Skocz do zawartości

Jak jeździmy na nartach,

a_senior

Rekomendowane odpowiedzi

40 minut temu, Lexi napisał:

Troche słabo - jak mieszkałem. w Zakopcu to też organizowałem zawody - tam na prawo od dużej skoczni (patrząc z dołu) była taka polanka dla dzieci (od domu niedaleko) - zawsze tam byłem pierwszy!!.... no może jakby jeszcze ktoś przyszedł byłoby inaczej.. 

Zawsze też byłeś ostatni, to akurat nie mogłoby się zmienić;-)

5 godzin temu, Jan napisał:

Niestety sporo kumpi i kumpelek ze starych zakopiańsko-szczyrkowskich  czasów już odeszło albo czekają na termin kolejnej chemii, wymiany rozrusznika albo nowych bajpasów.

Niestety. Wymiana rozrusznika to drobiazg. Wymienia się baterię i to średnio co 10 lat. A sam typowy rozrusznik w niczym nie przeszkadza tylko ew. pomaga jeśli trzeba. Bajpasy i chemia to co innego, choć niczego nie przesądzają. Jeszcze co innego to realna groźba, która czeka starych na nartach. W tym sezonie szwagra po 70. poszkodował młodzieniec. Młodzieniec otrzepał się i już było po, a szwagier otrzepał się i... dopiero się zaczęło. 🙂 Inny dalszy znajomy 70., na stałe zamieszkały w Stanach, dobry narciarz, po upadku we Włoszech transportowany był helikopterem bodajże. Poważna operacja barku i te rzeczy. We mnie starego też przypakował 13-latek. Nie przewrocił mnie, ustałem, ale kręgosłup czułem przez 2 tygodnie. A on wstał, otrzepał się i... 🙂

Starość nie radość. Ryzyko poważnej kontuzji, nawet u dobrze i uważnie jeżdżących jest wysokie. Młody czy średniomłody jak Witek 🙂 wstanie, otrzepie się i pojedzie dalej a stary... Można sobie zadać pytanie, czy nie lepiej odpuścić. Ja sobie takie pytanie zadaję od pewnego czasu. 🙂

• Like 1
  • Thanks 1

32 minuty temu, kordiankw napisał:

Dzięki Andrzeju 😀. Jak byłem w podstawówce to 60-latek to był stary dziadek. Niestety za trzy miesiące i mnie stuknie 60-tka 😔 i i wcale nie czuję się jak dziadek 😂

Cześć

Bo to najlepszy rocznik Witoldzie...

Pozdro

• Like 2

Panowie @kordiankw @Mitek @Lexi @Marcos73 @Jan @a_senior Gratuluję formy i determinacji by ją utrzymać. Uważam, że PESEL to trochę jednak stan umysłu 😉

Jestem od Was "odrobinę" młodszy. Po poniedziałkowym powrocie z piłki, moja żona zobaczyła jak chodzę, zapytała mnie, czy nie czas skończyć z graniem ?  Odpowiedziałem, że kocham to, choć dla większości chłopaków z boiska mógłbym być ojcem, a dla kilku już dziadkiem 😉. Zaciskam zęby, tak trochę z bólu i do następnego poniedziałku. 

p.s.

Wasze zdrowie 🍺

• Like 1
  • Haha 1