Jump to content

Sezon 2025/2026

grimson
 Share

Recommended Posts

Chop Chop Chop... do domu馃槈 呕egnamy si臋 z Jasn膮 鉂わ笍 Niech Was nie zwiod膮 fotki - pizgawica ostra dzisiaj. Wi臋kszo艣膰 wyci膮g贸w zamkni臋ta . Ale poje偶d偶one bez kolejek i nadmiernego t艂oku na trasach馃挭

IMG20260406112624.jpg

IMG20260406112015.jpg

Edited by AdrianW
  • Like 9
  • Thanks 1

5 minut temu, AdrianW napisa艂:

Chop Chop Chop... do domu馃槈 呕egnamy si臋 z Jasn膮 鉂わ笍 Niech Was nie zwiod膮 fotki - pizgawica ostra dzisiaj. Wi臋kszo艣膰 wyci膮g贸w zamkni臋ta . Ale poje偶d偶one bez kolejek i nadmiernego t艂oku na trasach馃挭

IMG20260406112624.jpg

IMG20260406112015.jpg

Warunki dobre nawet na dole jak wida膰 - "normalnie"聽 o tej porze Biela Put聽 sk膮pana bywa w kisielu po kolana..

• Like 1

Cze艣膰

W Warszawie wieje w tej chwili chyba 9m/s czyli oko艂o 33 km/h - to jest 5'B. Pojawi艂y si臋 oficjalne!! ostrze偶enia aby nie wychodzi膰 z domu z powodu silnego wiatru. A ja idiota w艂a艣nie chcia艂em i艣膰 na rower...

Pozdro

• Haha 2

14 minut temu, Lexi napisa艂:

Warunki dobre nawet na dole jak wida膰 - "normalnie"聽 o tej porze Biela Put聽 sk膮pana bywa w kisielu po kolana..

Marku niby tak, ale wiatr tak operuje, 偶e w po艂owie tej trasy nas zatrzymywa艂o i z 艂y偶wy trzeba by艂o dawa膰 馃槅

• Like 1
  • Thanks 1

13 minut temu, Mitek napisa艂:

Cze艣膰

W Warszawie wieje w tej chwili chyba 9m/s czyli oko艂o 33 km/h - to jest 5'B. Pojawi艂y si臋 oficjalne!! ostrze偶enia aby nie wychodzi膰 z domu z powodu silnego wiatru. A ja idiota w艂a艣nie chcia艂em i艣膰 na rower...

Pozdro

Z wiatrem Mitku, z wiatrem 馃槣 hehe

• Like 1
  • Haha 1

15 minut temu, AdrianW napisa艂:

Z wiatrem Mitku, z wiatrem 馃槣 hehe

Cze艣膰

9-10 m/s to musisz zej艣膰 o co najmniej dwa biegi jak pod a jeden do g贸ry jak z wiatrem - oczywi艣cie zale偶y od nap臋du, ale zazwyczaj. Jak jedziesz p臋tl臋 to wychodzi na zero podobnie jak w je藕dzie po g贸rach... zazwyczaj. Natomiast jazda wymaga cierpliwo艣ci aby jad膮c pod wiatr si臋 nie miota膰 i nie przepycha膰 si艂owo, tylko spokojnie jecha膰 r贸wnomiernie.

Radek Go艂臋biewski m贸j idol rowerowy, specjalista o UltraMTB zawsze powtarza艂:

Jak jedziesz pod du偶y wiatr to trzeba ten bieg czy nawet dwa zrzuci膰 ale poni偶ej 25km/h nie wypada schodzi膰. 馃檪

Pozdro聽

2 godziny temu, Mitek napisa艂:

Cze艣膰

Pozdro

Wia艂o to o 6 rano, drzewa k艂ania艂y si臋 w pas. U mnie 4 godziny nie by艂o pr膮du, bo na s膮siedniej ulicy z艂ama艂o trzy betonowe s艂upy energetyczne. Teraz ju偶 si臋 troch臋 uspokoi艂o. Wybra艂em si臋 wczoraj na przeja偶d偶k臋, w obie strony bardzo silny boczny wiatr, pierwsza troch臋 d艂u偶sza przeja偶d偶ka w tym roku. Fajnie by艂o.

• Like 1
  • Thanks 1

5 godzin temu, Mitek napisa艂:

Cze艣膰

Pozdro

Za to w Turynie piknikowo-upa艂,偶e ch艂odz膮cy wiaterek by si臋 przyda艂 馃槱

IMG_8708.thumb.jpeg.f6e00cab1ccaf19dbcd5608a4ed7e30a.jpeg

z tej perspektywy panorama miasta馃憣 jak i na drugim planie Alp wygl膮da ob艂臋dnie 馃敟

IMG_8764.thumb.jpeg.f8c8ef48e0be6c6a3539c7b130e47e10.jpeg

Edited by PaVic
  • Like 3
  • Haha 2

3 godziny temu, Mitek napisa艂:

Cze艣膰

9-10 m/s to musisz zej艣膰 o co najmniej dwa biegi jak pod a jeden do g贸ry jak z wiatrem - oczywi艣cie zale偶y od nap臋du, ale zazwyczaj. Jak jedziesz p臋tl臋 to wychodzi na zero podobnie jak w je藕dzie po g贸rach... zazwyczaj. Natomiast jazda wymaga cierpliwo艣ci aby jad膮c pod wiatr si臋 nie miota膰 i nie przepycha膰 si艂owo, tylko spokojnie jecha膰 r贸wnomiernie.

Radek Go艂臋biewski m贸j idol rowerowy, specjalista o UltraMTB zawsze powtarza艂:

Jak jedziesz pod du偶y wiatr to trzeba ten bieg czy nawet dwa zrzuci膰 ale poni偶ej 25km/h nie wypada schodzi膰. 馃檪

Pozdro聽

Heh, nic mi o tej cierpliwo艣ci nie musisz pisa膰 bo u nas pizga chyba gorzej ni偶 na S艂owacji a przez to jedziemy max 100km/h(te偶 nie wypada mniej schodzi膰 馃槃)bo mamy stracha 偶e nam boxa z dachu zdejmie. Samochodem te偶 nie藕le buja. Bluzgi si臋 sypi膮. Musz臋 popracowa膰 nad cierpliwo艣ci膮 馃槈

PS. 呕ur i bigos na bp ukoi艂 nerwy馃構

Pozdro聽

Edited by AdrianW
  • Like 2

Godzin臋 temu, AdrianW napisa艂:

Heh, nic mi o tej cierpliwo艣ci nie musisz pisa膰 bo u nas pizga chyba gorzej ni偶 na S艂owacji a przez to jedziemy max 100km/h(te偶 nie wypada mniej schodzi膰 馃槃)bo mamy stracha 偶e nam boxa z dachu zdejmie. Samochodem te偶 nie藕le buja. Bluzgi si臋 sypi膮. Musz臋 popracowa膰 nad cierpliwo艣ci膮 馃槈

PS. 呕ur i bigos na bp ukoi艂 nerwy馃構

Pozdro聽

Cze艣膰

Ale sp臋dzili艣cie 艣wiata fajnie w my jak cymba艂y o co mam do siebie wieczne pretensje, 偶e nie potrafi臋 wym贸c na Rybelku rezygnacji z tych "tradycyjnych zachowa艅". Zazdroszcz臋 Adrianie!聽

Ju偶 niedaleko macie...

Pozdro

• Thanks 1

7 minut temu, Mitek napisa艂:

sp臋dzili艣cie 艣wiata fajnie

Te偶 zazdroszcz臋, ze wzgl臋d贸w rodzinnych 艣wi臋ta musimy sp臋dza膰 w domu i cz臋sto sobie marz臋 偶e kiedy艣 zapakujemy si臋 do kampera i po艣wi臋tujemy tak jakby艣my chcieli. Tymczasem dzisiaj uda艂o si臋 wyskoczy膰 na rolki - te偶 fajnie.聽

20260406_121400.thumb.jpg.a756cfe78b9f14e8d70780479237b9a2.jpg

• Like 10

Teraz, zaj膮c napisa艂:

Te偶 zazdroszcz臋, ze wzgl臋d贸w rodzinnych 艣wi臋ta musimy sp臋dza膰 w domu i cz臋sto sobie marz臋 偶e kiedy艣 zapakujemy si臋 do kampera i po艣wi臋tujemy tak jakby艣my chcieli. Tymczasem dzisiaj uda艂o si臋 wyskoczy膰 na rolki - te偶 fajnie.聽

20260406_121400.thumb.jpg.a756cfe78b9f14e8d70780479237b9a2.jpg

Cze艣膰聽

No w艂a艣nie to rodzinne sp臋tanie jest czasami nie do zniesienia. Wkurza mnie to.

Pozdro

16 minut temu, Mitek napisa艂:

Cze艣膰

Ale sp臋dzili艣cie 艣wiata fajnie w my jak cymba艂y o co mam do siebie wieczne pretensje, 偶e nie potrafi臋 wym贸c na Rybelku rezygnacji z tych "tradycyjnych zachowa艅". Zazdroszcz臋 Adrianie!聽

Ju偶 niedaleko macie...

Pozdro

Mitku, ale w domu b臋dzie pewnie foch....馃ぃ Matula bia艂e obrusy rozk艂ada itp. A my co roku mamy nauczk臋 偶eby na 艣wi臋ta nie siedzie膰 w domu. Cz艂owiek patrzy na to "trz臋sienie si臋" - szykowanie, sprz膮tanie , sza艂... A p贸藕niej nast臋pny problem - "czemu nie jecie?" - bo ku... ile偶 mo偶na??? A po 偶arciu co robi膰? Zostaje tylko le偶enie. Ja jestem chory fizycznie i psychicznie po ka偶dych 艣wi臋tach. Przepraszam je艣li kogo艣 tym ura偶臋 ale nie znosz臋 艣wi膮t. Tzn same 艣wi臋ta jako czas wolny kt贸ry powinno si臋 sp臋dza膰 z rodzin膮 jest ok ale nie sp臋dzanie go w domu je艣li s膮 inne mo偶liwo艣ci.

Musisz jako艣 dyplomatycznie do tematu podej艣膰 馃槈

Pozdro

• Like 4

5 minut temu, AdrianW napisa艂:

Mitku, ale w domu b臋dzie pewnie foch....馃ぃ Matula bia艂e obrusy rozk艂ada itp. A my co roku mamy nauczk臋 偶eby na 艣wi臋ta nie siedzie膰 w domu. Cz艂owiek patrzy na to "trz臋sienie si臋" - szykowanie, sprz膮tanie , sza艂... A p贸藕niej nast臋pny problem - "czemu nie jecie?" - bo ku... ile偶 mo偶na??? A po 偶arciu co robi膰? Zostaje tylko le偶enie. Ja jestem chory fizycznie i psychicznie po ka偶dych 艣wi臋tach. Przepraszam je艣li kogo艣 tym ura偶臋 ale nie znosz臋 艣wi膮t. Tzn same 艣wi臋ta jako czas wolny kt贸ry powinno si臋 sp臋dza膰 z rodzin膮 jest ok ale nie sp臋dzanie go w domu je艣li s膮 inne mo偶liwo艣ci.

Musisz jako艣 dyplomatycznie do tematu podej艣膰 馃槈

Pozdro

Cze艣膰

Jeste艣 go艣膰, 偶e tak potrafisz. Rybelek jest niestety zniewolony i tyle a dal mnie samemu by艂oby to bez warto艣ci - wiesz o co chodzi.

Pozdro serdeczne

1 minut臋 temu, Mitek napisa艂:

Cze艣膰

Jeste艣 go艣膰, 偶e tak potrafisz. Rybelek jest niestety zniewolony i tyle a dal mnie samemu by艂oby to bez warto艣ci - wiesz o co chodzi.

Pozdro serdeczne

Wiem doskonale o co chodzi. Nie chc臋 tutaj temat贸w rodzinnych porusza膰 ale w skr贸cie 艣wi臋ta u mnie w domu to zawsze by艂a jedna wielka ob艂uda... A po co robi膰 co艣 na si艂臋馃槈 Z reszt膮 dla wielu ludzi pracuj膮cych 艣wi臋ta to te偶 jedyna okazja 偶eby gdzie艣 jecha膰.聽

Wiesz, w ko艅cu np post to nie niejedzenie kie艂basy...馃檪 To s膮 trudne tematy a nie chcia艂bym kogo艣 obrazi膰 lub 偶eby kto艣 mnie 藕le zrozumia艂...聽

Wierz臋 jednak, 偶e uda Ci si臋 cho膰 raz Ma艂偶onk臋 przekabaci膰 馃槈

Pozdrowionka

• Like 3

55 minut temu, AdrianW napisa艂:

Tzn same 艣wi臋ta jako czas wolny kt贸ry powinno si臋 sp臋dza膰 z rodzin膮 jest ok ale nie sp臋dzanie go w domu je艣li s膮 inne mo偶liwo艣ci.

po prostu zabierasz rodzin臋 i jedziecie razem w g贸ry

Godzin臋 temu, Jan napisa艂:

Hahaha przesta艅 Janku. Ja nigdy w 偶yciu nigdzie nie by艂em z rodzin膮 i pewnie nie b臋d臋... 呕aneta to teraz moja rodzina. Nie dr膮偶my dalej...

Ile dni stukn臋艂o Ci w tym sezonie na nartach? Mo偶e zr贸b ankiet臋 馃槈

Edited by AdrianW
  • Haha 1

3 godziny temu, Mitek napisa艂:

Cze艣膰聽

No w艂a艣nie to rodzinne sp臋tanie jest czasami nie do zniesienia. Wkurza mnie to.

Pozdro

Mo偶e da sie to jakos pogodzi膰? My w zesz艂ym roku byli艣my ca艂膮 rodzin膮 na Rodos na Wielkanoc. By艂o tak zajebi艣cie, ze przed艂u偶yli艣my wyjazd o 3 dni. Dwa lata temu w Pieninach. W tym roku 艣wi臋ta u nas na dzia艂ce, ale zawsze to lepiej ni偶 siedzenie w Katowicach. Troch臋 spacer贸w, grill, Jezioro i by艂o 艣wietnie. Ju偶 sie um贸wili艣my, 偶e je艣li samoloty b臋d膮 lata膰 i b臋dzie paliwo lotnicze, to za rok lecimy ca艂膮 rodzin膮 na Malt臋. Wielkanoc wypada w urodziny mojej mamy, wi臋c jest szansa na podw贸jn膮 imprez臋. Kiedy艣 byli艣my w Rzymie, innym razem w Ma艂ej Fatrze. Ale siedzenie w mie艣cie to dla nas ostateczno艣膰. P贸ki rodzice maja si艂臋 i ch臋ci na wyjazdy, te偶 nie chc膮 siedzie膰 w domu.

Pozdrowienia

• Like 3
  • Thanks 1

15 godzin temu, Jan napisa艂:

my tak robimy na Bo偶e Narodzenie. zbieramy ca艂膮 famili臋, +15 g艂贸w, i sp臋dzamy czas w polskich g贸rach, z podzia艂em na:

- grup臋 sanatoryjna: nie narciarska

- grup臋 narciarsko-snowboardowa

dla ka偶dego co艣 mi艂ego.

• Like 2
  • Thanks 1

15 minut temu, grimson napisa艂:

my tak robimy na Bo偶e Narodzenie. zbieramy ca艂膮 famili臋, +15 g艂贸w, i sp臋dzamy czas w polskich g贸rach, z podzia艂em na:

- grup臋 sanatoryjna: nie narciarska

- grup臋 narciarsko-snowboardowa

dla ka偶dego co艣 mi艂ego.

Dzisiaj na g贸rze ju偶 tylko minus 6 stopni

IMG_1324.jpeg

• Like 1