Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Paweł sprzedajemy pełgota 208 , 4,5l ropy/100km . Troje narciarzy weszło ostatnio i każdy miał narty, buty, kaski, kijki, po torbie z ciuchami...🤔😄 No 4x4 nie ma ale na wiosenne narty chyba nie potrzeba😅 tanioszka jazda hehe 

Marku, nie masz wyjścia... do salonu po G klasę...😁

Pozdro pozdro 😉 

• Haha 2

13 minut temu, AdrianW napisał:

pełgota 208 , 4,5l ropy/100km . Troje narciarzy weszło ostatnio i każdy miał narty, buty, kaski, kijki, po torbie z ciuchami

😂

W latach 90 kiedy jeździłem do NL głównym transportem były scorpiaki i omegi do których wsiadało po drodze 4 śmiałków gdzie przynajmniej dwóch miało po pół worka ziemniaków drugie pół worka konserw i jeszcze po ćwiartce świniaka a droga trwała nie krócej jak 20h także dzisiejsze trzy osoby z 6 deskami to pełen luksus 🥳 a tak na marginesie moja żonka ma traktor pali w trasie coś pod 3.5/4 jej prędkością 😜

• Haha 3

7 minut temu, PaVic napisał:

😂

W latach 90 kiedy jeździłem do NL głównym transportem były scorpiaki i omegi do których wsiadało po drodze 4 śmiałków gdzie przynajmniej dwóch miało po pół worka ziemniaków drugie pół worka konserw i jeszcze po ćwiartce świniaka a droga trwała nie krócej jak 20h także dzisiejsze trzy osoby z 6 deskami to pełen luksus 🥳 a tak na marginesie moja żonka ma traktor pali w trasie coś pod 3.5/4 jej prędkością 😜

No niestety, poniżej 4l nie da rady zejść - traktor WIN😉 Trochę już się nasłuchałem opowieści jak to kiedyś było...😆 Teraz taka wyprawa, jak napisałeś to już zakrawa o lekkie szaleństwo 😅 ale takiego świniaczka już Panie nigdzie nie kupisz😔

10 minut temu, AdrianW napisał:

Teraz taka wyprawa, jak napisałeś to już zakrawa o lekkie szaleństwo

Wiesz,kiedyś dojeżdżając do granicy człowiek już był po dwóch smacznych obiadach 😂 a dziś dostaniesz co najwyżej 🌭 po trasie - takie czasy 🤦‍♂️

• Like 1

32 minuty temu, lysazaba napisał:

Czesc wszystkim, sorki za offtop 😛 ale wiecie moze gdzie jeszcze w miare mozna pojechca na 1 dzien z Krakowa ? 

Pzdr, 

Białka

Chopok

Kasina

Mosorny (tylko ten weekend)

Myslenice

Rohace

Wisła

no i  coś jeszcze się pewnie znajdzie, jak choćby Kasprowy, Jaworzyna ?, może też Kluszkowce  itd. itp….

Edytowane przez ravick97st
  • Like 3

13 hours ago, Lexi said:

e sezon się kończy nie ze względu na brak śniegu lecz na brak ludzi na stokch

Ja bym powiedział, że się kończy ze względu na bardzo wysokie koszta utrzymania. Bardzo drogi prąd (taki SON / COS to kilka MW mocy przyłączeniowej), wysokie koszta pracy obsługi i z góry planowane przeglądy. IMHO już po zakończeniu ferii to są takie dożynki, które mogą nie pokrywać bieżących wydatków. Myślicie, że bez powodu kawa na stoku kosztuje 20pln ? 🙂

16 minut temu, lubeckim napisał:

Ja bym powiedział, że się kończy ze względu na bardzo wysokie koszta utrzymania. Bardzo drogi prąd (taki SON / COS to kilka MW mocy przyłączeniowej), wysokie koszta pracy obsługi i z góry planowane przeglądy. IMHO już po zakończeniu ferii to są takie dożynki, które mogą nie pokrywać bieżących wydatków. Myślicie, że bez powodu kawa na stoku kosztuje 20pln ? 🙂

To Ty chyba do Szczyrku jeździsz. W Wiśle kosztuje 10 zł ,w Zwardoniu też.

4 minutes ago, bubol.T said:

To Ty chyba do Szczyrku jeździsz. W Wiśle kosztuje 10 zł ,w Zwardoniu też.

Piłem po prostu do bardzo wysokich kosztów pracy ośrodka narciarskiego. W Zwardoniu nie mają Gondoli i kilku kanap 😉 Tylko jedną, wolno jeżdzącą kanapę 😉 

A propos zamknięcia sezonu xD Dobrze, że jeszcze nie zmieniałem na letnie opony xD 

image.thumb.png.c756042ae0e4dcbdd1efb7930bc27071.png

Godzinę temu, lubeckim napisał:

Ja bym powiedział, że się kończy ze względu na bardzo wysokie koszta utrzymania.

Jedno drugiemu nie przeczy - koszta mogą  być dowolne pod warunkiem że ma je kto pokryć ( w ferie są też koszta.. pewnie większe  nawet) ... nie ma popytu- podaż umiera