Spiochu Napisano Poniedziałek o 09:30 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:30 6 minut temu, Mitek napisał: Cześć Nie tylko "z wyciągiem". W PL nie ma w ogóle takich gór, chyba żeby liczyć z dojazdem znad morza. Pozdro Z Malego Cichego na Rysy wyjdzie ponad 1600m a da rade przejsc w 1 dzien. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Poniedziałek o 09:34 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:34 Teraz, Spiochu napisał: Z Malego Cichego na Rysy wyjdzie ponad 1600m a da rade przejsc w 1 dzien. przeszedłeś? mnie się kilkanaście razy zdarzyło z Łysej Polany ale to tylko 1520 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano Poniedziałek o 09:41 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:41 3 minuty temu, Jan napisał: przeszedłeś? mnie się kilkanaście razy zdarzyło z Łysej Polany ale to tylko 1520 m Nie, bo to bez sensu jak mozna dojechac autem. Robilem jednak trasy w Tatrach o przewyszeniu powyzej 2000m. W Slowackich jest niezly szlak ze Smokowca na Slawkowski. 1500m przewyszenia i caly czas w gore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Poniedziałek o 09:45 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:45 1 minutę temu, Spiochu napisał: Nie, bo to bez sensu jak mozna dojechac autem. Robilem jednak trasy w Tatrach o przewyszeniu powyzej 2000m. W Slowackich jest niezly szlak ze Smokowca na Slawkowski. 1500m przewyszenia i caly czas w gore. Kilka razy szedłem ze Smokowca na Gerlach to wychodzi trochę ponad 1600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Poniedziałek o 09:55 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:55 11 minut temu, Spiochu napisał: Nie, bo to bez sensu jak mozna dojechac autem. Robilem jednak trasy w Tatrach o przewyszeniu powyzej 2000m. W Slowackich jest niezly szlak ze Smokowca na Slawkowski. 1500m przewyszenia i caly czas w gore. Cześć Mnie też się zdarzało chodzić z Łysej i to nawet często - samochodu wtedy nie miałem, nawet o nim nie myślałem. Nawet zdarzyło się dwa razy Łysa-Rysy- Szpiglasowa- Zawrat- Zakopane. Nie wiem ile to jest ale taka całodzienna wyprawa. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Poniedziałek o 18:51 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:51 10 godzin temu, Spiochu napisał: Wiem, ze chodzi o trase pod luxem w CG ale sformulowanie "1600m w gore" jest mocno naciagane. Niech będzie 350m vertical, 1600m wzdłuż stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano Poniedziałek o 19:11 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:11 12 minut temu, grimson napisał: Niech będzie 350m vertical, 1600m wzdłuż stoku. Grimson, mierzone te 1600 chyba z parkingu przy Puchaczówce, karczmie 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Poniedziałek o 19:21 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:21 9 minut temu, .Beata. napisał: Grimson, mierzone te 1600 chyba z parkingu przy Puchaczówce, karczmie 😉 Start pod Efką, wejście trasą B na szczyt i zjazd w dół prawie 2000m wzdłuż stoku, ok 400m vertical: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano Poniedziałek o 19:54 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:54 26 minut temu, grimson napisał: Start pod Efką, wejście trasą B na szczyt i zjazd w dół prawie 2000m wzdłuż stoku, ok 400m vertical: Grimsonie, nie kłótnia o kilka metrów była moim celem, mam dziś zaczepny nastrój i tyle 😉 szacun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Środa o 09:19 Autor Udostępnij Napisano Środa o 09:19 Via SO: https://www.facebook.com/groups/828481854637360 Z mojej strony: super materiał. Analizując wyniki Maryny, waga ciała 58,5kg: - przysiad ze sztangą: 110kg, prawie 2x waga ciała! - wyciskanie ławka leżąc: 57,5k, a więc prawie idealnie 1x waga ciała. - podciąganie na drążku: 15x Pokażcie mi forumowicza, który przy wadze np 85kg robi przysiad ze sztangą 170kg, podciąga się na drążku 15x i ciśnie na klatę dobre 100kg [tak, wiem, facetom łatwiej idzie wyciskanie niż kobietom]. Do tego Maryna trenuje stricte narciarstwo alpejskie, a nie sporty siłowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano Czwartek o 19:45 Udostępnij Napisano Czwartek o 19:45 W dniu 22.10.2025 o 11:19, grimson napisał: Via SO: https://www.facebook.com/groups/828481854637360 Z mojej strony: super materiał. Analizując wyniki Maryny, waga ciała 58,5kg: - przysiad ze sztangą: 110kg, prawie 2x waga ciała! - wyciskanie ławka leżąc: 57,5k, a więc prawie idealnie 1x waga ciała. - podciąganie na drążku: 15x Pokażcie mi forumowicza, który przy wadze np 85kg robi przysiad ze sztangą 170kg, podciąga się na drążku 15x i ciśnie na klatę dobre 100kg [tak, wiem, facetom łatwiej idzie wyciskanie niż kobietom]. Do tego Maryna trenuje stricte narciarstwo alpejskie, a nie sporty siłowe. Zgłaszam się 😉. p.s. Gratulacje dla Maryny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Czwartek o 20:35 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:35 45 minut temu, moruniek napisał: Zgłaszam się 😉. p.s. Gratulacje dla Maryny. Cześć Stawiam na Krzysztofa zdecydowanie. A ja dzisiaj jechałem dwa razy przez w Twoich okolicach Krzysztofie i tak sobie myślałem - a może gdzieś na rowerze Cię zobaczę? Ale niestety... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano wczoraj o 18:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:41 22 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Stawiam na Krzysztofa zdecydowanie. A ja dzisiaj jechałem dwa razy przez w Twoich okolicach Krzysztofie i tak sobie myślałem - a może gdzieś na rowerze Cię zobaczę? Ale niestety... Pozdro Wiesz gdzie mieszkam, było się odezwać. Wczoraj byłem na rowerze 2-krotnie. p.s. Moja żona też się wkręciła w rower. Długo się broniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 20:23 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 20:23 W dniu 23.10.2025 o 21:45, moruniek napisał: Zgłaszam się 😉. p.s. Gratulacje dla Maryny. jak obecna forma siłowa? u mnie ławka 130kg, do martwego wróciłem po rocznej przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 12 godzin temu, moruniek napisał: Wiesz gdzie mieszkam, było się odezwać. Wczoraj byłem na rowerze 2-krotnie. p.s. Moja żona też się wkręciła w rower. Długo się broniła. Cześć Ja jechałem samochodem a nie rowerem. Ostatnio bywam "pracowo" w Nowym Dworze, Legionowie i okolicach. My w tym roku jeździliśmy bardzo mało. W Jupiterze nie byliśmy ani razu tego lata co jest złamaniem pewnych wieloletnich obowiązków. Na rowerze - jak będę gdzieś jechał w Twoim kierunku to z pewnością dam znać - fajnie byłoby się spotkać. Pozdrowienia serdeczne dla Ciebie Szanownej Żony i Dzieciów. A dzieci jeszcze trenują, czy już im się znudziło a może coś zmieniły? Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu Ja dziś nabijam masę rogalami marcinskimi w stolicy krainy zimniora @brachol. Trzeba mieć siłę dociskać GS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi