Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Chop Chop Chop... do domu😉 Żegnamy się z Jasną ❤️ Niech Was nie zwiodą fotki - pizgawica ostra dzisiaj. Większość wyciągów zamknięta . Ale pojeżdżone bez kolejek i nadmiernego tłoku na trasach💪

IMG20260406112624.jpg

IMG20260406112015.jpg

Edytowane przez AdrianW
  • Like 8
  • Thanks 1

5 minut temu, AdrianW napisał:

Chop Chop Chop... do domu😉 Żegnamy się z Jasną ❤️ Niech Was nie zwiodą fotki - pizgawica ostra dzisiaj. Większość wyciągów zamknięta . Ale pojeżdżone bez kolejek i nadmiernego tłoku na trasach💪

IMG20260406112624.jpg

IMG20260406112015.jpg

Warunki dobre nawet na dole jak widać - "normalnie"  o tej porze Biela Put  skąpana bywa w kisielu po kolana..

• Like 1

13 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

W Warszawie wieje w tej chwili chyba 9m/s czyli około 33 km/h - to jest 5'B. Pojawiły się oficjalne!! ostrzeżenia aby nie wychodzić z domu z powodu silnego wiatru. A ja idiota właśnie chciałem iść na rower...

Pozdro

Z wiatrem Mitku, z wiatrem 😜 hehe

• Like 1

15 minut temu, AdrianW napisał:

Z wiatrem Mitku, z wiatrem 😜 hehe

Cześć

9-10 m/s to musisz zejść o co najmniej dwa biegi jak pod a jeden do góry jak z wiatrem - oczywiście zależy od napędu, ale zazwyczaj. Jak jedziesz pętlę to wychodzi na zero podobnie jak w jeździe po górach... zazwyczaj. Natomiast jazda wymaga cierpliwości aby jadąc pod wiatr się nie miotać i nie przepychać siłowo, tylko spokojnie jechać równomiernie.

Radek Gołębiewski mój idol rowerowy, specjalista o UltraMTB zawsze powtarzał:

Jak jedziesz pod duży wiatr to trzeba ten bieg czy nawet dwa zrzucić ale poniżej 25km/h nie wypada schodzić. 🙂

Pozdro 

2 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

W Warszawie wieje w tej chwili chyba 9m/s czyli około 33 km/h - to jest 5'B. Pojawiły się oficjalne!! ostrzeżenia aby nie wychodzić z domu z powodu silnego wiatru. A ja idiota właśnie chciałem iść na rower...

Pozdro

Wiało to o 6 rano, drzewa kłaniały się w pas. U mnie 4 godziny nie było prądu, bo na sąsiedniej ulicy złamało trzy betonowe słupy energetyczne. Teraz już się trochę uspokoiło. Wybrałem się wczoraj na przejażdżkę, w obie strony bardzo silny boczny wiatr, pierwsza trochę dłuższa przejażdżka w tym roku. Fajnie było.

• Like 1

5 godzin temu, Mitek napisał:

Cześć

Pozdro

Za to w Turynie piknikowo-upał,że chłodzący wiaterek by się przydał 😩

IMG_8708.thumb.jpeg.f6e00cab1ccaf19dbcd5608a4ed7e30a.jpeg

z tej perspektywy panorama miasta👌 jak i na drugim planie Alp wygląda obłędnie 🔥

IMG_8764.thumb.jpeg.f8c8ef48e0be6c6a3539c7b130e47e10.jpeg

Edytowane przez PaVic
  • Like 2
  • Haha 1

3 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

9-10 m/s to musisz zejść o co najmniej dwa biegi jak pod a jeden do góry jak z wiatrem - oczywiście zależy od napędu, ale zazwyczaj. Jak jedziesz pętlę to wychodzi na zero podobnie jak w jeździe po górach... zazwyczaj. Natomiast jazda wymaga cierpliwości aby jadąc pod wiatr się nie miotać i nie przepychać siłowo, tylko spokojnie jechać równomiernie.

Radek Gołębiewski mój idol rowerowy, specjalista o UltraMTB zawsze powtarzał:

Jak jedziesz pod duży wiatr to trzeba ten bieg czy nawet dwa zrzucić ale poniżej 25km/h nie wypada schodzić. 🙂

Pozdro 

Heh, nic mi o tej cierpliwości nie musisz pisać bo u nas pizga chyba gorzej niż na Słowacji a przez to jedziemy max 100km/h(też nie wypada mniej schodzić 😄)bo mamy stracha że nam boxa z dachu zdejmie. Samochodem też nieźle buja. Bluzgi się sypią. Muszę popracować nad cierpliwością 😉 

PS. Żur i bigos na bp ukoił nerwy😋

Pozdro 

Edytowane przez AdrianW
  • Like 2

Godzinę temu, AdrianW napisał:

Heh, nic mi o tej cierpliwości nie musisz pisać bo u nas pizga chyba gorzej niż na Słowacji a przez to jedziemy max 100km/h(też nie wypada mniej schodzić 😄)bo mamy stracha że nam boxa z dachu zdejmie. Samochodem też nieźle buja. Bluzgi się sypią. Muszę popracować nad cierpliwością 😉 

PS. Żur i bigos na bp ukoił nerwy😋

Pozdro 

Cześć

Ale spędziliście świata fajnie w my jak cymbały o co mam do siebie wieczne pretensje, że nie potrafię wymóc na Rybelku rezygnacji z tych "tradycyjnych zachowań". Zazdroszczę Adrianie! 

Już niedaleko macie...

Pozdro

• Thanks 1

7 minut temu, Mitek napisał:

spędziliście świata fajnie

Też zazdroszczę, ze względów rodzinnych święta musimy spędzać w domu i często sobie marzę że kiedyś zapakujemy się do kampera i poświętujemy tak jakbyśmy chcieli. Tymczasem dzisiaj udało się wyskoczyć na rolki - też fajnie. 

20260406_121400.thumb.jpg.a756cfe78b9f14e8d70780479237b9a2.jpg

• Like 9

Teraz, zając napisał:

Też zazdroszczę, ze względów rodzinnych święta musimy spędzać w domu i często sobie marzę że kiedyś zapakujemy się do kampera i poświętujemy tak jakbyśmy chcieli. Tymczasem dzisiaj udało się wyskoczyć na rolki - też fajnie. 

20260406_121400.thumb.jpg.a756cfe78b9f14e8d70780479237b9a2.jpg

Cześć 

No właśnie to rodzinne spętanie jest czasami nie do zniesienia. Wkurza mnie to.

Pozdro

16 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Ale spędziliście świata fajnie w my jak cymbały o co mam do siebie wieczne pretensje, że nie potrafię wymóc na Rybelku rezygnacji z tych "tradycyjnych zachowań". Zazdroszczę Adrianie! 

Już niedaleko macie...

Pozdro

Mitku, ale w domu będzie pewnie foch....🤣 Matula białe obrusy rozkłada itp. A my co roku mamy nauczkę żeby na święta nie siedzieć w domu. Człowiek patrzy na to "trzęsienie się" - szykowanie, sprzątanie , szał... A później następny problem - "czemu nie jecie?" - bo ku... ileż można??? A po żarciu co robić? Zostaje tylko leżenie. Ja jestem chory fizycznie i psychicznie po każdych świętach. Przepraszam jeśli kogoś tym urażę ale nie znoszę świąt. Tzn same święta jako czas wolny który powinno się spędzać z rodziną jest ok ale nie spędzanie go w domu jeśli są inne możliwości.

Musisz jakoś dyplomatycznie do tematu podejść 😉

Pozdro

• Like 3

5 minut temu, AdrianW napisał:

Mitku, ale w domu będzie pewnie foch....🤣 Matula białe obrusy rozkłada itp. A my co roku mamy nauczkę żeby na święta nie siedzieć w domu. Człowiek patrzy na to "trzęsienie się" - szykowanie, sprzątanie , szał... A później następny problem - "czemu nie jecie?" - bo ku... ileż można??? A po żarciu co robić? Zostaje tylko leżenie. Ja jestem chory fizycznie i psychicznie po każdych świętach. Przepraszam jeśli kogoś tym urażę ale nie znoszę świąt. Tzn same święta jako czas wolny który powinno się spędzać z rodziną jest ok ale nie spędzanie go w domu jeśli są inne możliwości.

Musisz jakoś dyplomatycznie do tematu podejść 😉

Pozdro

Cześć

Jesteś gość, że tak potrafisz. Rybelek jest niestety zniewolony i tyle a dal mnie samemu byłoby to bez wartości - wiesz o co chodzi.

Pozdro serdeczne

1 minutę temu, Mitek napisał:

Cześć

Jesteś gość, że tak potrafisz. Rybelek jest niestety zniewolony i tyle a dal mnie samemu byłoby to bez wartości - wiesz o co chodzi.

Pozdro serdeczne

Wiem doskonale o co chodzi. Nie chcę tutaj tematów rodzinnych poruszać ale w skrócie święta u mnie w domu to zawsze była jedna wielka obłuda... A po co robić coś na siłę😉 Z resztą dla wielu ludzi pracujących święta to też jedyna okazja żeby gdzieś jechać. 

Wiesz, w końcu np post to nie niejedzenie kiełbasy...🙂 To są trudne tematy a nie chciałbym kogoś obrazić lub żeby ktoś mnie źle zrozumiał... 

Wierzę jednak, że uda Ci się choć raz Małżonkę przekabacić 😉

Pozdrowionka

• Like 3

Godzinę temu, Jan napisał:

po prostu zabierasz rodzinę i jedziecie razem w góry

Hahaha przestań Janku. Ja nigdy w życiu nigdzie nie byłem z rodziną i pewnie nie będę... Żaneta to teraz moja rodzina. Nie drążmy dalej...

Ile dni stuknęło Ci w tym sezonie na nartach? Może zrób ankietę 😉

Edytowane przez AdrianW
  • Haha 1

3 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć 

No właśnie to rodzinne spętanie jest czasami nie do zniesienia. Wkurza mnie to.

Pozdro

Może da sie to jakos pogodzić? My w zeszłym roku byliśmy całą rodziną na Rodos na Wielkanoc. Było tak zajebiście, ze przedłużyliśmy wyjazd o 3 dni. Dwa lata temu w Pieninach. W tym roku święta u nas na działce, ale zawsze to lepiej niż siedzenie w Katowicach. Trochę spacerów, grill, Jezioro i było świetnie. Już sie umówiliśmy, że jeśli samoloty będą latać i będzie paliwo lotnicze, to za rok lecimy całą rodziną na Maltę. Wielkanoc wypada w urodziny mojej mamy, więc jest szansa na podwójną imprezę. Kiedyś byliśmy w Rzymie, innym razem w Małej Fatrze. Ale siedzenie w mieście to dla nas ostateczność. Póki rodzice maja siłę i chęci na wyjazdy, też nie chcą siedzieć w domu.

Pozdrowienia

• Like 1