star Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 40 minut temu, Lexi napisał: Troche słabo - jak mieszkałem. w Zakopcu to też organizowałem zawody - tam na prawo od dużej skoczni (patrząc z dołu) była taka polanka dla dzieci (od domu niedaleko) - zawsze tam byłem pierwszy!!.... no może jakby jeszcze ktoś przyszedł byłoby inaczej.. Zawsze też byłeś ostatni, to akurat nie mogłoby się zmienić;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu 5 godzin temu, Jan napisał: Niestety sporo kumpi i kumpelek ze starych zakopiańsko-szczyrkowskich czasów już odeszło albo czekają na termin kolejnej chemii, wymiany rozrusznika albo nowych bajpasów. Niestety. Wymiana rozrusznika to drobiazg. Wymienia się baterię i to średnio co 10 lat. A sam typowy rozrusznik w niczym nie przeszkadza tylko ew. pomaga jeśli trzeba. Bajpasy i chemia to co innego, choć niczego nie przesądzają. Jeszcze co innego to realna groźba, która czeka starych na nartach. W tym sezonie szwagra po 70. poszkodował młodzieniec. Młodzieniec otrzepał się i już było po, a szwagier otrzepał się i... dopiero się zaczęło. 🙂 Inny dalszy znajomy 70., na stałe zamieszkały w Stanach, dobry narciarz, po upadku we Włoszech transportowany był helikopterem bodajże. Poważna operacja barku i te rzeczy. We mnie starego też przypakował 13-latek. Nie przewrocił mnie, ustałem, ale kręgosłup czułem przez 2 tygodnie. A on wstał, otrzepał się i... 🙂 Starość nie radość. Ryzyko poważnej kontuzji, nawet u dobrze i uważnie jeżdżących jest wysokie. Młody czy średniomłody jak Witek 🙂 wstanie, otrzepie się i pojedzie dalej a stary... Można sobie zadać pytanie, czy nie lepiej odpuścić. Ja sobie takie pytanie zadaję od pewnego czasu. 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 25 minut temu, a_senior napisał: Młody czy średniomłody jak Witek 🙂 . 🙂 Dzięki Andrzeju 😀. Jak byłem w podstawówce to 60-latek to był stary dziadek. Niestety za trzy miesiące i mnie stuknie 60-tka 😔 i i wcale nie czuję się jak dziadek 😂 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 32 minuty temu, kordiankw napisał: Dzięki Andrzeju 😀. Jak byłem w podstawówce to 60-latek to był stary dziadek. Niestety za trzy miesiące i mnie stuknie 60-tka 😔 i i wcale nie czuję się jak dziadek 😂 Cześć Bo to najlepszy rocznik Witoldzie... Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, kordiankw napisał: 😔 i i wcale nie czuję się jak dziadek 😂 najpierw trzeba mieć wnuczęta dzisiaj walczymy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Bo to najlepszy rocznik Witoldzie... Pozdro Każdy rocznik tak twierdz …. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Bo to najlepszy rocznik Witoldzie... Pozdro Co by nie powiedzieć sama prawda.. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 13 minut temu, Lexi napisał: Co by nie powiedzieć sama prawda.. 🙂 Czasami i Mitek coś mądrego napisze 😔 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Panowie @kordiankw @Mitek @Lexi @Marcos73 @Jan @a_senior Gratuluję formy i determinacji by ją utrzymać. Uważam, że PESEL to trochę jednak stan umysłu 😉. Jestem od Was "odrobinę" młodszy. Po poniedziałkowym powrocie z piłki, moja żona zobaczyła jak chodzę, zapytała mnie, czy nie czas skończyć z graniem ? Odpowiedziałem, że kocham to, choć dla większości chłopaków z boiska mógłbym być ojcem, a dla kilku już dziadkiem 😉. Zaciskam zęby, tak trochę z bólu i do następnego poniedziałku. p.s. Wasze zdrowie 🍺. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi