Mitek Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Tak brzmisz i teraz wszystko jasne. Wybacz i sorry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 6 godzin temu, grimson napisał: Zwał jak zwał, państwa BRICS przyjeżdżają do ruskich popatrzeć, jak wygląda nowoczesna wojna. 😀😀😀😀 Nie muszą przyjeżdżać, jak wygląda ostrzał artyleryjski mogą zobaczyć na filmach z II WW. No chyba, że zobaczyć jeszcze drony w akcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 1 godzinę temu, kordiankw napisał: 😀😀😀😀 Nie muszą przyjeżdżać, jak wygląda ostrzał artyleryjski mogą zobaczyć na filmach z II WW. No chyba, że zobaczyć jeszcze drony w akcji. Można posłuchać, gość ciekawie mówi: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 46 minut temu, grimson napisał: Można posłuchać, gość ciekawie mówi: Ja się odniosłem do opinii, że BRICKS przyjeżdża do ruskich zobaczyć jak wygląda nowoczesna wojna w kontekście tego co pisałeś wcześniej, że liczą się w niej tylko armaty i drony. A nie przyszło ci do głowy, że obie strony wyprztykały się z nowoczesnego sprzętu i to co zostało muszą oszczędzać, a walczą tym co mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 6 minut temu, kordiankw napisał: Ja się odniosłem do opinii, że BRICKS przyjeżdża do ruskich zobaczyć jak wygląda nowoczesna wojna w kontekście tego co pisałeś wcześniej, że liczą się w niej tylko armaty i drony. A nie przyszło ci do głowy, że obie strony wyprztykały się z nowoczesnego sprzętu i to co zostało muszą oszczędzać, a walczą tym co mają? Czy obie strony straciły cały nowoczesny sprzęt? teorie spiskowe głoszą, że ruskie wysyłają na front stary złom, żeby trzymać w zapasie nowy. z drugiej strony ukraińcy ostrożnie używają sprzęt z zachodu, bo przewaga ogniowa jest po stronie ruskich. Abramsy i Leopardy wysyłane na Ukrainę są rozstrzeliwane przez drony i artylerię, z uwzględnieniem tej pierwszej broni. więc w jakim celu Polska kupiła setki Abramsów i K2? Przeliczając koszt 1 szt czołgu dla Polski vs koszt powiedzmy 5 dronów, to ten business całkowicie się nie opłaca, koszt Abramsa 76 mln zł, koszt 5 dronów FPV jakieś 10 tys zł. Pewnie nasi jenerałowie potrafią to sensownie wytłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowane) Nie o tym piszę, odnoszę się do stwierdzenia o nowoczesnej wojnie w wykonaniu ruskich, którą przyjeżdżają oglądać gapie. Artyleryjska nawała ogniowa była stosowana w II WW. Co w tym nowoczesnego? Edytowane 14 godzin temu przez kordiankw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 45 minut temu, kordiankw napisał: Nie o tym piszę, odnoszę się do stwierdzenia o nowoczesnej wojnie w wykonaniu ruskich, którą przyjeżdżają oglądać gapie. Artyleryjska nawała ogniowa była stosowana w II WW. Co w tym nowoczesnego? w samej artylerii raczej nic, broń znana od wieków. wersja z dronami to już mocne combo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 10 godzin temu, AdrianW napisał: Jan, tak na szybko coś przejrzałem i piszą że narta dla średniozaawansowanych i początkujących, rdzeń drewniany ale gdzieś też był titanal? Dobrze doczytałem? sam jestem ciekaw jakie narty Tobie doradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 3 godziny temu, Jan napisał: sam jestem ciekaw jakie narty Tobie doradzą No jak jakie, żadne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 14 godzin temu, AdrianW napisał: A może ktoś z Was wybiera się w grudniu na Chopok? @Dany de Vino na 100% , może @Mikoski, może ja..może z 20% wszyskich którzy tutaj piszą.. 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4 godziny temu, Lexi napisał: z 20% wszyskich którzy tutaj piszą.. 🙂 pisze 10 to limit wyczerpany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 5 godzin temu, Lexi napisał: @Dany de Vino na 100% , może @Mikoski, może ja..może z 20% wszyskich którzy tutaj piszą.. 🙂 Mnie na pewno tam nie znajdziesz, słyszałem, że wieje, a także, że bywa nieprzygotowany stok, a o parkingu w ogóle nie wspomnę, nie lepiej pojechać do Białki? Choć miały być narty na trudny nie łatwy stok niby. PS. Propozycja dla Adriana lat... i 3/4. Edytowane 4 godziny temu przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Ja pierdole .. w górach wieje - lepiej poczytać coś o narciarstwie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 10 minut temu, Lexi napisał: Ja pierdole .. w górach wieje - lepiej poczytać coś o narciarstwie. Przy kominku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 33 minuty temu, star napisał: Przy kominku. ponad 10 K postów - gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 14 minut temu, Jan napisał: ponad 10 K postów - gratulacje Chciałbyś? Myślisz, że to ważne? Co innego kominek, ważne miejsce w życiu każdego prawdziwego narciarza. Edytowane 2 godziny temu przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, star napisał: Mnie na pewno tam nie znajdziesz, słyszałem, że wieje, a także, że bywa nieprzygotowany stok, a o parkingu w ogóle nie wspomnę, nie lepiej pojechać do Białki? Choć miały być narty na trudny nie łatwy stok niby. PS. Propozycja dla Adriana lat... i 3/4. star, sory, tak nie do końca jeszcze wyczuwam Twoje aluzje... Na Chopoku byłem tylko 3 razy i faktycznie na 2 wyjazdach wiało. Na Białce też byłem, w Zieleńcu, Rąblowie, Parchatce...😂 A jako małolat zjeżdżałem w każdą zimę z takiej górki u nas na wsi. Narty miałem z "wiązaniami" na takiej sprężynie i buty zimowe na rzep. Poza tym sram, sikam i puszczam bąki - zwykły śmiertelnik. Nie urodziłem się w Sölden z nartami na nogach. Można się śmiać z Białki ale ja gdy pierwszy raz po 6 latach od wypadku tam pojechałem to było ważne tylko że jeżdżę i się nie przewracam, że mogę. Nie wiem czy każdy to zrozumie... Już więcej tam raczej nie pojadę z wiadomych większości walorów tego ośrodka. A zapytałem o Chopok bo uważam że to najlepsza alternatywa cena/odległość/jakość. Bardzo lubię tam jeździć i byłem ciekaw czy ktoś z superbohaterów forumowych tam się zapuszcza. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 minuty temu Udostępnij Napisano 2 minuty temu (edytowane) 59 minut temu, AdrianW napisał: Już więcej tam raczej nie pojadę z wiadomych większości walorów tego ośrodka. Mylisz się... czasem Białka potrafi być też dobra.. a czasem byle co jest leepsze od niczego.. (kto pamięta ten zacny stok ten wie o czym mowa).. Edytowane 2 minuty temu przez Lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi