Lexi Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) .. Edytowane 5 godzin temu przez Lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, lski napisał: hanger, Jak Ty Zbyszku nie wiesz to zapewne nikt nie wie... po mojemu to specjalnie zostawiają drut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Jan napisał: a gdzie mieszkacie ? W kamperze 😁 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Sellaronda się kręci na pomarańczowo: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 34 minuty temu, kordiankw napisał: Nie tak z ostatniej chwili, bo TMR informował o jej otwarciu w poniedziałek. Nie wiem skąd ta ekscytacja Golgota. Moim zdaniem o wiele ciekawsza i bardziej wymagająca jest FIS od Grzebienia do Dolin. To nie chodzi o golgote, tylko o otwieranie bardziej ambitnych tras w TMR. Golgota sama w sobie jest nudna, ale stroma i dobra do treningów, czyli to o czym pisaliśmy. Tam w Szczyrku są jedne z lepszych tras w PL, które kiedyś miały homologacje FIS i wszystkie są wyłączone dla narciarzy, a co za tym idzie dla szkółek i klubów. Teraz przy dobrej zimie są otwierane na dwa tygodnie , a przy gorszej wcale. Bienkula stoi od lat. Wiadomo, że Skrzyczne jest w tej chwili lepsze narciarsko. Póki jest jeszcze własnością COS. Bo jak na to położy łapę TMR, to FIS podzieli los Bienkuli. Zrobią pare przecinek przez las jak Ondraszek i będą trzepać kasę. Postawia na szczycie knajpe i będą zapraszać na śniadania za 100 złotych Edytowane 5 godzin temu przez bubol.T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 8 minutes ago, bubol.T said: Póki jest jeszcze własnością COS. Było jest i zawsze będzie. COS jest subiektem działającym pod Ministerstwem Sportu i ma dużo różnych celów statutowych. Zresztą będą inwestowali w zbiornik wody do sztucznego naśnieżania na Jaworzynie (vide aktualny MPZP), także widać, że nie zostawiają Skrzycznego samego sobie. Po cichy liczę na czynną Kaskadę w przyszłym roku 😄 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 11 minutes ago, lubeckim said: Po cichy liczę na czynną Kaskadę w przyszłym roku 😄 Jaki narciarz takie marzenia. Ja chciałbym, żeby GK kręciło cały przyszły sezon 🙂. Swoją drogą świetnie mi się wczoraj jeździło i dziś też planuję. Ktoś się przyłączy wieczorem? Edytowane 5 godzin temu przez SzymQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, SzymQ napisał: Jaki narciarz takie marzenia. Ja chciałbym, żeby GK kręciło cały przyszły sezon 🙂. Swoją drogą świetnie mi się wczoraj jeździło i dziś też planuję. Ktoś się przyłączy wieczorem? ja mogę wpaść na chwilę towarzysko i turystycznie, cały sprzęt narciarski zostawiłem w domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 43 minutes ago, grimson said: ja mogę wpaść na chwilę towarzysko i turystycznie, cały sprzęt narciarski zostawiłem w domu. Ktoś jeszcze? @star, @rulez, @AdrianW? P.S. Jaka górka taka wypożyczalnia... 😄 Edytowane 4 godziny temu przez SzymQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 50 minut temu, SzymQ napisał: Ktoś jeszcze? @star, @rulez, @AdrianW? Ja nie. Weekend cały w górach, także musze wyrobić normę w robocie :). Edytowane 4 godziny temu przez rulez 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, Lexi napisał: Zdążysz nią zjechać? Nie wiem, planuję ostatni wyjazd na drugi tydzień marca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Godzinę temu, bubol.T napisał: To nie chodzi o golgote, tylko o otwieranie bardziej ambitnych tras w TMR. Golgota sama w sobie jest nudna, ale stroma i dobra do treningów, czyli to o czym pisaliśmy. Tam w Szczyrku są jedne z lepszych tras w PL, które kiedyś miały homologacje FIS i wszystkie są wyłączone dla narciarzy, a co za tym idzie dla szkółek i klubów. Teraz przy dobrej zimie są otwierane na dwa tygodnie , a przy gorszej wcale. Bienkula stoi od lat. Wiadomo, że Skrzyczne jest w tej chwili lepsze narciarsko. Póki jest jeszcze własnością COS. Bo jak na to położy łapę TMR, to FIS podzieli los Bienkuli. Zrobią pare przecinek przez las jak Ondraszek i będą trzepać kasę. Postawia na szczycie knajpe i będą zapraszać na śniadania za 100 złotych Rozmawiałem niedawno na kanapie z mieszkańcem Szczyrku zorientowanym w finansach COS i SMR o tym która stacja przynosi większy dochód latem. Ku mojemu zaskoczeniu to jednak COS trzepie większą kasę. Pewnie Ministerstwo Sportu nie odda kury znoszącej złote jaja w ręce Słowaków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 26 minutes ago, kordiankw said: COS trzepie większą kasę nie zaskakuje mnie to w ogóle. Najwyższy szczyt w okolicy robi swoje. Fajny widok na Kotlinę Żywiecką, schronisko, paralotniarze i w ogóle. Na Hali Skrzyczeńskiej jednak nie ma aż tak dużych atrakcji dla turystów, którzy nie są rowerzystami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, lubeckim napisał: Na Hali Skrzyczeńskiej jednak nie ma aż tak dużych atrakcji dla turystów, którzy nie są rowerzystami. No ale co miało by być?.. lunapark?.. Biedronka?... aaa już wiem wieża 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Just now, Lexi said: No ale co miało by być?.. lunapark?.. Biedronka?... aaa już wiem wieża Budują teraz zjeżdzalnie grawitacyjną (ta budowa na boku Hali), ale po prostu turystycznie Skrzyczne jest bardziej atrakcyjną lokalizacją, z której np. widać Tatry. Najwyższa góra w okolicy zawsze przyciąga ludzi. Tak samo działa np. Klimczok i Magurka Wilkowicka. Zwłaszcza, że na takiego Klimczoka trzeba wyjść od Szyndzielni (albo Bielska - Białej). Większość osób wyjeżdza kolejką na górę, a potem zjeżdza na dół. Można jednak wyjechać na Skrzyczne, pójść granią na Hale Skrzyczeńską i zjechać do Szczyrku. Jest już taka oferta biletowa. PS. Stary, ani mnie nie kuś, żeby ich namawiać na wieżę. Ale bym tam stację od razu powiesił 😍 achhhhh 🤩 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Ale spacer koronami drzew odpada, bo tam juz drzew nie ma. Edytowane 3 godziny temu przez bubol.T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 18 minut temu, lubeckim napisał: nie zaskakuje mnie to w ogóle. Najwyższy szczyt w okolicy robi swoje. Fajny widok na Kotlinę Żywiecką, schronisko, paralotniarze i w ogóle. Na Hali Skrzyczeńskiej jednak nie ma aż tak dużych atrakcji dla turystów, którzy nie są rowerzystami. Tych rowerzystów od wiosny do jesieni to cała masa, ale duża część z nich korzysta z sezonówek. Wjazd dla turystów na Skrzyczne i z powrotem to koszt 75 zł dla osoby dorosłej. Trochę tych turystów tam wjeżdża nawet teraz w zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 36 minut temu, kordiankw napisał: Wjazd dla turystów na Skrzyczne i z powrotem to koszt 75 zł dla osoby dorosłej. Trochę tych turystów tam wjeżdża nawet teraz w zimę. Bo potrzebują zdjęcie i pieczątkę do Korony Gór Polskich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Lexi napisał: Jak Ty Zbyszku nie wiesz to zapewne nikt nie wie... po mojemu to specjalnie zostawiają drut Ja jestem praktykiem,abnegatem wyrafinowanej teorii.To chyba zbyt proste,choc tłumaczono mi,że na czysty lód na hali trzeba do szlifierki zakładać zgrubny dysk i nie wygładzać diamentem,więc możesz mieć rację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 43 minutes ago, bubol.T said: Ale spacer koronami drzew odpada, bo tam juz drzew nie ma. Zapewniam że są. Gdyby było inaczej, to bym sam nie wylądował w nich przy starcie, a kilka miesięcy później ściągał gościowi jego zapas z drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 57 minut temu, lski napisał: więc możesz mieć rację... Nie jestem pewny ale natknąłem się na taki tekst (poniżej) z tym wyrażeniem - stąd wniosek. W tym serwisie w Krakowie drut z maszyny nie zostanie więc musieli by go "zrobić" ręcznie: Checking for a Hanger After stoning, I check for a hanger by running my fingernails upward from the base to the edge. If my nails catch just before sliding off, I’ve created a hanger. Depending on conditions, I either leave it or remove it. ......................................... Edytowane 1 godzinę temu przez Lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Godzinę temu, lubeckim napisał: Zapewniam że są. Gdyby było inaczej, to bym sam nie wylądował w nich przy starcie, a kilka miesięcy później ściągał gościowi jego zapas z drzewa. Przecież wiesz o co mi chodzi. Tam kwaśnie deszcze i wiatr zrobiły mocne spustoszenie. 20-25 lat temu chodziłem i jeździłem rowerem trasą ze Skrzycznego na Barania Górę, to byl las. Jak poszedłem kilka lat temu przeżyłem szok. Malinowska skała kiedyś była cała zarośnięta, trzeba bylo się wdrapać na górę , żeby zobaczyć jakis widok. To byl świetny punkt orientacyjny w lesie. Teraz jest tam łyso. Edytowane 1 godzinę temu przez bubol.T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi