Marcos73 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 13 godzin temu, tomkly napisał: 10 Euro za parę skarpetek to i tak conajmniej dwa razy zbyt dużo, w stosunku do realnego kosztu wytworzenia oraz dystrybucji. Marketingowcy wmówili nam, że wszystko co ma związek z naszym hobby, jest super, hiper, nano, etc., więc w związku z tym musi kosztować krocie. Skarpetki są małym problemem, najlepszym przykładem jest to co stało się z cenami rowerów. 15 lat temu rower za 10 tys. zł to był absolutny top, dziś coś takiego kosztuje 50 tys. zł. Jakie uzasadnienie?? Jedynie pazerność producentów i duża ilość pustego pieniądza na rynku. Tu masz alternatywę za 50%, podejrzewam, że dokładnie taką samą, jak ta wklejona przez Ciebie: https://nastopy.pl/skarpety/23725-17361-cieple-skarpety-sportowe-ice-explorer-zimowe-z-serii-winter-comfort#/20-rozmiar-35_38/1034-kolor-czarny_niebieski Ale on chciał cienkie ! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 23 godziny temu, Mikoski napisał: Hej W Mikołowie "zakuty łeb"jest obelgą bo wszyscy z okolicznych miast jak chcą nas wquwic to zadają pytanie Mikołów co macie w herbie 😜 Nie dość, że zakuty, to jeszcze mu z góry czymś przywalili. A Mikoski nie umie inaczej jak tylko ciąć, więc nagrywanie filmów jest w istocie zbędne. Mam gdzieś pewnie jakiś przypadkiem z wyciągu zrobiony. Normalnie to go nie dogonię, żeby nagrać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 30 minut temu, Chertan napisał: Nie dość, że zakuty, to jeszcze mu z góry czymś przywalili. A Mikoski nie umie inaczej jak tylko ciąć, więc nagrywanie filmów jest w istocie zbędne. Mam gdzieś pewnie jakiś przypadkiem z wyciągu zrobiony. Normalnie to go nie dogonię, żeby nagrać. Jakbyś jeździł niezgodnie ze sztuką to też byś się wstydził i spier... najszybciej jak się da żeby nie nagrali i pózniej nie napierdalali się z Ciebie że nie zgodnie z kanonem i takie tam.. 😉 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu W dniu 9.12.2025 o 19:48, jurek_h napisał: Upatruję rozwiązanie tego problemu w prostym stosowani techniki „ nie zwracania uwagi na odsypy i nierówności” Oczywiście do pewnych granic ale w 90 % to działa. Z moich obserwacji wynika, że bardzo znacząca część narciarzy boi się nierówności i oczekuje rozwiązania problemu sprzętem. Tymczasem kłopot jest raczej mentalny. Wystarczy spróbować go nie dostrzegać i on magicznie znika. Zamiast kupować drugie kołkowate dechy sami bądźmy czołgiem 🙂 Cze Ale to tylko teoria 🙂 nie poparta żadną praktyką. Byłem ostatnio i były już odsypy spore i RAZ w skręcie przytrzymało mi zewnętrzna w odsypie jeżdżąc bez kombinacji, tak jak jeżdżę zwykle. Poszła taka fontanna, że miałem gogle ujebane. I tak na chłopski rozum, czy szeroka deska w takich warunkach nie opóźni efektu "butowania"? Bo jednak but jest wyżej nad śniegiem. Ja miałem wówczas sztachetę 71 pod butem, bo resztę "normalnych" mam zrobione na wyjazd i nie tykam. To raczej nie szeroka deska. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 59 minut temu Udostępnij Napisano 59 minut temu 17 minut temu, Marcos73 napisał: Cze Ale to tylko teoria 🙂 nie poparta żadną praktyką. Byłem ostatnio i były już odsypy spore i RAZ w skręcie przytrzymało mi zewnętrzna w odsypie jeżdżąc bez kombinacji, tak jak jeżdżę zwykle. Poszła taka fontanna, że miałem gogle ujebane. I tak na chłopski rozum, czy szeroka deska w takich warunkach nie opóźni efektu "butowania"? Bo jednak but jest wyżej nad śniegiem. Ja miałem wówczas sztachetę 71 pod butem, bo resztę "normalnych" mam zrobione na wyjazd i nie tykam. To raczej nie szeroka deska. pozdro Cześć Jeżeli myślisz o tzw. wybutowaniu to raczej nie powinno występować w takich warunkach bo to oznacza, że technika nie była dostosowana do warunków. W ciapie, odsypach itd, jedziesz raczej na ślizgu, kąty są małe bo przy dużych, za dużych - robi się to co opisałeś. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 50 minut temu Udostępnij Napisano 50 minut temu 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Jeżeli myślisz o tzw. wybutowaniu to raczej nie powinno występować w takich warunkach bo to oznacza, że technika nie była dostosowana do warunków. W ciapie, odsypach itd, jedziesz raczej na ślizgu, kąty są małe bo przy dużych, za dużych - robi się to co opisałeś. Pozdro No właśnie tak jechałem i tak mi wpadło do głowy, czy jeśli miałbym np. 100 pod butem, czy ta szerokość by nie opóźniła tego efektu. To oczywiście domysły. Ale warto rozmawiać 🙂 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi