Skocz do zawartości

Drugie narty na trudniejsze warunki

AdrianW

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, grimson napisał:

Można posłuchać,  gość ciekawie mówi:

Ja się odniosłem do opinii, że BRICKS przyjeżdża do ruskich zobaczyć jak wygląda nowoczesna wojna w kontekście tego co pisałeś wcześniej, że liczą się w niej tylko armaty i drony. A nie przyszło ci do głowy, że obie strony wyprztykały się z nowoczesnego sprzętu i to co zostało muszą oszczędzać, a walczą tym co mają?

6 minut temu, kordiankw napisał:

Ja się odniosłem do opinii, że BRICKS przyjeżdża do ruskich zobaczyć jak wygląda nowoczesna wojna w kontekście tego co pisałeś wcześniej, że liczą się w niej tylko armaty i drony. A nie przyszło ci do głowy, że obie strony wyprztykały się z nowoczesnego sprzętu i to co zostało muszą oszczędzać, a walczą tym co mają?

Czy obie strony straciły cały nowoczesny sprzęt? teorie spiskowe głoszą, że ruskie wysyłają na front stary złom, żeby trzymać w zapasie nowy. z drugiej strony ukraińcy ostrożnie używają sprzęt z zachodu, bo przewaga ogniowa jest po stronie ruskich.

Abramsy i Leopardy wysyłane na Ukrainę są rozstrzeliwane przez drony i artylerię, z uwzględnieniem tej pierwszej broni. więc w jakim celu Polska kupiła setki Abramsów i K2? Przeliczając koszt 1 szt czołgu dla Polski vs koszt powiedzmy 5 dronów, to ten business całkowicie się nie opłaca, koszt Abramsa 76 mln zł, koszt 5 dronów FPV jakieś 10 tys zł. Pewnie nasi jenerałowie potrafią to sensownie wytłumaczyć.

45 minut temu, kordiankw napisał:

Nie o tym piszę, odnoszę się do stwierdzenia o nowoczesnej wojnie w wykonaniu ruskich, którą przyjeżdżają oglądać gapie. Artyleryjska nawała ogniowa była stosowana w II WW. Co w tym nowoczesnego?

w samej artylerii raczej nic, broń znana od wieków. wersja z dronami to już mocne combo.

5 godzin temu, Lexi napisał:

@Dany de Vino na 100% , może @Mikoski, może ja..może z 20% wszyskich którzy tutaj piszą.. 🙂

Mnie na pewno tam nie znajdziesz, słyszałem, że wieje, a także, że bywa nieprzygotowany stok, a o parkingu w ogóle nie wspomnę, nie lepiej pojechać do Białki? Choć miały być narty na trudny nie łatwy stok niby. PS. Propozycja dla Adriana lat... i 3/4.

Edytowane przez star

2 godziny temu, star napisał:

Mnie na pewno tam nie znajdziesz, słyszałem, że wieje, a także, że bywa nieprzygotowany stok, a o parkingu w ogóle nie wspomnę, nie lepiej pojechać do Białki? Choć miały być narty na trudny nie łatwy stok niby. PS. Propozycja dla Adriana lat... i 3/4.

star, sory, tak nie do końca jeszcze wyczuwam Twoje aluzje... Na Chopoku byłem tylko 3 razy i faktycznie na 2 wyjazdach wiało. Na Białce też byłem, w Zieleńcu, Rąblowie, Parchatce...😂 A jako małolat zjeżdżałem w każdą zimę z takiej górki u nas na wsi. Narty miałem z "wiązaniami" na takiej sprężynie i buty zimowe na rzep. Poza tym sram, sikam i puszczam bąki - zwykły śmiertelnik. Nie urodziłem się w Sölden z nartami na nogach. Można się śmiać z Białki ale ja gdy pierwszy raz po 6 latach od wypadku tam pojechałem to było ważne tylko że jeżdżę i się nie przewracam, że mogę. Nie wiem czy każdy to zrozumie... Już więcej tam raczej nie pojadę z wiadomych większości walorów tego ośrodka. A zapytałem o Chopok bo uważam że to najlepsza alternatywa cena/odległość/jakość. Bardzo lubię tam jeździć i byłem ciekaw czy ktoś z superbohaterów forumowych tam się zapuszcza.

Pozdro 

59 minut temu, AdrianW napisał:

Już więcej tam raczej nie pojadę z wiadomych większości walorów tego ośrodka.

Mylisz się... czasem Białka potrafi być też dobra.. a czasem byle co jest leepsze od niczego..

(kto pamięta ten  zacny stok ten wie o czym mowa)..

8A6ECE08-DF8B-4018-91BF-430F580FDC0D_1_105_c.thumb.jpg.16f6a989dcd39d30c71d16af27dc43e8.jpg

Edytowane przez Lexi