrowy rozsądek wzięły górę nad zaślepionym tłumem . Czyli nie taki diabeł,jak go malują 😜 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 10 minut temu, Wujot2 napisał: ja sądzę tak: Chowanie głowy w piasek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Właśnie przeczytałem info, że dron przywalił w Tiumeń, rafineria prawie 2000 km od Ukrainy, tak se leciał i nic go po drodze nie trafiło? No czujne te ruskie, czujne. Skutki na razie nieznane, ale sam fakt cieszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 53 minuty temu, Chertan napisał: a mi mniej więcej pasuje to co się dzieje (a zapewne po cichu dzieje się więcej), czyli rozsądne zbrojenie się (jakie to zostawiam wojskowym), przygotowanie obrony cywilnej (a ta leży i kwiczy), zwalczanie ruskich w ich prowokacjach (co się niestety słabo dzieje), podtrzymywanie sojuszu i porządne reakcje na ewidentne akty agresji z innymi członkami NATO. Generalnie wszystko to, co sprawi, że się ruskie zastanowią, czy warto. Gdyby jeszcze UA mogła wreszcie użyć swoich rakiet dalekiego zasięgu, aby rozwalić np. fabrykę produkującą Shahedy i resztę dużych rafinerii (a w tym im po cichu można pomóc), to nie obraziłbym się. To teraz Ty się wyzewnętrznij ze swoim planem na bezpieczeństwo Polski. - czyli rozsądne zbrojenie się (jakie to zostawiam wojskowym) -> zgadzam się - przygotowanie obrony cywilnej (a ta leży i kwiczy) -> zgadzam się - podtrzymywanie sojuszu ->zgadzam się dodałbym z mojej strony: - prowadzenie polityki wielowektorowej, jak Węgry lub Turcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 56 minut temu, cyniczny napisał: Po to, aby destabilizować Polskę, jątrzyć, prowokować, sprawdzać reakcje. I doskonale wie, że raczej pierwsi nie zaatakujemy, bo również nie mamy po co. I powtórzę naszym (Polski) głównym celem powinno być utrzymanie wojny za naszymi granicami. I coś czuję, że wielu oponentów się z tym zgodzi. Różni nas sposób w jaki należy to robić, ja uważam, że wspieranie Ukrainy to jest ten kierunek, bo mamy bufor w postaci tego dużego kraju. Oponenci, że polityka nie mieszania się i tylko albo aż tyle. skoro ruskie takie słabe, bo nie potrafią rozjechać Kijowa na placek, to po co im jątrzenie i prowokowanie? jak ktoś dostaje po ryju na dyskotece od innego klienta, to raczej spierdala byle dalej, a nie dodatkowo rzuca się na bramkarzy, plując na nich i wyzywając od męskich dziwek, co dają się ruchać w dupę w kiblu za browara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Godzinę temu, PaVic napisał: COVID dogłębnie pokazał mi, że jednak moja spostrzegawczość i zdrowy rozsądek wzięły górę nad zaślepionym tłumem . Już przestań robić te wrzutki z tym covidem. Rzygać się od tego chce. Nikogo tym nie przekonasz. Mnie szczepionka uratowała i co mi zrobisz. Jak bym miał ponownie decydować, też bym się zaszczepił w tamtych okolicznościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Chowanie głowy w piasek... Chłodna kalkulacja. Za treści na portalu odpowiedzialny jest też administrator. Co prawda nie ma on obowiązku monitorowania całej zawartości, ale jak ma wiedzę o naruszeniach powinien natychmiast reagować. Wobec tego ewentualne zgłoszenie może rykoszetem uderzyć w SKIFORUM-a. A później w portal. Czyli nas. Zgłosić mógłbyś: łamanie ustawy antyalkoholowej i propagowanie treści nazistowskich. Ale nie propagandę antyunijną i przeciw Ukrainie. Onucą ruską można być, to nie czasy McCarthy-ego. Natomiast solidarna anatema, gdyby była rzeczywiście solidarna mogłaby być skuteczna. Po prostu spróbujmy. Edytowane 3 godziny temu przez Wujot2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, Wujot2 napisał: Chłodna kalkulacja. Za treści na portalu odpowiedzialny jest też administrator. Co prawda nie ma on obowiązku monitorowania całej zawartości, ale jak ma wiedzę o naruszeniach powinien natychmiast reagować. Wobec tego ewentualne zgłoszenie może rykoszetem uderzyć w SKIFORUM-a. A później w portal. Czyli nas. Zgłosić mógłbyś: łamanie ustawy antyalkoholowej i propagowanie treści nazistowskich. Ale nie propagandę antyunijną i przeciw Ukrainie. Onucą ruską można być, to nie czasy McCarthy-ego. Natomiast solidarna anatema, gdyby była rzeczywiście solidarna mogłaby być skuteczna. Po prostu spróbujmy. Tak samo dogadują się między sobą politycy na szczytach. Tusk-Hołownia Wujot-Mitek Takimi jesteśmy ludźmi, że każdy chce postawić na swoim. Najważniejsza jest moja racja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 25 minut temu, MarioJ napisał: Mnie szczepionka uratowała i co mi zrobisz. możesz rozwinąć w jaki sposób uratowała ? Mnie na przykład zafundowała kilka fajnych urlopów narciarskich i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 21 minut temu, MarioJ napisał: Tak samo dogadują się między sobą politycy na szczytach. Tusk-Hołownia Wujot-Mitek Takimi jesteśmy ludźmi, że każdy chce postawić na swoim. Najważniejsza jest moja racja. Nie ma to jak z d..y analogia. Pomieszałeś wszystko. Za politykami stoi hierarchiczna struktura, wykonująca polecenia. Do tego dogadują się za plecami innych. Natomiast za mną nie stoi tu nic. A propozycję rzuciłem jawnie, i bez konsultacji z Mitkiem. Kto będzie chciał skorzysta. Edit W "Erystyka - czyli sztuka prowadzenia sporów" Schopenhauer poklasyfikował różne sztuczki i zagrywki stosowane w dyskusjach. Cieniutka książeczka warta przeczytania. Edytowane 3 godziny temu przez Wujot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Wujot2 napisał: Chłodna kalkulacja. Za treści na portalu odpowiedzialny jest też administrator. Co prawda nie ma on obowiązku monitorowania całej zawartości, ale jak ma wiedzę o naruszeniach powinien natychmiast reagować. Wobec tego ewentualne zgłoszenie może rykoszetem uderzyć w SKIFORUM-a. A później w portal. Czyli nas. Zgłosić mógłbyś: łamanie ustawy antyalkoholowej i propagowanie treści nazistowskich. Ale nie propagandę antyunijną i przeciw Ukrainie. Onucą ruską można być, to nie czasy McCarthy-ego. Natomiast solidarna anatema, gdyby była rzeczywiście solidarna mogłaby być skuteczna. Po prostu spróbujmy. Cześć Mój post był w zamierzeniu trochę prowokacją. Uderzyła mnie bezsensowność działań. Natomiast Twoją sugestię uważam za całkowicie słuszną i absolutnie w duchu demokratycznym a nie politykierskim. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 51 minut temu Udostępnij Napisano 51 minut temu 3 godziny temu, grimson napisał: Jak ktoś dostaje po ryju na dyskotece od innego klienta, to raczej spierdala byle dalej, a nie dodatkowo rzuca się na bramkarzy, plując na nich i wyzywając od męskich dziwek, co dają się ruchać w dupę w kiblu za browara. Jeśli sądzisz, że taki knajacki język ćwierćinteligentow robi wrażenie i wzmacnia przekaz, to niestety się mylisz. Ośmieszasz się tylko, w sumie nie pierwszy raz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 minut temu Udostępnij Napisano 27 minut temu 24 minuty temu, cyniczny napisał: Jeśli sądzisz, że taki knajacki język ćwierćinteligentow robi wrażenie i wzmacnia przekaz, to niestety się mylisz. Ośmieszasz się tylko, w sumie nie pierwszy raz. Brałeś udział w akcji „zabierz babci dowód”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 minuty temu Udostępnij Napisano 24 minuty temu 23 minuty temu, cyniczny napisał: Jeśli sądzisz, że taki knajacki język ćwierćinteligentow robi wrażenie i wzmacnia przekaz, to niestety się mylisz. Ośmieszasz się tylko, w sumie nie pierwszy raz. Cześć Aż musiałem sprawdzić skąd się wzięło to słowo bo bardzo rzadko się je spotyka. Ale jak pasuje! Knajacki od knajaka - osoba spędzająca czas na piciu alkoholu i popełnianiu drobnych przestępstw, którą charakteryzuje niska kultura osobista, brutalne zachowanie i język Derywat od daw. knajać 'iść'. Fałowski SEPP: Prawdopodobnie przeniknęło z żargonów wschodniosłowiańskich. Można postulować zależność od ros. kanať ‘biec’, kanaj! ‘sygnał o niebezpieczeństwie’ [...] Dzięki za przypomnienie tego terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 minuty temu Udostępnij Napisano 22 minuty temu Z tematów ważnych. Chiny już nie będą miały interesu, żeby bronić Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 9 minut temu Udostępnij Napisano 9 minut temu 6 minut temu, grimson napisał: Z tematów ważnych. Chiny już nie będą miały interesu, żeby bronić Polski. A kiedykolwiek miały? Zawsze dbały tylko o własny interes. "Jeśli jedna osoba mówi Ci, że jesteś pijany, możesz to zignorować. Jeśli mówią Ci to dwie osoby, możesz zacząć się niepokoić. Jeśli wszyscy dookoła Ci to mówią, idź do domu i połóż się spać." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi