Victor Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 40 minut temu, Jan napisał: ciesz się że biały, ciapaty potraktował by Cię scyzorykiem 🤦♂️ Bez przesady. Nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora ! Wielu wyjechało z własnego kraju do innego z racji własnych względów ( ja również ) ale wielu się dostosowało do ogólnych reguł i zasad . Śmigło może zerwać każdemu czy to biały,ciapaty czy ktokolwiek inny może mieć ten scyzoryk. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 5 godzin temu, Victor napisał: ..a tu masz szybą lekcje historii kolonialistów barbarzyńców założycieli tworu UE czyli kiedyś i dziś BE Ostatnio sporo przeglądam YT. Dużo czasu, ostatnie, najdłuższe wakacje życia. 🙂 I widzę wiele propozycji filmików jak ten o Belgii, którego BTW też oglądalem. Inny opowiada jak to już nie da się żyć w Portugalii, Francji, Wielkiej Brytanii. Głównie z powodu napływu inżynierów i doktorów z Afryki, 🙂 ale wymienia się i inne problemy. Inny rodzaj filmików pokazuje jak bardzo niebezpieczne są miasta europejskie, np. Paryż. BTW spędziłem tam tydzień w maju 2023 r. i nic złego nas nie spotkało. Nawet rozmawiałem z pewnym murzynem pracownikiem metra i z pewną murzynką, pracownicą banku. Coś chciałem wyjaśnić i uzyskałem kompetentne odpowiedzi. Fakt, okradziono żonę w metrze i zrobił to biały w bardzo sprytny sposób. Trochę na jej życzenie. No więc twierdzę, że wysyp tego rodzaju "katastroficznych" filmików jest celowy i stoją za tym konkretne służby ze wskazaniem na wschodnie byłe mocarstwo. 🙂 Chodzi o skłócenie, wystraszenie, zniechęcenie do UE, a docelowo jej rozbicie. Wszystkie poruszane w owych filmikach fakty są prawdziwe, tyle że przesadzone, potraktowane jednostronnie i wybiórczo. Takie granie na emocjach. Europa, i nie tylko ona, ma duży problem z napływem niechcianych imigrantów. Wynika to z wielu powodów, m.in. z praw fizyki która nie lubi stanów nierównowagi i dąży do ich wyrównania. Europa ma ujemny przyrost naturalny, Afryka mocno dodatni. Typowy stan nierównowagi. 🙂 Decydenci europejski popełnili wiele błędów, patrz Szwecja i Niemcy. I niestety wciąż popełniają. Ta niechciana imigracja to poważny i trudny probem. Na pewno trzeba coś z tym zrobić. Chyba nieźle radzi sobie z tym Dania. Ale nie można wylewać dziecka z kapielą twierdząc, że to wina Uni, Demokracji i najlepszy byłby jakiś inny system, np. dyktatorski, który ten problem rozwiązałby skutecznie. Polska póki co jest w lepszej sytuacji pod tym wzgledem i oby tak zostało. Ale nie popadajmy w przesadę i paranoję bo można sobie w ten sposób zrobić gorsze kuku. 🙂 Przez kilka lat we Francji mieszkałem w budynku, gdzie ponad połowę mieszkańców stanowili imigranci. Nie narzekałem. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 22 minuty temu, Victor napisał: 🤦♂️ Bez przesady. Nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora ! Wielu wyjechało z własnego kraju do innego z racji własnych względów ( ja również ) ale wielu się dostosowało do ogólnych reguł i zasad . Śmigło może zerwać każdemu czy to biały,ciapaty czy ktokolwiek inny może mieć ten scyzoryk. Paweł, ja jestem albo umiarkowanym konserwatystą, albo umiarkowanym liberałem - taki człowiek środka. Niestety to jest cena budowania gospodarki na taniej sile roboczej, bez znaczenia skąd pochodzi. I o ile ta tania siła robocza pochodzi z krajów o podobnej mentalności i kulturze, to wszystko jest do przeżycia. Gorzej, jak się naciągnie ludzi o całkiem innej mentalności. Niestety po pewnym czasie zostają pełnoprawnymi obywatelami i roszczą sobie prawa do swoich zachowań. Zwykle słabo się asymilują, tworzą swoiste grupy etniczne. Niestety mają do tego prawo. Nie można ich za to winić, a jedynie tych, co do tego dopuścili. Rozpasany system socjalny też jest w dużej mierze przyczynkiem do zaistniałej sytuacji. Trza popatrzeć w lustro czasami. Ile w tym jest naszej winy? Chcemy co raz więcej mieć przy minimalnym wysiłku. To są tego efekty. pozdro 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Godzinę temu, a_senior napisał: Ostatnio sporo przeglądam YT. Dużo czasu, ostatnie, najdłuższe wakacje życia. 🙂 I widzę wiele propozycji filmików jak ten o Belgii, którego BTW też oglądalem. Inny opowiada jak to już nie da się żyć w Portugalii, Francji, Wielkiej Brytanii. Głównie z powodu napływu inżynierów i doktorów z Afryki, 🙂 ale wymienia się i inne problemy. Inny rodzaj filmików pokazuje jak bardzo niebezpieczne są miasta europejskie, np. Paryż. BTW spędziłem tam tydzień w maju 2023 r. i nic złego nas nie spotkało. Nawet rozmawiałem z pewnym murzynem pracownikiem metra i z pewną murzynką, pracownicą banku. Coś chciałem wyjaśnić i uzyskałem kompetentne odpowiedzi. Fakt, okradziono żonę w metrze i zrobił to biały w bardzo sprytny sposób. Trochę na jej życzenie. No więc twierdzę, że wysyp tego rodzaju "katastroficznych" filmików jest celowy i stoją za tym konkretne służby ze wskazaniem na wschodnie byłe mocarstwo. 🙂 Chodzi o skłócenie, wystraszenie, zniechęcenie do UE, a docelowo jej rozbicie. Wszystkie poruszane w owych filmikach fakty są prawdziwe, tyle że przesadzone, potraktowane jednostronnie i wybiórczo. Takie granie na emocjach. Europa, i nie tylko ona, ma duży problem z napływem niechcianych imigrantów. Wynika to z wielu powodów, m.in. z praw fizyki która nie lubi stanów nierównowagi i dąży do ich wyrównania. Europa ma ujemny przyrost naturalny, Afryka mocno dodatni. Typowy stan nierównowagi. 🙂 Decydenci europejski popełnili wiele błędów, patrz Szwecja i Niemcy. I niestety wciąż popełniają. Ta niechciana imigracja to poważny i trudny probem. Na pewno trzeba coś z tym zrobić. Chyba nieźle radzi sobie z tym Dania. Ale nie można wylewać dziecka z kapielą twierdząc, że to wina Uni, Demokracji i najlepszy byłby jakiś inny system, np. dyktatorski, który ten problem rozwiązałby skutecznie. Polska póki co jest w lepszej sytuacji pod tym wzgledem i oby tak zostało. Ale nie popadajmy w przesadę i paranoję bo można sobie w ten sposób zrobić gorsze kuku. 🙂 Przez kilka lat we Francji mieszkałem w budynku, gdzie ponad połowę mieszkańców stanowili imigranci. Nie narzekałem. Nie do końca się zgadzam bo piszesz właśnie z perspektywy turysty piszac o przesadnych sytuacjach których Ty gdzieś na wakacjach nie spotkałeś i nic Ci się nie stało a było piknie i ogólnie polecam kierunek-super wyjazd . Tylko skąd biorą się banki żywności w wielu europejskich miejscach ? Z dobrobytu,braku pracy -jest jej wystarczająco dla wszystkich! A jednak wielu po pracy i zapłaceniu rachunków idzie do takich miejsc żeby móc coś zjeść . Tego nie widzisz-prawda ? Tez jestem często turystą który lubi zwiedzać miejsca do których przyjeżdża i również wracam cały i zdrowy,póki co bo lubię bardzo zapuszczać sie w dzielnice których turysta omija. W ostatnim czasie byłem w wielu miejscach Europy w takiej Hiszpanii ( widok bawiących się w kurortach Afrykańczyków w kotka i myszkę z policja czy służbami miejskimi był zabawny kiedy zwijali prześcieradło z całym majdanem i zarzucali na plecy i dzida … tak naprawdę to smutny widok Europy gdzie turystów cała masa którzy przyjechali odpocząć ) FR,Benelux ,Niemcy tu jestem bardzo często i pominę -brak słów,pisałem już wcześniej. Ten Paryż zwiedziłeś dokładnie czy tylko tak jak mapa turystyczna wskazała ważne z punktu widzenia interesu miejskiego? Bo ja widziałem w wielu miejscach syf którego kiedyś było znacznie mniej lub go nie było . Parę sezonów temu odwiedziłem Portugalię ogólnie zachwycony jestem krajem ale ..gdy wybrałem się w jakąś północną dzielnice Porto do których turysta nie zagląda to widok podoby do dzisiejszej Brukseli w której byłem jakiś tydzień temu . Więc patrząc przez pryzmat wakacji mamy zakłamany obraz .Amsterdam znam jak własną kieszeń i nie poznaje dziś tego miasta w którym spędziłem piękny czas własnego życia choć nadal mogę przejść z buta przez całe miasto i nic mi się nie stanie.Co innego gdy żyjemy dłużej w danym miejscu to się odechciewa takich miejsc-dużych miast przynajmniej mi a żyłem w nich całe swoje życie . Londyn który znałem z dawnych lat dziś żeby mi ktoś zapłacić żebym tam mieszkał to powiem dziękuję mam ręce zarobię gdziekolwiek indziej ale nie ! Wystarczy dobrze się przyjrzeć jaki jest dziś tam totalny bałan a turystów przecież full którzy wracają cali do domu. Sam 5 lat temu walnąłem ręką w stół i dałem wybór żonie albo wracamy do PL(działkę pod budowę,miejsce pod dalsze życie znalazłem) albo wyprowadzamy się tu na wieś . Wybrała to drugie(póki co jest normalność którą znałem z dawnych lat ) bo życie w Antwerpii w ostatnich latach kiedy tam mieszkałem to ciągły codzienny lot a miałem inwestycje rewelacyjną do życia,przynajmniej tak mi się wydawało kiedy inwestowałem ( pierwsza linia największego i najładniejszego parku w mieście ) w miejscu które przez parę lat zmieniło się nie do poznania na minus -użeranie się z wieloma dziwnymi osobnikami którego człowiek nie potrzebuje bo żyć trzeba z radością a nie codzienną frustracją ,rachunki płacić trzeba co miesiąc 🤷♂️ więc po co na siłę żyć w takim miejscu ? . Dlatego panowie tu też odpowiedź do postu @Marcos73 ja nie winie ludzi-imigrantów bo sam nim jestem tylko polityków bo oni własnymi decyzjami zgotowali nam ten los i o tym pisze wyżej. To oni doprowadzili do ogólnego chaosu gdzie ludzie dyskutują o imigrantach ,własnym bezpiecz nistwie ogolnum,rosnących cenach, durnych przepisach , coraz wyższych podatkach ,dronach,wojnach,komunistach,nazistach Rosjanach,barbarzyńskim …itd bo w chaosie można spokojnie robić interes za który zapłacimy na końcu my obywatele przy okazji oskarżając się wzajemnie . Tyle ! Powtórzę jeszcze raz ! Nie za taką Europą głosowałem ! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, Victor napisał: Nie do końca się zgadzam bo piszesz właśnie z perspektywy turysty piszac o przesadnych sytuacjach których Ty gdzieś na wakacjach nie spotkałeś i nic Ci się nie stało a było piknie i ogólnie polecam kierunek-super wyjazd . Nie do końca. W okolicach Paryża mieszkałem ponad 7 lat, w europejskich miastach bywałem regularnie kilka razy w roku, choć głównie jako turysta na delegacji. 🙂 Do tego, jak wiesz, siostra mieszka w Belgii, w spokojnym jak Ty miejscu, i przekazuje mi cotygodniowe relacje. Nie mówiąc o kilku znajomych mieszkających w Niemczech, Francji, GB i USA. A ten mój tydzieńw Paryżu to był wyjazd biznesowy, nie turystyczny, choć trochę turystyki przy okazji było. Zgadzam sie z Tobą, że problemów w Europie nie brakuje. Oby nie było ich więcej i nie były poważniejsze, jak np. wojna, bo wtedy perspektywa widzenia świata wokół nas zmienia się radykalnie. Imigracja, islam, bieda której coraz więcej u niektórych, rozwarstwienie na coraz bogatszych i coraz biedniejszych. Do tego zmiany klimatyczne, konkurencja nowych potęg gospodarczych jak Chiny... I niestety nie ma prostych recept a nawet diagnoz. Winni politycy? Na pewno w jakiejś mierze tak, ale przecież ludzie ich wybrali i wybierają, bo wciąż żyjemy w demokracji. Czy można było do tego wszystkiego nie dopuścić? Nie wiem. Czy można coś z tym zrobić, poprawić? Pewnie tak, ale nie wiem jak. Dałem przykład Danii w sprawie imigracji (*). Na pewno nie należy wierzyć wszelkiej maści populistom, którzy przekonują nas, że uleczą to wszystko szybko i skutecznie. Niemcy w swoim czasie uwierzyli pewnemu Austriakowi. 😉 A może to wszystko jest nieuchronnym procesem zmian, z którymi ludzkość ma do czynienia od zawsze. Może to nasze "białe imperium" umiera albo tylko przepoczwarcza się w coś nowego. Kryzysy, upadki, ale i wzloty towarzyszyły ludzkości zawsze, a już ostatnie 100 lat w szczególności. Dwie potworne wojny, zagłada milionów ludzi... Póki co ja nie narzekam. Mieszkam w wygodnym miejscu, a ściśle miejscach :), mam za co żyć, staram się zachować zdrowie swoje i najbliższych. Podobnie moja siostra w Belgii. I sądzę, że i Ty masz całkiem, całkiem. Dobre miejsce do życia, dobra rodzina i nawet jest czas i pieniądze na kultywowanie pasji, zwłaszcza narciarskiej. 🙂 A że nie wszystko wokół jest tak jak byśmy chcieli by było. Trudno, starajmy się by było lepiej, np. wybierając lepszych wg nas polityków, ale nie narzekajmy za dużo, bo los lubi być przewrotny. (*) Tu jeden z YT odnośnie Danii i imigracji. Lubię ten kanał. https://youtu.be/Tlc29J1fyh0?si=9kmpY1oNxhHU3CrX Edytowane 3 godziny temu przez a_senior 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 6 godzin temu, Victor napisał: Rozumie, ze jak podróżnik wchodzi tam gdzie turysta nie wchodzi to dla Ciebie obraz jest niewiarygodny? Tylko przekaz kolorowego obrazy z danego miejsca celebryty jest git🤦♂️albo jak TVN Polsat czy jakiekolwiek media pokazuje to już wiarygodność jak najbardziej. Miód malina 👌 Tak mam rozumieć twoją wypowiedź przyznającą koledze rację ? Bo do filmów nie odniosłeś się a chciałem zapytać jak ocenisz europejską stolicę dokładnie 15 min spacerem od cyrku parlamentu europejskiego ? Lub śpiącego/mieszkającego z książkami pod parlamentem …Czy taki sam widok masz na ulicach Wrocławia? Bo 15 min spacerem z centralnego w Warszawie to jakaś bliska Wola Nie oglądałem jeszcze filmów, bo to jest dłuższy czas. Przetłumaczyłem tylko na szybko artykuł i nie jest on taki sensacyjny jak to być chciał przedstawić. Ale filmy skomentował już kolega, z którym się pewnie zgodzę. Jako podróżnik, ostatnio byłem w jednym kraju bałkańskim i zwiedzałem typowe turystyczne atrakcje które były piękne. Ale potrafię też wejść w podwórka nieturystyczne albo pojechać drogą, gdzie widziałem śmieci i było brzydko. Tak po prostu jest, że jakaś część każdego kraju jest brzydsza i brudna. We Wrocławiu też tak jest. Ostatnio np. w kamienicy (w dzielnicy gdzie jest liceum mojej córki) zgwałcono nastolatkę, raczej to był Polak. Opowiadam córce o wszystkich zagrożeniach świata i jak musi sobie radzić. Natomiast tak, zgadzam się, że wpuszczono do UE za dużo emigrantów z krajów kulturowo znacząco różnych od Europy. Ale to nie oznacza że UE trzeba rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, Victor napisał: Nie do końca się zgadzam bo piszesz właśnie z perspektywy turysty piszac o przesadnych sytuacjach których Ty gdzieś na wakacjach nie spotkałeś i nic Ci się nie stało a było piknie i ogólnie polecam kierunek-super wyjazd . Tylko skąd biorą się banki żywności w wielu europejskich miejscach ? Z dobrobytu,braku pracy -jest jej wystarczająco dla wszystkich! A jednak wielu po pracy i zapłaceniu rachunków idzie do takich miejsc żeby móc coś zjeść . Tego nie widzisz-prawda ? Tez jestem często turystą który lubi zwiedzać miejsca do których przyjeżdża i również wracam cały i zdrowy,póki co bo lubię bardzo zapuszczać sie w dzielnice których turysta omija. W ostatnim czasie byłem w wielu miejscach Europy w takiej Hiszpanii ( widok bawiących się w kurortach Afrykańczyków w kotka i myszkę z policja czy służbami miejskimi był zabawny kiedy zwijali prześcieradło z całym majdanem i zarzucali na plecy i dzida … tak naprawdę to smutny widok Europy gdzie turystów cała masa którzy przyjechali odpocząć ) FR,Benelux ,Niemcy tu jestem bardzo często i pominę -brak słów,pisałem już wcześniej. Ten Paryż zwiedziłeś dokładnie czy tylko tak jak mapa turystyczna wskazała ważne z punktu widzenia interesu miejskiego? Bo ja widziałem w wielu miejscach syf którego kiedyś było znacznie mniej lub go nie było . Parę sezonów temu odwiedziłem Portugalię ogólnie zachwycony jestem krajem ale ..gdy wybrałem się w jakąś północną dzielnice Porto do których turysta nie zagląda to widok podoby do dzisiejszej Brukseli w której byłem jakiś tydzień temu . Więc patrząc przez pryzmat wakacji mamy zakłamany obraz .Amsterdam znam jak własną kieszeń i nie poznaje dziś tego miasta w którym spędziłem piękny czas własnego życia choć nadal mogę przejść z buta przez całe miasto i nic mi się nie stanie.Co innego gdy żyjemy dłużej w danym miejscu to się odechciewa takich miejsc-dużych miast przynajmniej mi a żyłem w nich całe swoje życie . Londyn który znałem z dawnych lat dziś żeby mi ktoś zapłacić żebym tam mieszkał to powiem dziękuję mam ręce zarobię gdziekolwiek indziej ale nie ! Wystarczy dobrze się przyjrzeć jaki jest dziś tam totalny bałan a turystów przecież full którzy wracają cali do domu. Sam 5 lat temu walnąłem ręką w stół i dałem wybór żonie albo wracamy do PL(działkę pod budowę,miejsce pod dalsze życie znalazłem) albo wyprowadzamy się tu na wieś . Wybrała to drugie(póki co jest normalność którą znałem z dawnych lat ) bo życie w Antwerpii w ostatnich latach kiedy tam mieszkałem to ciągły codzienny lot a miałem inwestycje rewelacyjną do życia,przynajmniej tak mi się wydawało kiedy inwestowałem ( pierwsza linia największego i najładniejszego parku w mieście ) w miejscu które przez parę lat zmieniło się nie do poznania na minus -użeranie się z wieloma dziwnymi osobnikami którego człowiek nie potrzebuje bo żyć trzeba z radością a nie codzienną frustracją ,rachunki płacić trzeba co miesiąc 🤷♂️ więc po co na siłę żyć w takim miejscu ? . Dlatego panowie tu też odpowiedź do postu @Marcos73 ja nie winie ludzi-imigrantów bo sam nim jestem tylko polityków bo oni własnymi decyzjami zgotowali nam ten los i o tym pisze wyżej. To oni doprowadzili do ogólnego chaosu gdzie ludzie dyskutują o imigrantach ,własnym bezpiecz nistwie ogolnum,rosnących cenach, durnych przepisach , coraz wyższych podatkach ,dronach,wojnach,komunistach,nazistach Rosjanach,barbarzyńskim …itd bo w chaosie można spokojnie robić interes za który zapłacimy na końcu my obywatele przy okazji oskarżając się wzajemnie . Tyle ! Powtórzę jeszcze raz ! Nie za taką Europą głosowałem ! Pierdolicie Hipolicie! jak mi gdzieś nie pasuje to zwijam dupę i idę dalej,może Afryka by ci pasowała?lub Ameryka środkowa? Azja też jest popularna tam wszędzie dużo"wolności"Po chuj siedzisz w tej zjebanej europie? Bo korzystasz z świadczeń socjalnych w różnych formach, nawet na rower ci dopłacą, socjal którego nie ma nigdzie poza Europą 🤣i tyle na temat. Gdzie ci zapłacą za dwa dni pracy w tygodniu żebyś za to przeżył? Edytowane 3 godziny temu przez Mikoski 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, Mikoski napisał: Pierdolicie Hipolicie! jak mi gdzieś nie pasuje to zwijam dupę i idę dalej,może Afryka by ci pasowała?lub Ameryka środkowa? Azja też jest popularna tam wszędzie dużo"wolności"Po chuj siedzisz w tej zjebanej europie? Bo korzystasz z świadczeń socjalnych w różnych formach, nawet na rower ci dopłacą, sicjal którego nie ma nigdzie poza Europą 🤣i tyle na temat. Gdzie ci zapłacą za dwa dni pracy w tygodniu żebyś za to przeżył? Nowa Zelandia mi się marzy od długich lat wiec kto wie jeszcze żyje 😜 Social nie znam jeszcze nikt nawet centa mi nie dał 😂 A dwa dni boli,wiem żonę też boli ale co poradzić w życiu trzeba wiedzieć jak rozsądnie się ustawić 🥳 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, Victor napisał: Nowa Zelandia mi się marzy od długich lat wiec kto wie jeszcze żyje 😜 Social nie znam jeszcze nikt nawet centa mi nie dał 😂 A dwa dni boli,wiem żonę też boli ale co poradzić w życiu trzeba wiedzieć jak rozsądnie się ustawić 🥳 To jedź do Nowej Zelandii i sprawdź czy są tak naiwni jak socjaliści na których jedziesz w Europie ... powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 21 minut temu, a_senior napisał: Póki co ja nie narzekam. Mieszkam w wygodnym miejscu, a ściśle miejscach :), mam za co żyć, staram się zachować zdrowie swoje i najbliższych. Podobnie moja siostra w Belgii. I sądzę, że i Ty masz całkiem, całkiem. Dobre miejsce do życia, dobra rodzina i nawet jest czas i pieniądze na kultywowanie pasji, zwłaszcza narciarskiej. 🙂 A że nie wszystko wokół jest tak jak byśmy chcieli by było. Trudno, starajmy się by było lepiej, np. wybierając lepszych wg nas polityków, ale nie narzekajmy za dużo, bo los lubi być przewrotny. Andrzeju,ja też nie mam na co narzekać,daje sobie radę ale widzę wszechobecny syf i dziadostwo którego kiedyś nie dostrzegałem. Może czasu nie miałem żeby dostrzec bo tyrałem 7/7- dziś mam go nadmiar,więcej podróżuje i dostrzegam,może też tak być 🤷♂️ . To tylko dyskusja bez napinki . Demokracja o której wspomniałeś cóż to takiego ? Jak będzie prawo równe dla wszystkich to nazwę to twór demokracją a póki co prawo jest dla wybrańców. Urzędnik,prawnik,lekarz,sędzia, polityk itd nie odpowiadają za swoje błędy więc Chu.z taka demokracją. Sorry za słowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 godzin temu, Jan napisał: ciesz się że biały, ciapaty potraktował by Cię scyzorykiem W Polsce najbardziej groźni są biali Polacy. Pamiętaj. "W centrum Częstochowy kibole skatowali Włochów. Wzięli ich za imigrantów. Po analizie zapisów wideo okazało się, że Patryk R. może być zamieszany w pobicie dwóch młodych Włochów kilkanaście godzin wcześniej, w sobotę, 26 lipca nad ranem, przy Biznes Centrum. Włosi przyjechali do Częstochowy w ramach międzynarodowej wymiany na wolontariat. Pracowali wśród bezdomnych i ubogich w jedynym ze stowarzyszeń. Zostali napadnięci przez co najmniej trzech sprawców, którzy ich dotkliwie pobili. Obaj młodzi Włosi salwowali się ucieczką. Z Biznes Centrum pobiegli do szpitala na Zawodziu. Tam zapamiętano, że pojawili się SOR... bez butów. Szpital zawiadomił policję. Poszkodowani mieli połamane kości twarzoczaszki, jednemu groziła utrata oka. Po leczeniu w Częstochowie wyjechał do ojczystego kraju, by tam przejść kolejną operację. Sprawą zainteresowała się ambasada włoska, koszty pobytu wolontariuszy finansowało bowiem tamtejsze ministerstwo ds. młodzieży." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 godzin temu, Jan napisał: ciesz się że biały, ciapaty potraktował by Cię scyzorykiem W moim mieście miałem jedną nieprzyjemną sytuację. Jak studiowałem to kibol chciał mnie lać w autobusie. Fanatyczni kibole to najgorsi zwyrodnialcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 5 godzin temu, a_senior napisał: No więc twierdzę, że wysyp tego rodzaju "katastroficznych" filmików jest celowy i stoją za tym konkretne służby ze wskazaniem na wschodnie byłe mocarstwo. jak to było za demokracji ludowej? imperialne i agresywne USA zrzucały nad biedną Polską stonkę ziemniaczaną z balonów, żeby ten parszywy owad zeżarł podstawę żywieniową robotnika oraz chłopa. Czy nie brzmi znajomo obwinianie obecnie o wszystko Moskwy? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, a_senior napisał: *) Tu jeden z YT odnośnie Danii i imigracji. Lubię ten kanał. https://youtu.be/Tlc29J1fyh0?si=9kmpY1oNxhHU3CrX Czyli Andrzeju wszystko sie zgadza kiedy można uderzyć ręką w stolik i nie podpisywać durnot urzędników z Brukseli. Twardo respektować własne prawo ale przede wszystkim szanować własnych obywateli . Można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 17 minut temu, grimson napisał: Czy nie brzmi znajomo obwinianie obecnie o wszystko Moskwy? Nie o wszystko. 🙂 A może to nie Moskwa, ale np. Pekin? 🙂 Anyway, coś fałszywego w tych filmikach o tym jak to w Europie jest fatalnie ja jako stary wróbel wyczuwam. Dużo AI, głos lektora AI, a przede wszystkim dużo przesady. Ktos sie wyraźnie stara by nas troche pooszukiwać. A mnie jako staremu wróblowi łatwiej odróżnić prawdę od fałszu. Ale np. filmiki Wojtka Dzierwy (to ten od Danii, który polecałem), w końcu też krytykujące wiele aspektów Europy, są autentyczne, choć nie ze wszystkim się trzeba zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 10 minut temu, Victor napisał: Czyli Andrzeju wszystko sie zgadza kiedy można uderzyć ręką w stolik i nie podpisywać durnot urzędników z Brukseli. Twardo respektować własne prawo ale przede wszystkim szanować własnych obywateli . Można? Można. Ale rozumnie. 🙂 I z wyczuciem. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi