Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Jan napisał:

na Marmoladzie to już prawie nic nie zostało , w Saas Fee pewnie za 20 lat też  znikną 

IMG_6005.thumb.jpeg.8e9b9e7003ef6d036f54cdf8cb717c6b.jpeg

IMG_6004.thumb.jpeg.0a93042497b7142b93357ec37a0826de.jpeg

Nie płacz nad lodowcami tylko zacznij myśleć dlaczego tak się dzieję. Ciekaw jestem odpowiedzi.

A z lewactwem nie wyskakuj  bo samo użycie tego p[jęcia definiuje cie jako totalnego cioła.

Dlaczego lodowce nikną, proszę... coś konstruktywnego:

Edytowane przez Mitek

16 minut temu, Mitek napisał:

Nie płacz nad lodowcami tylko zacznij myśleć dlaczego tak się dzieję. Ciekaw jestem odpowiedzi.

A z lewactwem nie wyskakuj  bo samo użycie tego p[jęcia definiuje cie jako totalnego cioła.

Czego oczekiwać po ciulu który ma niemieckie pochodzenie po owczarku który był w rodzinie 🤪

17 godzin temu, zając napisał:

Podziwiam, jedną renówkę miałam (od nowości) i ilość zaskakujących awarii (np. w środku nocy na trasie: STOP - AWARIA SILNIKA) albo stale się powtarzające: STOP - AWARIA UKŁADU HAMULCOWEGO spowodowały, że podziękowałam zaraz po gwarancji i spłaceniu pojazdu. Znajomi w rodzinie mieli chyba 3-4 auta tej marki i ilość usterek była ponadprzeciętna (w nowych samochodach -  w większości problemy z elektroniką). 

Nie ma reguły.. miałem kiedyś Volvo (ciągnik siodłowy) - odbieraliśmy z kumplem dwa prawie identyczne w ten sam dzień od dilera (kolor  tylko inny) - mój zrobił 330k mil bezusterkowo a jego stał na serwisach bez przerwy.

A wracając do Renówek  ..miałem dwie - Lagune z której byłem bardzo zadowolony i  Trafica który psuł się często .. ale też lekko u mnie nie miał. Reasumując w trasę wybrałbym coś innego ale do tego co robi Damian to nie ma znaczenia... a ładny jest.. 🙂

.. a jeszcze dodam (nie wiem czy nie najważniejsze) - Damian kupił auto nowe - jak zadba tak będzie miał..

Dziś młode wilki z Livigno IMG_5894.thumb.jpeg.2152c90c737c694aa2c8225121026f85.jpeg

na rozgrzewkę klasyka u Tadeo podobnie 😂 nie ma że boli IMG_5895.thumb.jpeg.c50048ee5114546ae546bd96e5578e01.jpeg

IMG_5900.thumb.jpeg.c4f9f52350b3fa7e0d96b3a779d8a61d.jpeg

…starsze wilki tłuką tyki na lodzie ale najbardziej powalające sa te najmłodsze 5-8 lub 6-9 lat ciężko określić ale gluty dosłownie -co już jeżdżą to szczena @AdrianW naprawdę urywa WoW

• Like 1
  • Thanks 2

11 minut temu, PaVic napisał:

Dziś młode wilki z Livigno IMG_5894.thumb.jpeg.2152c90c737c694aa2c8225121026f85.jpeg

na rozgrzewkę klasyka u Tadeo podobnie 😂 nie ma że boli IMG_5895.thumb.jpeg.c50048ee5114546ae546bd96e5578e01.jpeg

…starsze wilki tłuką tyki na lodzie ale najbardziej powalające sa te najmłodsze 5-8 lub 6-9 lat ciężko określić ale gluty dosłownie -co już jeżdżą to szczena @AdrianW naprawdę urywa WoW

no fajnie tym pługiem zasuwają 

to w Landgraaf byłeś?

W dniu 14.08.2025 o 22:25, Mitek napisał:

Z innej beczki, byłem ostatnio w kinie na dokumencie "Fiore Mio" z Żoną, pewnie bym nie poszedł, ale był o Alpach 😉, śnieg był. Reżyser wrócił po latach w Alpy do brata, mieszkajacego wysoko w górach i zaczął badać, dlaczego z roku na rok maja co raz to mniej i coraz to później wodę (mieli z topniejącego lodowca), skąd pochodzi dokładnie i czemu jest jej tak mało. Przemierzał bardzo wysoko położone schroniska i rozmawiał z lokalsami. Coś ala Mały Książę. Jedna z mieszkanek, stwierdziła, że nic się tym nie przejmuje, bo te szumne słowa "ratujmy Ziemię" są o dupę rozbić. Co najwyżej możemy uratować siebie. Ziemia z nami czy bez i tak sobie poradzi, a jak przekroczymy masę krytyczną to nas wyeliminuje, zredukuje. Tak czy siak się odrodzi z nami, czy bez nas.

Tyle, nie zbyt mądre, ale wg. mnie prawdziwe.

pozdro

• Like 1

9 minut temu, Marcos73 napisał:

Planujecie, właściwy zwrot. Styczeń 2026. Jakoś połowa. Damian wie bardziej niż ja. Ja to jadę jak inni jadą. Chyba w 3 doliny. Gdzieś koło Val Thorens. Nie sikamy jak coś. Pampersy na wyposażeniu są.

pozdro

mam do Val Thorens 950 km ale i tak jadę z noclegiem 

3 godziny temu, PaVic napisał:

Lepiej to u Ciebie wygląda. Jaka długość stoku? Na Litwie chujowo ratrakują... 😄😄😄

4 godziny temu, Marcos73 napisał:

Bo Ciebie Janku drogi już Pesel nie puszcza 🙂. Btw, mnie obojętne i tak będę spał 😉.

pozdro

ale wiesz jakie to wygodne, można wyruszyć zabierając wnusię prosto ze szkoły, fajna kolacyjka w okolicach Bazylei, rano śniadanko i jeszcze można 2-3 godzinki pozjeżdżać po południu