Skocz do zawartości

Drugie narty na trudniejsze warunki

AdrianW

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, star napisał:

Ta Żabka to Studenac? My mieszkaliśmy na kwaterach u Zeljko Karamana zaraz po drugiej stronie stadionu kilka chałup w stronę Splitu. Ja robiłem ryby, nawet oczyszczałem  kałamarnice, fuj… kumpel dbał o motywację do roboty dolewając wina… ale szybko wietrzało w tym gorącym klimacie. My Boskovo i Omis no i łódka na Bol.

niesamowite przygody i pomyśleć że kolega @AdrianW chciałby jedynie nowe narty kupić 

• Confused 1

Godzinę temu, Jan napisał:

niesamowite przygody i pomyśleć że kolega @AdrianW chciałby jedynie nowe narty kupić 

Żadne przygody. Ot koincydencja miejsca wspólnego o kilka chat ciekawa z Marcosem i tyle. Ty tego nie zrozumiesz, bo mieszkasz zawsze wyłącznie przy stoku, a wszyscy inni dojeżdżają... ale jak musisz zaistnieć to pisz śmiało.

Edytowane przez star

2 godziny temu, kordiankw napisał:

Może teraz skusi się jeszcze na narty wodne, piankę do nurkowania, no jeszcze łódkę. 

Trzeba mieć jeszcze czas na to wszystko 🥴 i worek kapusty 🫰 Trochę przeceniasz moje możliwości 😄

Sorki Prezesy, delikatnie nie nadążam za tematem. Te polityczno-militarne wątki omijam bo już przed wyborami łeb sobie tym zryłem(jak zwykle niepotrzebnie). Najlepiej na moją psychikę w dzisiejszych czasach działa praca fizyczna🤣 Wątki narciarskie czytam oczywiście 🙂 dużo ciekawych, praktycznych rzeczy piszecie. 

Pozdro dla wszystkich i dziękuję za podpowiedzi👍

Edytowane przez AdrianW
  • Like 3
  • Thanks 1

14 minut temu, AdrianW napisał:

Trzeba mieć jeszcze czas na to wszystko 🥴 i worek kapusty 🫰 Trochę przeceniasz moje możliwości 😄

Sorki Prezesy, delikatnie nie nadążam za tematem. Te polityczno-militarne wątki omijam bo już przed wyborami łeb sobie tym zryłem(jak zwykle niepotrzebnie). Najlepiej na moją psychikę w dzisiejszych czasach działa praca fizyczna🤣 Wątki narciarskie czytam oczywiście 🙂 dużo ciekawych, praktycznych rzeczy piszecie. 

Jak już padło o wodnych to polecam Scott The Ski na nich się po prostu płynie;-)

DSC_2275.JPG.b4423a0e5070e0ae07924d77d97
Kurdziel wypływał na jeszcze szersze wody https://www.ntn.pl/moje-ulubione-2016-2017/?srsltid=AfmBOoowjtSjbAzxfRc39MX_e9F1Su-22Yjdnq422Zgoze38l70Jz8BK a miejsce na fotce kultowe bo tam zaczynałem przygodę ze skiturami, ale to już węziej pod butem...

Edytowane przez star
  • Like 1
  • Haha 1

2 godziny temu, AdrianW napisał:

musisz ich zrozumieć- o nartach nie mają bladego pojęcia to piszą o tym o czym też bladego pojęcia nie mają.  Ostatnio używam na zmianę mniej wymagających z prawej a więcej z lewej

IMG_4661.jpeg

IMG_4660.jpeg

• Like 1
  • Thanks 1

Godzinę temu, Jan napisał:

musisz ich zrozumieć- o nartach nie mają bladego pojęcia to piszą o tym o czym też bladego pojęcia nie mają.  Ostatnio używam na zmianę mniej wymagających z prawej a więcej z lewej

IMG_4661.jpeg

IMG_4660.jpeg

Ja mam Rossi fis SL i stockli laser SL ale… nie używam. Zresztą Jan też pewno nie używa zgodnie z przeznaczeniem trzeba otwarcie przyznać.

• Haha 1

6 godzin temu, Jan napisał:

Janek, będzie się zastanawiał jeszcze pół roku, za nim coś kupi, o ile kupi😉. A moja historia wskazuje, że trza szybko decydować a nie szukać dziury w całym. Kupić narty przyzwoite i jeździć. 
pozdro

• Like 1

@AdrianW

Musisz być bardzo czujny.

Wiedzy nie dostaniesz na skróty i za darmo.

Na początku trudno odróżnić ludzi którzy wiedzą od tych którym się wydaje i się wymądrzają.

Za jakiś czas nabędziesz doświadczenia na śniegu i będzie łatwiej odróżnić tych co piszą dużo i głupoty od tych co piszą mało lub dużo ale z sensem, rzetelną wiedzą i doświadczeniem.

Dodatkowo osobiste kontakty na nartach często to weryfikują.

np.

z ostatniej  informacji @Jan u mnie rodzi się podejrzenie graniczące z pewnością 😉, że gość kompletnie na nartach jeździć nie umie ale lubi dużo pisać.

Tak brutalne twierdzenie należało by uzasadnić więc proszę.

Jeśli ktoś jeździ na zawodniczej SL FIS i jednocześnie na R16  "SL" z rockerem i je chwali to oczywistym jest , że na SL FIS jeździć nie umie.

Firmy w pogoni za sprzedażą nawymyślały setki bezsensownych nart. Wzorcowym przykładem jest właśnie takie niby SL z rockerem i R16. Już przy średnich prędkościach takie narty są koszmarnie niestabilne. Mając doświadczenia i zaufanie do trzymania, stabilności i szybkości FIS SL te paździerze zdają się być niebezpieczne. Jedyne o czym po rozpędzeniu i pierwszym skręcie myśli to ..............bezpiecznie się zatrzymać. Oczywiście da się na nich powolutku szurać.

Jak ktoś potrafi korzystać z FIS SL to naturalną myślą o kolejnych nartach jest sensowny GS lub Free a nie gówniana komercja.

Opis tych nart jest wręcz zabawny.

Narty kupuje się najlepsze na jakie nas stać i się na nich jeździ.

p.s. rocker na przygotowanej maszynowo trasie jest kompletnie pozbawiony sensu.

• Like 2
  • Thanks 2

3 godziny temu, jurek_h napisał:

@AdrianW

Musisz być bardzo czujny.

Wiedzy nie dostaniesz na skróty i za darmo.

Na początku trudno odróżnić ludzi którzy wiedzą od tych którym się wydaje i się wymądrzają.

Za jakiś czas nabędziesz doświadczenia na śniegu i będzie łatwiej odróżnić tych co piszą dużo i głupoty od tych co piszą mało lub dużo ale z sensem, rzetelną wiedzą i doświadczeniem.

Dodatkowo osobiste kontakty na nartach często to weryfikują.

np.

z ostatniej  informacji @Jan u mnie rodzi się podejrzenie graniczące z pewnością 😉, że gość kompletnie na nartach jeździć nie umie ale lubi dużo pisać.

Tak brutalne twierdzenie należało by uzasadnić więc proszę.

Jeśli ktoś jeździ na zawodniczej SL FIS i jednocześnie na R16  "SL" z rockerem i je chwali to oczywistym jest , że na SL FIS jeździć nie umie.

Firmy w pogoni za sprzedażą nawymyślały setki bezsensownych nart. Wzorcowym przykładem jest właśnie takie niby SL z rockerem i R16. Już przy średnich prędkościach takie narty są koszmarnie niestabilne. Mając doświadczenia i zaufanie do trzymania, stabilności i szybkości FIS SL te paździerze zdają się być niebezpieczne. Jedyne o czym po rozpędzeniu i pierwszym skręcie myśli to ..............bezpiecznie się zatrzymać. Oczywiście da się na nich powolutku szurać.

Jak ktoś potrafi korzystać z FIS SL to naturalną myślą o kolejnych nartach jest sensowny GS lub Free a nie gówniana komercja.

Opis tych nart jest wręcz zabawny.

Narty kupuje się najlepsze na jakie nas stać i się na nich jeździ.

p.s. rocker na przygotowanej maszynowo trasie jest kompletnie pozbawiony sensu.

Cześć

Fajnie, że Jurek piszesz bo ja nie muszę a słowo w słowo napisałbym to samo.

Pozdro