lubeckim Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 hours ago, Mitek said: Ja nie mogę się wywrócić więc po co mi kask? Nawet jak stoisz w miejscu, ktoś może w ciebie wjechać, tak samo podczas jazdy na zatłoczonym stoku. Nie będziesz miał na to żadnego wpływu, a dobrze by było gdyby instruktor pokazywał kursantom dobry przykład. Bawią mnie też pseudo polityczne dywagację "wolnościowych narciarzy" którzy coś piszą o lewactwie. Nie rozumiejąc, że tego typu przepisy to raczej domena mocno prawicowych rządów, które są w stanie poświęcić dobro jednostki, nad dobro ogółu. W tym przypadku aby nie przeciążać systemu opieki zdrowotnej misiami, którym się wydaje, że kask to lewacka propaganda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 38 minut temu Udostępnij Napisano 38 minut temu W niedzielę wybieram się na czarny groń może ktoś będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 minut temu Udostępnij Napisano 20 minut temu Godzinę temu, lubeckim napisał: Nawet jak stoisz w miejscu, ktoś może w ciebie wjechać, tak samo podczas jazdy na zatłoczonym stoku. Nie będziesz miał na to żadnego wpływu, a dobrze by było gdyby instruktor pokazywał kursantom dobry przykład. Bawią mnie też pseudo polityczne dywagację "wolnościowych narciarzy" którzy coś piszą o lewactwie. Nie rozumiejąc, że tego typu przepisy to raczej domena mocno prawicowych rządów, które są w stanie poświęcić dobro jednostki, nad dobro ogółu. W tym przypadku aby nie przeciążać systemu opieki zdrowotnej misiami, którym się wydaje, że kask to lewacka propaganda. Bzdury piszesz Mateuszu Drogi bo jazda na nartach jest Ci obca w sensie lat doświadczeń. Odpowiednia taktyka jazdy możesz zminimalizować niebezpieczeństwo uderzenia przez kogoś do zera. Ludzie na stoku to nie meteoryty. Są wyliczalni i przewidywalni tylko... trzeba wiedzieć i wiedzieć. Kiedyś - o.. z 15 lat temu - napisałem spory temat o taktyce bezpiecznej jazdy na stoku. Poszukaj przeczytaj pogadamy jak się spotkamy - najlepiej pojeździj ze mną dzień lub dwa. Trzymaj się serdecznie Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 minut temu Udostępnij Napisano 12 minut temu (edytowane) 30 minut temu, Mikoski napisał: W niedzielę wybieram się na czarny groń może ktoś będzie? Cześć Fajnie masz. Nie mam kolcowanych opon, sześciopunktowych pasów i klatki bezpieczeństwa więc w góry jechać nie mogę bo tam straszna zima. A na narty to już w ogóle bo kask oddałem przyjacielowi a nie chcę być postrzegany przez młodocianych adeptów narciarstwa jak jakiś śmieć. Pozdro Edytowane 7 minut temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi