Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, zając napisał: Raz było mi dane nią zjechać ale tylko do krzesła była otwarta. Grimson jest w sezonie, więc działa, ja tam jestem na rozpoczęcie lub zakończenie sezonu, więc jeszcze nie działa, albo już nie działa. De facto to tylko raz trafiłem jak była otwarta do końca i to tylko 2 dni. pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 22 minuty temu, grimson napisał: I nie ma co się dziwic. Większość wyjazdów w PL to kartofliska, wystarczy wspomnieć w ostanim sezonie lodowiec Kamieńsk, Szczyrk i CG. To masz teraz nagrodę 😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 20 minut temu, grimson napisał: I nie ma co się dziwic. Większość wyjazdów w PL to kartofliska, wystarczy wspomnieć w ostanim sezonie lodowiec Kamieńsk, Szczyrk i CG. Ale z tych zdjęć to jakbyś był w CG nawet z map przejazdu trzy kanapy cztery trasy 😜 jak na cały dzień to lipa panie Ci powiem chociaż dałbyś foty tego końca „zacnej” bo tylko się domyślam co Marek miał na myśli z końcowym finalem bo nigdy tam nie byłem więc tak dla pewności czy to to 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Parę słów z dzisiejszego wyjazdu do Madonny. Weszlo auto jako środek transportu z Folgaridy, i mieliśmy farta, bo na parkingu przy Groste ostatnie wolne miejsca na samej górze. Oznaczało to dużą kolejkę, na min 15 min czekania do pierwszej sekcji gondoli. Jak zawsze, bardzo dużo rodaków. Można poznać po mowie oraz po ciuchach (4F). od razu wjazd na samą górę. tutaj czynny snow park Ursus, który rok temu w styczniu dopiero był szykowany przez ratraki. Kusiło, żeby wjechać na rampy/skocznie, ale perspektywa glebowania skutecznie odstraszała. Niech młode wilki dają czadu. Było paru snowboardzistów, którzy mieli niezłego skilla. 360 st w powietrzu to bylo minimum. co ciekawe, mimo temp w okolicach 8-10 st na plusie, większość tras trzymała się zacnie. Na ściankach niebieskich i czerwonych pojawiły się spore odsypy, poza tym było ok. na czarnych, tajemniczą mocą cudna pustawo. Zaliczona dziś 74 oraz 70. na Monte Spinale po 14.30 początek apres ski, jak wrócę do PL to wrzucę materiał na YT. z ciekawostek: jak ITA, to wchodzą modowe trendy na stoku. Żeby nie odstawiać, zamawiam takie coś: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3Z zgodnie z oczekiwaniami pełna lampa, mróz w nocy i ratrakowi zrobili swoją robotę. Rano twardo i trasy w lepszym stanie na koniec dnia niż wczoraj w połowie. Słońce dziś mocno grzało, powoli dochodzę do wniosku że czas zainwestować w jakieś cienkie rękawiczki i kurtkę bez ocieplenia. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 13 minut temu, Victor napisał: Ale z tych zdjęć to jakbyś był w CG nawet z map przejazdu trzy kanapy cztery trasy 😜 jak na cały dzień to lipa panie Ci powiem chociaż dałbyś foty tego końca „zacnej” bo tylko się domyślam co Marek miał na myśli z końcowym finalem bo nigdy tam nie byłem więc tak dla pewności czy to to 😉 Trasa Spinale Direttissima reklamowana jest w ON jako najlepsza czarna. parametry jak niżej. Fota miejsca o którym pisał @Marcos73 także niżej. wije się niemiłosiernie, odcinki gdzie jest duże nachylenie są szerokie, wypłaszczenia regularnie pojawiające się są już na wąsko. Dobrze że są wypłaszczenia, bo stetryczałe odnóża kroczne wymagają pauzy. wizualnie śniegu na trasie sporo, powinna jeszcze pociągnąć. Edytowane 1 godzinę temu przez grimson 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 16 minut temu, grimson napisał: Trasa Spinale Direttissima reklamowana jest w ON jako najlepsza czarna. parametry jak niżej. Fota miejsca o którym pisał @Marcos73 także niżej. wije się niemiłosiernie, odcinki gdzie jest duże nachylenie są szerokie, wypłaszczenia regularnie pojawiające się są już na wąsko. Dobrze że są wypłaszczenia, bo stetryczałe odnóża kroczne wymagają pauzy. wizualnie śniegu na trasie sporo, powinna jeszcze pociągnąć. Z tej perspektywy wygląda tak powiem niepozornie ale to ten fragment z lotu Nicolo 👌 teraz na szybko posiłkowałem się YT i pierwszym lepszym filmem z tej trasy , jest co jechać 👌 Jak wrócisz bez stówki na liczniku to bialy orzeł na czerwieni nie jest Ci dany 😜 😂 Edytowane 1 godzinę temu przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Victor napisał: Z tej perspektywy wygląda tak powiem niepozornie ale to ten fragment z lotu Nicolo 👌 teraz na szybko posiłkowałem się YT i pierwszym lepszym filmem z tej trasy , jest co jechać 👌 Jak wrócisz bez stówki na liczniku to bialy orzeł na czerwieni nie jest Ci dany 😜 😂 Paweł, dokładnie tak, to ta trasa. Ale zdjęcie trzeba umieć zrobić. Ja też nie potrafię. Wprawny fotografik, potrafi Białce dodać dramatyzmu, a z czarnej trasy zrobić oslą łąkę. Kiedyś zrobiłem zdjęcie ścianki na Stelvio w Bormio i wyszło że to plaskacz jakich mało. W rzeczywistości jest zupełnie inaczej. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Marcos73 napisał: Paweł, dokładnie tak, to ta trasa. Ale zdjęcie trzeba umieć zrobić. Ja też nie potrafię. Wprawny fotografik, potrafi Białce dodać dramatyzmu, a z czarnej trasy zrobić oslą łąkę. Kiedyś zrobiłem zdjęcie ścianki na Stelvio w Bormio i wyszło że to plaskacz jakich mało. W rzeczywistości jest zupełnie inaczej. pozdro Cześć No nie wiem czy tam tak strono, widziałem ostatnio w TV, że na Stelvio kijkami się odpychali na zawodach... pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Victor napisał: Z tej perspektywy wygląda tak powiem niepozornie ale to ten fragment z lotu Nicolo 👌 teraz na szybko posiłkowałem się YT i pierwszym lepszym filmem z tej trasy , jest co jechać 👌 Ten Nicolo zmasakrował ten ostatni fragment trasy, miał twardo i równo. jechałem dziś tam po raz pierwszy. Zacząłem od rynny po prawej stronie, szerokość 2m na dobrym nachyleniu. Dojechałem do końca i zaczęła się zabawa. Wiekszosc trasy równa, po ratrakowaniu. Całe szczęście, że w tym słońcu i w temperaturze zrobiło się lekko miekko. Bo to nie jest trasa dla miękkiej narty, a miałem założone Kastle. Dobrze, że krawędzie ostre, bo mogło być słabo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Marcos73 napisał: Paweł, dokładnie tak, to ta trasa. Ale zdjęcie trzeba umieć zrobić. Ja też nie potrafię. Wprawny fotografik, potrafi Białce dodać dramatyzmu, a z czarnej trasy zrobić oslą łąkę. Kiedyś zrobiłem zdjęcie ścianki na Stelvio w Bormio i wyszło że to plaskacz jakich mało. W rzeczywistości jest zupełnie inaczej. pozdro No właśnie tak zrobił fotę a że nigdy tam nie byłem to 🧐🥴 z jego foty wyglądało to niepozornie a cyferki jak cyferki 🤷♂️ hm 🤨 może klepnę sobie grudzień na ten rok do tej madonny no tam mnie jeszcze nie było 🤯🥳 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, grimson napisał: Ten Nicolo zmasakrował ten ostatni fragment trasy, miał twardo i równo. jechałem dziś tam po raz pierwszy. Zacząłem od rynny po prawej stronie, szerokość 2m na dobrym nachyleniu. Dojechałem do końca i zaczęła się zabawa. Wiekszosc trasy równa, po ratrakowaniu. Całe szczęście, że w tym słońcu i w temperaturze zrobiło się lekko miekko. Bo to nie jest trasa dla miękkiej narty, a miałem założone Kastle. Dobrze, że krawędzie ostre, bo mogło być słabo. Przecież wozisz nartę odpowiednią na takie ON i trasy 🤷♂️ korzystaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 59 minut temu Udostępnij Napisano 59 minut temu 5 minut temu, brachol napisał: Cześć No nie wiem czy tam tak strono, widziałem ostatnio w TV, że na Stelvio kijkami się odpychali na zawodach... pozdro Nie piszę o całym profilu trasy, ale o stromym fragmencie - ścianka. Całość jest spoko, ale są momenty. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 57 minut temu Udostępnij Napisano 57 minut temu 4 minuty temu, Victor napisał: No właśnie tak zrobił fotę a że nigdy tam nie byłem to 🧐🥴 z jego foty wyglądało to niepozornie a cyferki jak cyferki 🤷♂️ hm 🤨 może klepnę sobie grudzień na ten rok do tej madonny no tam mnie jeszcze nie było 🤯🥳 Daj znać jak coś w którym tygodniu. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 55 minut temu Udostępnij Napisano 55 minut temu Teraz, Marcos73 napisał: Daj znać jak coś w którym tygodniu. pozdro Drugi maks trzeci później już święta 😉 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 49 minut temu Udostępnij Napisano 49 minut temu 4 minuty temu, Victor napisał: Drugi maks trzeci później już święta 😉 pozdro Może też bym się wybrał? Też jeszcze nie byłem w tym ośrodku, a w sezonie nie pojadę bo za tłoczno moim zdaniem. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 48 minut temu Udostępnij Napisano 48 minut temu 10 minut temu, Marcos73 napisał: Nie piszę o całym profilu trasy, ale o stromym fragmencie - ścianka. Całość jest spoko, ale są momenty. pozdro Maras, tak tylko żartowałem... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 42 minuty temu Autor Udostępnij Napisano 42 minuty temu (edytowane) 22 minuty temu, Victor napisał: Przecież wozisz nartę odpowiednią na takie ON i trasy 🤷♂️ korzystaj ! takie coś? Do godz 10 taka narta ma tu sens, później jeżdżę na 70mm pod butem. W nocy lekki mróz, -3 do -5 st C. W dzień do +11. Edytowane 37 minut temu przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 37 minut temu Udostępnij Napisano 37 minut temu 4 minuty temu, brachol napisał: Może też bym się wybrał? Też jeszcze nie byłem w tym ośrodku, a w sezonie nie pojadę bo za tłoczno moim zdaniem. pozdro Piotrze mówisz i masz tylko z pitera jakieś 700 max 900 € za tydzień zależy od oferty 😉 a po drodze gdzieś na południu DE się złapiemy i jednym możemy jechać do celu 👌 Tu naszybko za 7 stów z groszem od osoby -sauna basen micha halfpension ( śniadanie-obiadokolacja ) i skipass w cenie od 12 grudnia 🥳 Narkos przewodnik w cenie 😂 https://www.sunweb.be/nl/skivakantie/italie/val-di-sole/folgarida-marilleva/folgarida/armon-greenblu-hotel-wellness?Participants[0][0]=1996-02-23&Participants[0][1]=1996-02-23&Duration[0]=8%2C9&DurationsRanges=8-10&Mealplan=HP&Month=2026-12-01&TransportType=SelfDrive 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 35 minut temu Udostępnij Napisano 35 minut temu 12 minut temu, brachol napisał: Maras, tak tylko żartowałem... pozdro Ale tak jest w rzeczywistości. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 29 minut temu Udostępnij Napisano 29 minut temu 24 minuty temu, Victor napisał: Drugi maks trzeci później już święta 😉 pozdro No to daj znać jak już wybierzesz, postaram się namówić towarzystwo, że właśnie ten tydzień będzie najlepsiejszy 😉 pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 minuty temu Autor Udostępnij Napisano 23 minuty temu Żołądkowa w doborowym towarzystwie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 22 minuty temu Udostępnij Napisano 22 minuty temu 13 minut temu, Victor napisał: Piotrze mówisz i masz tylko z pitera jakieś 700 max 900 € za tydzień zależy od oferty 😉 a po drodze gdzieś na południu DE się złapiemy i jednym możemy jechać do celu 👌 Tu naszybko za 7 stów z groszem od osoby -sauna basen micha halfpension ( śniadanie-obiadokolacja ) i skipass w cenie od 12 grudnia 🥳 Narkos przewodnik w cenie 😂 https://www.sunweb.be/nl/skivakantie/italie/val-di-sole/folgarida-marilleva/folgarida/armon-greenblu-hotel-wellness?Participants[0][0]=1996-02-23&Participants[0][1]=1996-02-23&Duration[0]=8%2C9&DurationsRanges=8-10&Mealplan=HP&Month=2026-12-01&TransportType=SelfDrive Oferta spoko, ale z Marasem to nie wiem, czy będzie w cenie, @Lexi mówił, że: "cały czas tylko dutki i dutki" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 20 minut temu Udostępnij Napisano 20 minut temu Teraz, grimson napisał: Żołądkowa w doborowym towarzystwie: Ściąć białko, to można i w domu, nie trzeba jechać 1000 km 🤣. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 19 minut temu Udostępnij Napisano 19 minut temu (edytowane) 4 minuty temu, brachol napisał: Oferta spoko, ale z Marasem to nie wiem, czy będzie w cenie, @Lexi mówił, że: "cały czas tylko dutki i dutki" Trzeba koniecznie @Lexi namówić na trzeciego a oni już się dogadają 😜 nie nasza bajka nie nasze dudki 😂 Edytowane 18 minut temu przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi